Sensorisk integration Terapi hjälper barn med autism

Föräldrar till barn med autism är allt oftare sensorisk integration behandling för att hjälpa sina barn hantera sjukdomen, och de ser goda resultat. År 2007 använde 71 procent av föräldrar som bedrivs alternativ till traditionell behandling sensorisk integration metoder, och 91 procent fann dessa metoder till hjälp.

En ny studie från Temple University forskare, som presenteras den här månaden vid American Occupational Therapy Association konferensen 2008, fann att barn med autism störningar som genomgick sensorisk integration behandling uppvisade färre autistiska manér jämfört med barn som fick standardbehandling. Sådana manér, inklusive repetitiva handrörelser eller åtgärder, vilket gör ljud, hoppar eller har mycket begränsade intressen, ofta störa uppmärksamma och lärande.

Barnen tilldelas sensorisk integration interventionsgruppen nådde också fler mål anges av sina föräldrar och terapeuter, säger studie författare Beth Pfeiffer, Ph.D., OTR / L, BCP, och Moya Kinnealey, Ph.D., OTR / L, från arbetsterapi Institutionen i Temple University College of Health yrken. Barnen har gjort framsteg mot mål inom områdena sensorisk bearbetning / reglering, sociala, känslomässiga och funktionella motoriska uppgifter.

Sensorisk integration är hjärnans förmåga att korrekt integrera och anpassa sig till den anstormning av information som kommer in genom sinnena. Dysfunktion i detta område gör det svårt för människor med autism att anpassa sig och fungera som andra i sin omgivning. De kan vara överkänsliga för ljud eller beröring, eller inte kan sålla bort störande brus och texturer kläder. Deras svar kan vara impulsiv motoriska handlingar, vilket gör ljud eller fly.

Pfeiffer och Kinnealey är en del av en grupp forskare som vill ge mer vetenskaplig förståelse för arbetsterapi med hjälp av en sensorisk integration tillvägagångssätt.

"Det kraftigt är dokumenterat att barn på autism har skillnader i deras sätt att bearbeta sensorisk information och svara motoriskt," Pfeiffer sagt. "Medan fler familjer söker sig de sensoriska integrationssträvandena på grund av dess positiva resultat, behövs det mer forskning för att vetenskapligt fastställa dess effektivitet."

Barn som fick sensorisk integration terapi delta vanligtvis i sensoriska-baserade aktiviteter för att ge dem möjlighet att bättre reglera sin beteendemässiga reaktioner på känslor och situationer som de finner störande eller smärtsamma. Ett barn som är överkänslig för lätt beröring kan njuta rullning och spela i en jätte skum kudde, varefter han kan vara mer kunna lugnt utforska, röra och leka med andra texturer. Detta i sin tur gör egenvård, såsom påklädning och tvättning och klassrumsaktiviteter som kräver beröring mer hanterbar.

Tolkning av barnets beteende som avsiktligt och kontrollerbar och inte erkänner den underliggande orsaken och överkänslighet är vanligt i utbildnings-och hem-inställningar, men är ett synsätt som Kinnealey avskräcker som stressande för barnet.

Studien ägde rum i somras på ett läger i närheten av Allentown, Pennsylvania, för barn med autism. Deltagarna var i åldern 6 och 12 år gamla och diagnosen autism eller genomgripande störning i utvecklingen, utan närmare specifikation (PDD-NOS).

En grupp (17) fick traditionella finmotorik terapi och den andra gruppen (20) fick sensorisk integration terapi. Varje barn fick 18 behandlingstillfällen under en period av sex veckor.

En statistiker slumpmässigt deltagarna i grupper, denna information lämnades till projektsamordnaren på platsen. Den främsta forskare var blind för gruppuppgift och fungerade som utvärderare före och efter studien.

Föräldrarna var också blind för de insatser som deras barn fick i uppdrag att och var inte på plats. Men det fanns potential för de verbala barnen att prata om de aktiviteter som de deltagit i, vilket kan ha påverkat bländande för föräldrarna.

För deras utfall, använde forskarna en serie av skalor som mäter beteende. Medan båda grupperna visade signifikanta förbättringar, visade barnen i sensorisk integration gruppen större framsteg på specifika områden i slutet av studien.

"Denna pilotstudie som grund för hur vi ska utforma randomiserade kontroll prövningar för sensorisk integration insatser med större stickprovsstorlekar" Pfeiffer sagt. "Specifikt identifierades problem med mätning som känslighet utvärderingsverktyg för att mäta förändringar i denna patientgrupp.

"Sensorisk integration behandling är en allmänt använd intervention i arbetsterapi. Det finns ett verkligt behov av forskning som randomiserade kontroll studier för att bekräfta vad vi gör med sensorisk integrering i yrket", tillade hon.

Advertisement