Forskare river upp hur att röka orsakar cancer

Forskare har för den första tiden som preciseras ett protein som förklarar hur att röka kan direkt leda till genetiska ändringar som orsakar cancer - forskning som publiceras i Britten, Förar Journal över av Cancer avslöjer.

Forskare har nu upptäckt att produktionen av ett protein som kallas FANCD2 saktas, när lungceller är utsatta till cigarettrök. Låg nivå av blytak FANCD2 till DNA skadar och att starta cancer.

Dessa rön tillfogar till det vast förkroppsligar av bevisar att anknyta att röka till lungcancer och kan hjälpa forskare att förbättra behandlingar för sjukdomen i framtiden.

Cigarettrök curbs produktionen av ”vaktmästare” proteiner, lika FANCD2, som förhindrar normalt cancer, genom att fixa skador i DNA och att orsaka defekta celler för att begå självmord.

Den Bly- författare, Dr. Laura Hö, ForskningAssistentProfessor i Avdelningen av Medicinen och medlemmen av CancerInstitutet på Vård- Oregon & VetenskapsUniversitetar i USEN sade: ”Visar kan Dessa rön de viktiga lekarna för rollen FANCD2 i skyddande lungceller mot cigarettrök och förklara därför cigarettrök är så giftlig till dessa celler.”,

Hög författare, Dr. Grover Bagby som Grundar Direktören av Oregon som är Vård-, & Institut och Professor för VetenskapsUniversitetarCancer på den Northwest CancerVA-Forskningscentrat på den Portland VA Medicinskt center som tillfogas: ”Visar arbete för Dr. Hö att FANCD2 är ett viktigt protein i skydd mot cancer, och cigarettrök knackar ut dess produktion.

”Även Om det finns antagligen andra proteiner som är involverade i detta processaa, vet vi att detta är nyckel-, därför att celler med hög nivå av FANCD2 var mycket resistent till giftet verkställer av röka.”,

Författarna skapade en konstgjord windpipe i labbet för att reproducera miljön av en rökare lung. De utstuderad verkställer av cigarettrök på olika proteiner i celler och grundar därefter att FANCD2 jämnar var low nog att låta DNA-skada.

FANCD2 är delen av en familj av proteiner som är involverade i övertagen, villkorar den kallade Fanconi blodbristen. Folket med villkora är mer rimlig att framkalla cancer på en ung ålder och att ha låg nivå av dessa proteiner.

Fotgängare för Dr Lesley, direktör av information om cancer på CancerForskning UK, sade: ”Detta lappar intressera av vetenskap tillfogar till vår överenskommelse av därför att röka är så dödligt. att Röka är singeln som störst som kan hindras orsakar av cancer, och orsakar nio ut ur tio fall av lungcancer.

”Bara den bra nyheterna är att avslutning fungerar - efter fem år, utan att röka som är ditt, riskera av en ska hjärtinfarkt har stupat till halvan det av en rökare. Och efter tio dina år riskera av ska lungcancer har halverat för.

”Vet Vi att att ge sig upp är tufft men rökare är fyra tider mer rimlig att avsluta lyckat med NHS-service och att stoppa att röka mediciner liksom nikotingummi eller lappar för att klara av begär.”,