Kognitiivinen kuntoutus auttaa ihmisiä hankittujen aivojen vahingon kanssa

Kognitiivinen kuntoutus jälkeen vakavia aivojen vahingon tai viivan voi auttaa paljon samalla tavoin kyseisen Fysioterapia mielessä auttaa elin, uusi meta-analyysi mukaan.

Koska tiedot viittaavat siihen, että käsittely voi toimivat parhaiten, kun räätälöity ikä, vahingon, oireet ja aika vuodesta vahinkoa, päätelmät voi auttaa muodostamaan tosiasioihin perustuvien hoito-ohjeet. Täydellinen raportti on Neuropsykologia, jotka on julkaistu American Psychological Association tammikuuta ongelma.

Tutkijoiden Etelä Alabama yliopisto ja Pohjois-Carolinan yliopisto, Charlotte analysoidaan ja järjestelmällistä arvioon, julkaistu vuonna 2000 sisältämät tiedot päivitetään * ja 2005 **, useita satoja tutkimusten kognitiivinen kuntoutuksen. Tutkijat ottivat näiden tutkimusten jonka näytteiden ja menetelmien olivat kaikkein erityiskohtien tiukkaa tilastollisia menetelmiä ja dokumentoitu, johon eri käsittelyistä parantaa kieli, huomiota, muisti ja muut kognitiivinen vahingon hankittujen aivojen (esimerkiksi onnettomuuden, viivan tai hapen – toisin sanoen tappiota ei synnynnäisestä) jälkeen ilmeneviä ongelmia määrin.

Meta-analyysi tutki 97 artiklassa 115 opiskeli kohtelun näytteiden ja 45 vertailunäytteet. Nämä näytteet sisällyttää 2,014 henkilöihin, jotka jalostustoiminto kognitiivinen kuntoutus jälkeen aivojen vahinkoa ja 870 yksilöiden yhteisesti lajikkeen valvontaa koskevista edellytyksistä. Alkuperäisen arvioon laatijat ovat tehneet oli olemassa riittävästi näyttöä, joka tukee yleisesti lajikkeen kuntoutushoitoa käsittelyjen käyttöä. Kehittää erityiskäsittelyä suuntaviivoja, tämä uusi analyysi asiakirjalla, joihin hoidon tyyppi- ja ajoitus, alkuperä vahinkoa, hyödyntämisen taso ja osallistujan ikä vaikuttaa menestys kertoimet määrin.

Koska ne todettiin kuviot, laatijat tarjotaan alkuperäisen hoito-ohjeet:

  • Yleensä on parempi aloittaa aineitten potilaiden aikaisin kuin mahdollista sen sijaan, että odotetaan kattavampi neurologisia hyödynnettäväksi.
  • Jopa vanhat potilaiden (ikä 55 ja jopa) voivat hyötyä kognitiivinen kuntoutus, erityisesti, jos aivojen vahinko johtuu iskunpituus.
  • Kliinisten tulisi keskittää ponnistelunsa suoraan kognitiiviset taidot koulutus tietyt kognitiivinen toimialueet (kuten huomiota tai visuospatial käsittely). Enemmän kokonaisvaltaista, kohdentamaton avustustoimien näyttävät vähemmän tehokas.

Erityisesti, jos ne oli käsitelty pian tapahtuman jälkeen, kielikoulutus auttoi ikääntyneiden jälkeen viivan Afasia, kanssa ongelmia tuottavat ja/tai comprehending kieli. Kielikoulutus oli kuitenkin edelleen tehokkaasti juuri ole niin paljon, kun se alkoi yli vuosi sen jälkeen, kun piirto.

Huomiota koulutukseen auttaneet ihmisiä hankittujen aivojen vahingon ja näytti toimivat parhaiten nuorempi potilaiden alle vuoden jälkeen vahinkoa. Se oli kaikkein erityinen käsittely, parantaa mitään mutta huomiota.

Visuospatial koulutuksen auttoi iskunpituus potilaiden visuospatial laiminlyönnistä, vastata tai jotain osoittanut vahingon sivuston vastakkaiselle puolelle suuntaamaan kyvyttömyys kanssa. Visuospatial koulutuksen hoideta myös muut kognitiivinen toimialueet suorituskyvyn parantamiseksi.

Muistin kohtelu ei tuottanut selkeitä tuloksia. Eikä ollut kattavaa hoidot, joka yritti käsitellä kognitiivinen ongelmia kokonaisvaltaisesti.

Muut erityiset päätelmät ilmaantunut. Ensinnäkin potilaiden käsitellään alle vuoden jälkeen vahinkoa ollut parempi kuin ne käsitellään myöhemmin yli vuoden. Toisen vanhemmat potilaiden hoideta parantamiseksi iskunpituus kuin nuoremmat potilaiden jälkeen parantunut jälkeen Aivovamma (TBI). Koska piirrot ovat yleisimpiä vanhuus- ja TBI on yleisempää nuorten, lisätutkimuksia tarvitaan disentangle iän ja vahingon lajin roolit.

Näin ollen kognitiivinen kunnostamis-kenttään yhden koon ei mahdu kaikki. Muita tutkimus olisi täytä vallitsevia ymmärtäminen tehokkuutta ja optimointi erityisten tukitoimien edellytykset.

Advertisement