Uusi kasvainmerkkiaineet määrittää hoidon intensiteetti

Ominaisuus muutoksia DNA medulloblastoma, yleisin pahanlaatuinen aivokasvain lapsuudessa, ilmoitetaan täsmällisesti, miten aggressiivisesti kasvain jatkaa levittää ja mitä mahdollisuuksia taudin uusiutumisen on.

Tutkijat Center for lasten ja nuorten lääketieteen Heidelbergin yliopistollisen sairaalan ja Saksan Cancer Research Center ovat havainneet tämän korrelaation. Tämän uuden sarjan kasvainmerkkiaineet, intensiteetti hoito voidaan säätää yksilöllisesti ja mahdollisesti haitallisia vaikutuksia vähentää. Tulokset on nyt julkaistu verkossa arvostetussa Journal of Clinical Oncology.

Medulloblastoma on yleisin lapsuuden aivokasvain

Yleisin pahanlaatuinen aivokasvain lapsuudessa on medulloblastoma - vuosittain yli 100 lasta Saksa kehittää tätä kasvain pikkuaivoissa ja noin 30-40 lasta kuolee siihen. Ensimmäiset oireet ilmaantuvat yleensä koulujen alaluokilla, mutta kasvain, joka voi jo syntyä sikiön kehitystä, voi esiintyä myös vauvat ja pikkulapset. Aggressiivinen säteily ja solunsalpaajahoitojen leikkauksen jälkeen voi vaurioittaa aivojen kasvavan lapsen, esimerkiksi johtavat koordinointiin häiriöt ja rajallisesta kasvusta.

"Käyttämällä ominaisuus muutoksia geneettiseen koostumukseen medulloblastoma, voimme ennustaa tarkemmin kuin perinteisillä menetelmillä, miten potilas reagoi hoitoon ja kuinka suuri riski on, että kasvain palaa leikkauksen jälkeen ja sen jälkeen säteilyn ja kemoterapiaa", selitti tohtori . Stefan Pfister, joka toimii hänen tiiminsä laitos lasten onkologian Center for lasten ja nuorten lääketiede (lääketieteellinen johtaja: Professori Dr. Dr. Andreas Kulozik) ja Department of molekyyligenetiikan Saksalaisessa Cancer Research Center (Director : Professori Dr. Peter Lichter). Toistaiseksi onkologit voisi arvioida tätä riskiä vain pohjalta histologian havaintojen, ikä diagnoosin, jäljellä kasvain leikkauksen jälkeen, ja onko etäpesäkkeitä diagnoosi.

Potilaat, joilla on huono ennuste voidaan hoitaa tehokkaammin

Stefan Pfister ja hänen tutkimusryhmänsä "Molecular Genetics of Pediatric aivokasvaimia" ensimmäinen kuvattu uusi kasvain merkkiaineiden medulloblastoma vuonna 2007. Jotta nykyinen tutkimus, hän tutki kasvaimen näytettä 340 potilasta ja verrattiin dokumentoitu aikana taudin geneettisen poikkeavuuksia kasvain DNA. Poikkeamia nähtiin kromosomi tasolle, yksikköinä, joiden koko geneettinen tieto jaetaan ja sisälsi. Jokainen kromosomi sisältää runsaasti geneettistä tietoa; koko geneettinen materiaali ihmisten jakautuu 23 tällaista osia, joista jokainen on yleensä läsnä kaksi kopiota (2 x 23 kromosomia). Stefan Pfister havaitsivat, että jos koko segmenttien kromosomia numero 6 ja 17 ovat läsnä kolmena kappaleena (sen sijaan, 2 kappaletta) geneettistä materiaalia aivokasvaimia, potilaan ennuste on huono. Jos kuitenkin yksi kopio kromosomi 6 puuttuu kasvain, potilaiden kollektiivisen havaittu aina selvinnyt. Näiden ja muiden ominaisuuksien johti luokittelu potilaiden yhteensä viisi tarvitsevat ryhmät vaihtelevan voimakkuuden hoidossa.

"Näiden merkkiaineiden, voimme luotettavasti tunnistaa potilaat, joilla on huono ennuste ja hoitaa niitä intensiivisemmin alusta alkaen", sanoi tohtori Stefan Pfister. "Samalla voimme vähentää hoidon intensiteetti potilaalle, joka oletettavasti vastaa erityisen hyvin säteilyn ja kemoterapiaa. Voimme siten vähentää välillisiä vahinkoja ja riski sekundaaristen maligniteettien."

Toinen etu uuden markkereita - testi on hyvin vahva ja voi tehdä 48 tunnin kuluessa millä tahansa neuropatologian laboratoriossa kudosnäytteitä perinteisesti säilynyt parafiini.

BMBF edistää etsiä muita kasvainmerkkiaineet

Mahdollisen validoinnissa merkkiaineiden riippumaton potilaan kohortin ja etsiä yksinkertaisin ja luotettavin analyysimenetelmien on nyt tavoitteena projekti, liittovaltion opetus-ja tutkimusministeriö (BMBF) otsikolla "molekyylidiagnostiikka", jossa yliopistosairaaloissa Bonn, Mainz, Düsseldorf, Würzburg, ja Heidelberg sekä Saksan Cancer Research Center Heidelberg osallistuu koordinoinnin puitteissa Dr. Stefan Pfister.

Advertisement
Read in: