De studie van Stanford toont Pepfar- programma gered het miljoen leven

Het Rampenplan van de Voorzitter Voor de Hulp van AIDS, het ambitieuze die V.S.- overheidsprogramma in 2003, heeft het dodencijfer van HIV/AIDS door 2007 door meer dan 10 percenten in gerichte landen in Afrika is begonnen met gesneden, hoewel het geen merkbaar effect op overwicht van de ziekte bij die naties, volgens een studie van de Universitaire School van Stanford van Geneeskunde heeft gehad die de eerste is om deze resultaten te evalueren.

PEPFAR, die het beleid van Bush aanvankelijk als van vijf jaar, $15 miljard plan vestigde, heeft mensen levend door fondsen voor de behandeling van AIDS en zorg, bovengenoemde Eran Bendavid, M.D., eerste auteur van de studie effectief te verstrekken gehouden. Zijn rol in het verhinderen van nieuwe besmettingen is moeilijker te meten, voegde hij toe. PEPFAR is het grootste de V.S. buitenlandse hulpverleningsprogramma toegewijd aan één enkele ziekte.

„Het heeft sterfgevallen - heel wat sterfgevallen - met een ongeveer 10 die percentenvermindering met naburige Afrikaanse landen wordt vergeleken,“ bovengenoemde Bendavid, een kameraad in besmettelijke ziekte en in gezondheidsbeleid en onderzoek in Stanford voorkomen. „Nochtans, konden wij geen verandering in overwichtstarieven zien die met PEPFAR.“ werd geassocieerd

De studie zal in 7 April online uitgave van de Annalen van Interne Geneeskunde worden gepubliceerd. Het zal ook gepubliceerd worden in 19 Mei af:drukken versie van het dagboek.

Peter Piot, M.D., Doctoraat, vroegere uitvoerende directeur van het Gezamenlijke Programma van de Verenigde Naties over HIV/AIDS (UNAIDS), riep het onderzoek een belangrijke stap in de beoordeling van van de reactie op AIDS. De „Studies zoals dit zijn kritiek aangezien zij wat met ontwikkelingshulp kan worden bereikt,“ hij zeiden aantonen. „PEPFAR verandert de koers van de epidemie van AIDS.“

Terwijl PEPFAR wijd als één van de belangrijkste verwezenlijkingen van het beleid van Bush is geprijst, is het niet zonder controverse geweest. Sommige critici vroegen zijn nadruk bij de behandeling: Ruwweg 50 tot 60 percent van de financiering werd gewijd aan het voorzien van patiënten van leven-verlengende antiretroviral drugs. Slechts ongeveer werd één vijfde fondsen gewijd aan preventie en, van dat cijfer, werd één derde vereist om voor onthouding-slechts programma's, een wijd gekritiseerd aspect van het programma worden gebruikt. Deze onthouding-slechts bepaling werd verwijderd toen het Congres het programma die vorig jaar reauthorized, financiering verhogen tot $48 miljard.

Bendavid zei hij besliste een dichte blik bij PEPFAR te nemen om te zien of een programma van de buitenlands-hulpgezondheid van deze omvang echt kon werken. Aangezien PEPFAR de eerste vijf jaar van verrichting zonder een resultatenevaluatie voltooide, zei hij het belangrijk was om ervoor te zorgen dat de fondsen effectief werden gebruikt.

„Dit is heel wat geld, met op het spel staande het leven van heel wat mensen,“ hij zei, „zodat is dit type van evaluatie essentieel.“

Hij en zijn collega van Stanford, Vlaamse Gaai Bhattacharya, M.D., Doctoraat, verwante professor van geneeskunde, verzamelden gegevens over HIV mortaliteit en overwicht evenals cijfers aangaande het aantal volwassenen die met HIV 12 Afrikaanse de „nadruk“ landen in van PEPFAR leven. Zij vergeleken deze met gelijkaardige statistieken voor alle 29 andere Afrikaanse naties met een wijdverspreide HIV epidemie en zonder PEPFAR „nadruk“ financierend. Zij bekeken gegevens voor de vijf jaar (1997 tot 2002) aan het begin van het programma leiden evenals de drie jaar die (2004 tot 2007) na zijn lancering. De primaire bron van gegevens voor het HIV overwicht, HIV mortaliteit en mensen levend met de ziekte was UNAIDS.

De onderzoekers vonden dat in de jaren die het programma leiden, de sterftecijfers in alle bestudeerde landen toenamen. Aangezien de financiering PEPFAR beschikbaar werd, daalde het dodencijfer door meer dan 10 percenten in de nadruklanden, in vergelijking met de controlelanden, met het meer dan 1 miljoen geredde leven, schatten de onderzoekers. Het verschil in sterftecijfers was het meest uitgesproken tussen 2005 en 2006, tijdens het derde jaar van PEPFAR van verrichting.

De onderzoekers berekenden dat voor elk gered leven, PEPFAR ruwweg $2.450 bij de behandeling besteedde. „Dit is geen onbelangrijke kosten, en PEPFAR zal de beschikbare middelen moeten maken bijdragen tot blijven veranderend de koers van de epidemie,“ bovengenoemde Bendavid.

Aangezien meer mensen met antiretroviral behandeling die overleefden, nam het aantal die die met HIV leven sneller in de landen PEPFAR toe, met de controlelanden worden vergeleken. Maar er was geen significant verschil in volwassen overwicht van HIV tussen de nadruklanden en de controlelanden, of alvorens of na het programma werd gelanceerd. „Voor overwicht, blijven de tendensen volkomen parallel, ongeacht toen PEPFAR binnen kwam,“ bovengenoemde Bendavid.

Het is moeilijk om precies te weten waarom die tendensen parallel bleven, maar het begrip van de epidemiologie van nieuwe besmettingen zou helpen die vraag oplossen, zei hij. Zelfs vandaag, voor elke twee mensen die antiretroviral behandeling beginnen, zijn er vijf anderen wie onlangs besmet met het virus worden.

„Het Verminderen van het aantal besmettingen moet een essentieel deel van om het even welk belangrijk programma zijn,“ bovengenoemde Bendavid.

Aangezien het programma een nieuwe fase onder het beleid van Obama ingaat, zei Bendavid het belangrijk is dat het voortdurend wordt gecontroleerd en geëvalueerd om deze enorme belastingbetaler te verzekeren de fondsen efficiënt worden besteed.

„Het werkt,“ hij zei van het programma. „Het vermindert het dodencijfer van HIV. De Mensen die niet sterven kunnen hun families en hun lokale economie kunnen werken en steunen.“ Maar hij nam van nota, „evaluerend hoe het geld wordt besteed, en dat de aspecten van het programma het best werken, het kon helpen verbeteren.“

Advertisement