Fysische activiteit en verbeterde geschiktheid om cognitieve functie in oudere mensen zonder bekend cognitief stoornis te verbeteren

De Aërobe oefening kon oudere volwassenen een verhoging in intelligentie, volgens een recent overzicht van studies van Nederland geven.

De „Aërobe fysieke oefeningen die cardiovasculaire geschiktheid ook verbeteren helpen cognitieve verwerkingssnelheid, motorfunctie en visuele en auditieve aandacht in gezonde oudere mensen opvoeren,“ de bovengenoemde auteur Maaike Angevaren van het loodoverzicht.

Rond leeftijd 50, zelfs beginnen de gezonde oudere volwassenen milde dalingen in kennis, zoals occasionele geheugentijdspannes en verminderde capaciteit te ervaren om aandacht te besteden. Overtuigend bewijsmateriaal dat aan de regelmatige oefening tot het gezonde verouderen bijdraagt, maar toont konden de types van een persoon beïnvloedt zijn of haar cognitieve geschiktheid uitoefenen?

Angevaren en haar collega's bij de Universiteit van Toegepaste Wetenschappen, in Utrecht, evalueerden 11 willekeurig verdeelde gecontroleerde proeven, bestaand ongeveer uit 670 volwassenenleeftijden 55 en ouder, die de gevolgen van aërobe oefening voor gebieden van kennis met inbegrip van cognitieve verwerkingssnelheid, geheugen en aandacht onderzochten.

Negen studies vonden in de Verenigde Staten plaats; één kwam in Frankrijk en een andere in Zweden voor.

De Aërobe oefening impliceert ononderbroken, ritmische activiteit die het hart en de longen versterkt en ademhalingsduurzaamheid verbetert. In de studies inbegrepen in dit overzicht, oefenden de deelnemers aëroob tussen twee zeven dagen uit per week voor verscheidene weken - drie maanden gemiddeld en ondergingen geschiktheid en cognitieve functietests.

Het overzicht verschijnt in de recentste kwestie van de Cochrane Bibliotheek, een publicatie van de Cochrane Samenwerking, een internationale organisatie die medisch onderzoek evalueert. De Systematische overzichten maken op bewijsmateriaal-gebaseerde gevolgtrekkingen over medische praktijk na het overwegen van zowel de inhoud als kwaliteit van bestaande medische proeven op een onderwerp.

Zoals te verwachten, omvatten acht van 11 studies vonden dat de participatie in aërobe oefeningsprogramma's deelnemers' VO2 maximum, een indicator van ademhalingsduurzaamheid, door 14 percenten verhoogde.

De Verbeteringen van cardiorespiratorische geschiktheid vielen met verbeteringen van cognitieve functie samen - vooral motorfunctie, cognitieve snelheid en auditieve en visuele aandacht - toen de deelnemers werden vergeleken bij een groep niet-uitoefent volwassenen of volwassenen in een yoga- of op sterkte-gebaseerd programma.

Zo hoe beïnvloedt het zweten aan oldies hersenenfunctie?

De „Verbeteringen van kennis als resultaat van verbeteringen van cardiovasculaire geschiktheid worden verklaard door verbeteringen van hersenbloedstroom, die tot verhoogd hersenenmetabolisme leidt dat, beurtelings, de productie van neurotransmitters en vorming van nieuwe synapsen,“ hulp Angevaren bevordert.

„Tezelfdertijd kon de betere cardiovasculaire geschiktheid tot een daling in cardiovasculaire die ziekte [die is] leiden wordt bewezen om kennis negatief te beïnvloeden,“ zij zei.

Ondanks de positieve geestelijke gezondheidsvoordelen die om met aërobe activiteit schijnen worden geassocieerd, konden de onderzoekers niet bevestigen dat de aërobe activiteit specifiek voor cognitieve verbetering noodzakelijk is, bovengenoemde Angevaren.

Bijvoorbeeld, toen de onderzoekers niet-uitoefenaars uit de vergelijking verlieten en onderzochten testscores van volwassenen die om het even welk type van oefening deden - met inbegrip van aërobe activiteit, sterkte opleiding of flexibiliteitsprogramma's - zij vonden geen significante verschillen voor negen van de 11 cognitieve gemeten functies.

„Het moet worden vastgesteld of de zelfde gevolgen met om het even welk type van fysieke oefening,“ met inbegrip van oefeningsperiodes van grotere intensiteit of langere duur, bovengenoemde Angevaren kunnen worden bereikt.

Gebaseerd bij de individuele studies en de hun algemene analyse, hebben de auteurs een duidelijk geval in het besluiten gemaakt dat de fysische activiteiten aan cognitieve functie in oudere volwassenen, bovengenoemde Sarah Laditka, verwante professor in de School Arnold van Volksgezondheid bij de Universiteit van Zuid-Carolina ten goede komen. Zij werd niet aangesloten met het overzicht.

„Tezelfdertijd wezen zij op een aantal overwegingen die de lezers in mening moeten houden,“ bovengenoemde Laditka. Bijvoorbeeld, in veel van de studies, was de steekproefgrootte klein, en de cognitieve die tests worden gebruikt om deelnemers te beoordelen verschilden sterk van studie aan studie.

Bovendien „het is duidelijk dat de gevolgen op langere termijn van aërobe fysische activiteit bij de kennis niet geweten zijn en dat moet worden bestudeerd,“ bovengenoemde Laditka.

Nochtans, hoewel betrekkelijk weinig willekeurig verdeeld bestaan er gecontroleerde proeven die cognitieve affects van aërobe activiteit bij de kennis onderzoeken, „er is een stijgend aantal epidemiologische studies die zeer op positieve voordelen van regelmatige fysische activiteit op cognitieve gezondheid wijzen,“ bovengenoemde Laditka.

Het „meeneembericht aan me als gerontologist is dat meer en meer er een vereniging tussen ruim bepaalde fysische activiteit - - en cognitieve gezondheid is. Dat zou het aanmoedigen van oudere mensen en mensen van alle leeftijden om in regelmatige fysische activiteit in dienst te nemen aanbevelen,“ bovengenoemde Laditka.


De Dienst van het Nieuws van het Gedrag van de Gezondheid: Lisa Esposito bij (202) 387-2829 of [email protected]

Angevaren M, et al. Fysische activiteit en verbeterde geschiktheid om cognitieve functie in oudere mensen zonder bekend cognitief stoornis (Overzicht) te verbeteren. Het Gegevensbestand van Cochrane van Systematische Overzichten 2008, Kwestie 2.

De Samenwerking Cochrane is een internationale organisatie zonder winstbejag, onafhankelijke die veroorzaakt en systematische overzichten van gezondheidszorgacties verspreidt en het onderzoek naar bewijsmateriaal in de vorm van klinische proeven en andere studies van acties bevordert. Bezoek http://www.cochrane.org voor meer informatie.

Advertisement