Alkoholi, maksakirroosi ja kuolleisuus

Jos on elämää on toivoa ja koskaan ei ole liian myöhäistä lopettaa juominen, vaikka vakavin tapaus alkoholiin liittyvistä maksasairaus, mukaan Uusi tutkimus Southamptonin yliopistossa.

Kuitenkin haittapuoli on, että jopa neljäsosa ihmisistä, joilla alkoholiin liittyvien maksakirroosi kuolevat ennen kuin saat mahdollisuuden lopettaa juominen. Alkoholiin liittyvät maksakirroosi kehittyy hiljaa mutta yleensä esittää kanssa episodi sisäinen verenvuoto tai keltaisuus - joka on usein kuolemaan.

Johtamassa tutkimuksessa tohtori Nick Sheron, lehtori Southamptonin yliopistossa ja konsultti maksatautien hoitoon perehtyneen klo Southamptonin sairaalassa, todettiin, että pidättäytyminen alkoholista on avaintekijä pitkän aikavälin ennuste, edes suhteellisen vakava alkoholiin liittyvien maksakirroosi on maksan biopsia.

Tutkimuksessa "Alkoholi, maksakirroosi ja kuolleisuus" ilmestyy tämän kuukauden Addiction lehdessä. Sen tavoitteena oli määrittää vaikutus patologisia vakavuus kirroosi eloonjäämiseen potilailla, joilla alkoholiin liittyvien maksakirroosi.

Maksa koepaloista 100 potilasta lasketa Laennec pisteet vakavuuden kirroosi 1 päivästä tammikuuta 1995 ja 31. joulukuuta 2000 ja lääketieteen toteaa tarkasteltiin määrittää eri kliiniset tekijät kuten juominen tila.

Käyttämällä ajan tasalla kuolleisuus tiedot National Health Service Strateginen jäljitys Service, tohtori Sheron havaitsi, että onko joku oli vielä juominen oli tärkein tekijä määriteltäessä pitkän aikavälin selviytymisen alkoholiin liittyvä maksakirroosi.

Hän totesi, että aste kirroosi löytyy maksabiopsia oli vähemmän tekijä eloonjäämiseen. Pidättäytyminen alkoholin yhden kuukauden kuluttua diagnoosin kirroosi oli tärkeämpi tekijä Survival, jossa seitsemän vuoden pysyvyys oli 72 prosenttia potilailla, jotka olivat luopuneet juominen, vastaan ​​44 prosentin potilaista edelleen juoda.

Dr Sheron kommentit: "Nämä tulokset kuvastavat kriittinen merkitys lopettaa alkoholin nauttiminen alkoholiin liittyvä maksakirroosi, mutta valitettavasti edellyttämät palvelut auttavat nämä potilaat alkoholiton ei yksinkertaisesti ole olemassa monissa osissa Britanniassa.

"Tämä tutkimus osoittaa selkeästi tervejärkinen tieto keskuudessa hepatologists että tärkein yksittäinen tekijä pitkän aikavälin ennusteen alkoholin aiheuttama maksakirroosi on, että potilas lopettaa juominen.

"Kaikkein yksinkertainen tasolla menestyksellinen hoitaminen alkoholin aiheuttama maksasairaus koostuu kahdesta osasta: ensinnäkin pitämään potilaan hengissä tarpeeksi kauan, että he lopettavat juomisen ja toiseksi maksimoida mahdollisuuksiaan jatkaa raittiutta. Kolmas tärkeä tavoite oli kansanterveyden taso on estää henkilöiden kehittää alkoholihaittojen kirroosi ylipäätään. Jos haluamme vähentää maksan kuolleisuutta näyttäisi tärkeää kannustaa ja tukea potilasta lopettamaan juomisen, ja käsittelemään kansanterveyden näkökohtia alkoholiin liittyvien maksasairaus . "

Advertisement