De Oudere mensen kunnen hun geheugen verbeteren en zwakzinnigheid met oefening uitstellen

Een studie door Australische onderzoekers heeft dat regelmatig gevonden, kan de gematigde oefening helpen geheugen in oudere mensen verbeteren en het begin van zwakzinnigheid vertragen.

De studie door onderzoekers bij de Universiteit van Melbourne heeft geconstateerd dat lopend voor het equivalent van twee en de half uur per week geheugenproblemen in de over--jaren '50 kunnen beduidend verbeteren.

De studie, Geschiktheid voor de het Verouderen Hersenen, werd geleid door Professor Nicola T. Lautenschlager, de Stoel van de Psychiatrie van de Oude Dag bij de universiteit en impliceerde 170 deelnemers op de leeftijd van 50 en ouder, die hadden sommige geheugenproblemen maar geen zwakzinnigheid hadden.

De studie werd uitgevoerd over een 18 maandperiode bij de Universiteit van Westelijk Australië en is de eerste om aan te tonen dat de gematigde oefening cognitieve functie kan positief beïnvloeden.

De 170 deelnemers werden verdeeld in twee groepen - één groep zette hun gebruikelijke activiteiten voort - andere deelnamen aan een 24 week op huis-gebaseerd fysische activiteitprogramma om voor drie 50 minieme zittingen te lopen of andere gematigde oefening te doen elke week.

De deelnemers in de oefening groeperen zich deden een gemiddelde van 142 meer notulen in een week, of 20 minuten in een dag, dan die in de controlegroep.

Professor Lautenschlager zegt tegen het eind van de studie, deelnemers in de oefeningsgroep beter gepresteerd op cognitieve tests en had beter rappel vertraagd en ook de lagere klinische scores van de zwakzinnigheidsclassificatie gehad.

Professor Lautenschlager zegt de proef de eerste is om aan te tonen dat de oefening cognitieve functie in oudere volwassenen met subjectief en objectief mild cognitief stoornis verbetert en de voordelen van fysische activiteit duidelijk na 6 maanden waren en minstens nog eens 12 maanden voortduurden nadat de interventie was beëindigd.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie leven de geschatte 37 miljoen mensen wereldwijd nu met zwakzinnigheid, met de ziekte die van Alzheimer omhoog de meerderheid van gevallen maken en dat cijfer zou snel in de loop van de volgende 20 jaar moeten stijgen.

Dit betekent de onderzoekers onder druk om manieren te vinden om het begin van zwakzinnigheid te vertragen en ouder actief en onafhankelijk mensenverblijf te helpen zijn.

Professor Lautenschlager zegt de resultaten zeer belovend waren omdat in tegenstelling tot medicijn, dat geen significant effect op mild cognitief stoornis heeft, de fysische activiteit het voordeel van andere gezondheidsvoordelen zoals het verhinderen van depressie, het verbeteren van levenskwaliteit, het verhinderen van dalingen, het verbeteren van cardiovasculaire functie en het verminderen van onbekwaamheid heeft.

Professor Lautenschlager zegt als het begin van zwakzinnigheid tegen 12 maanden zou kunnen worden vertraagd, daar zou zijn wereldwijd 9.2 miljoen minder gevallen.

De studie wordt gepubliceerd in het Dagboek van American Medical Association.

Advertisement