Sensorische integratie therapie helpt kinderen met autisme

Ouders van kinderen met autisme zich steeds meer op sensorische integratie behandeling om te helpen hun kinderen omgaan met de stoornis, en ze zien goede resultaten. In 2007, 71 procent van de ouders die nagestreefd alternatieven voor de traditionele behandeling gebruikte sensorische integratie methoden, en 91 procent vond deze methoden nuttig.

Een nieuwe studie van Temple University onderzoekers, presenteerde deze maand op de Amerikaanse Occupational Therapy Association 2008 conferentie, bleek dat kinderen met een autistische spectrum stoornissen bij wie een sensorische integratie therapie minder autistische maniertjes tentoongesteld in vergelijking met kinderen die standaard behandelingen. Een dergelijke manier van doen, met inbegrip van repetitieve handbewegingen of acties, het maken van geluiden, springen of met zeer beperkte interesses, vaak interfereren met aandacht en leren.

De kinderen toegewezen aan de sensorische integratie interventie groep bereikte ook meer doelpunten opgegeven door hun ouders en therapeuten, aldus studie auteurs Beth Pfeiffer, Ph.D., OTR / L, BCP, en Moya Kinnealey, Ph.D., OTR / L, van de afdeling Ergotherapie in College Temple Universiteit van Health Professions. De kinderen vooruitgang geboekt in de richting van doelstellingen op het gebied van de sensorische verwerking / regelgeving, sociaal-emotionele en functionele motorische taken.

Sensorische integratie is het vermogen van de hersenen om goed te integreren en zich aanpassen aan de aanval van de informatie die via de zintuigen. Disfunctie op dit gebied maakt het moeilijk voor mensen met autisme aan te passen aan en werken als anderen in hun omgeving. Ze kunnen overgevoelig zijn voor geluid of aanraking, of niet in staat om het scherm uit storende ruis of kleding texturen. Hun antwoord zou kunnen worden impulsief motorische handelingen, het maken van geluiden of weg te rennen.

Pfeiffer en Kinnealey maken deel uit van een groep onderzoekers willen meer wetenschappelijk inzicht te brengen ergotherapie met een sensorische integratie aanpak.

"Het is zwaar gedocumenteerd dat kinderen in het autistisch spectrum verschillen in de manier waarop ze verwerken zintuiglijke informatie en antwoorden motorisch hebben," aldus Pfeiffer. "Terwijl meer gezinnen zijn op zoek naar de sensorische integratie benadering vanwege de positieve resultaten, is meer onderzoek nodig is om wetenschappelijk vast te stellen de doeltreffendheid ervan."

Kinderen die sensorische integratie therapie meestal deel te nemen aan zintuiglijke-gebaseerde activiteiten, zodat zij beter hun gedragsreacties te reguleren om gevoelens en situaties die ze vinden storend of pijnlijk is. Een kind dat overgevoelig voor lichte aanraking kunnen genieten van rollen en het spelen in een gigantische foam kussen, waarna hij wellicht beter in staat om rustig te verkennen, aanraken en met andere texturen te spelen. Dit op zijn beurt maakt het zelf-zorg, zoals aankleden en wassen en activiteiten in de klas die vereisen raken beter beheersbaar.

Het interpreteren van het kind het gedrag als intentioneel en controleerbaar en niet herkennen van de onderliggende oorzaak en overgevoeligheden komt veel voor in het onderwijs en thuis-instellingen, maar is een benadering die Kinnealey ontmoedigt als belastend voor het kind.

Het onderzoek vond plaats afgelopen zomer op een kamp bij Allentown, Pennsylvania, voor kinderen met autisme. De deelnemers waren tussen de leeftijden van 6 en 12 jaar oud en gediagnosticeerd met autisme of pervasieve ontwikkelingsstoornis-Niet Anders Omschreven (PDD-NOS).

Een groep (17) kreeg de traditionele fijne motoriek therapie en de andere groep (20) ontving sensorische integratie therapie. Elk kind 18 behandelingen ontvangen over een periode van zes weken.

Een statisticus willekeurig toegewezen van de deelnemers aan groepen, werden deze gegevens verstrekt aan de projectcoördinator op de site. De primaire onderzoekers waren blind voor groepswerk en diende als beoordelaars voor en na de studie.

Ouders waren ook blind voor de interventies die hun kinderen werden toegewezen aan en waren niet op de site. Echter, er was de mogelijkheid om de verbale kinderen om te praten over de activiteiten die zij hebben deelgenomen aan, die de verblindende hebben beïnvloed voor de ouders.

Voor hun resultaat data, onderzoekers gebruikten een reeks van schalen die maatregel gedrag. Hoewel beide groepen vertoonden een significante verbetering, de kinderen in de sensorische integratie groep vertoonde meer vooruitgang op specifieke terreinen aan het eind van de studie.

"Deze pilot-studie een basis gelegd voor hoe we moeten gerandomiseerde controle studies ontwerp voor sensorische integratie interventies met grotere steekproeven", aldus Pfeiffer. "In het bijzonder, het geïdentificeerde problemen met de meting, zoals de gevoeligheid van de evaluatie-instrumenten voor veranderingen in deze populatie te meten.

"Sensorische integratie van de behandeling is een veel gebruikte ingreep in de ergotherapie. Er is een reële behoefte aan onderzoek, zoals gerandomiseerde controle studies om te bevestigen wat we doen met sensorische integratie in het vak," voegde ze eraan toe.

Advertisement