Tutkijat löytää yhdisteitä, jotka ovat lupaavia uusina hoitoja AIDS

Opiskellessaan HIV proteiini, joka on keskeinen rooli aidsin etenemistä, tutkijat University of Pittsburgh School of Medicine ovat havainneet yhdisteitä, jotka ovat lupaavia uusina hoitoja tautiin.

HIV lääkekehityksen ponnistelut ovat tavanneet huonolla menestyksellä löytää yhdisteitä, jotka ovat vuorovaikutuksessa tärkeä HIV virulenssi tekijä, nimeltään Nef, koska se ei ole biokemiallinen toiminta, joka voidaan mitata suoraan, selitti Thomas E. Smithgall, Ph.D., William S. McEllroy professori ja puheenjohtaja, Department of Mikrobiologia ja molekyyligenetiikan, ja vanhempi tekijä paperin, joka julkaistiin viime viikolla alussa, online-versio ACS Chemical Biology.

Voit kiertää tämän ongelman, tohtori Smithgall n tiimi kehitti määrityksen mitata Nef toiminnon välillisesti kytkemällä se toiseen proteiiniin, nimeltään HCK, joka Nef aktivoi HIV-tartunnan saaneiden solujen. Koska HCK toimintaa voidaan helposti mitata, tutkijat pystyivät käyttämään sitä reportterina Nef toimintaa automatisoitu suurikapasiteettisten seulontamenettelyä. Yhteistyössä yliopiston Pittsburgh Drug Discovery Institute, ne seulotaan kirjaston 10000 kemiallisia yhdisteitä vastaan ​​yhdistettynä proteiineja nähdä, mitkä vaikuttavat Nef aiheuttama aktivointi HCK.

Kun lisätestejä, he vahvistivat, että kolme yhdistettä esti toimintaa Nef-HCK monimutkainen ja, mikä tärkeintä, ne kaikki myös haittasi HIV lisääntymään. Yksi yhdiste oli niin tehokas, että se tukahdutetaan HIV replikoinnin havaittavissa tasoilla soluviljelmissä kokeissa.

"Joten meillä on nyt tapa luoda nopeasti ja tehokkaasti näyttö estäjät Nef signalointi kautta HCK," Dr. Smithgall sanoi. "Mutta yllätys oli, että jotkut näistä estäjien osoitti myös vahvaa antiviraalinen soluviljelmän malleja."

On näyttöä siitä, että ihmiset HIV variantteja, joilla on mutaatioita Nef-geenin kestää huomattavasti kauemmin kehittyä taudin oireita tai aids, hän sanoi. Eläinmalleissa, häiritsevät tuotantoa Nef virukselta tai sen vuorovaikutusta HCK myös viivästyksiä tai estää taudin oireita. Seuraava haaste tutkijoille on selvittää, onko näitä yhdisteitä myös häiritä etenemistä AIDS kaltainen tauti eläinmalleissa estämällä Nef toiminto.

"Useimmat nykyiset hoidot HIV-infektiota käyttää lääkkeitä, jotka häiritsevät toiminto viruksen entsyymit kuten käänteiskopioijan tai vuorovaikutus viruksen ja isäntäsolun," Dr. Smithgall sanoi. "Kohdistaminen Nef edustaa täysin uutta lähestymistapaa, joka voisi olla hyödyllistä käsitellä kysymyksiä, kuten lääkkeille vastustuskykyisten HIV-kantoihin, ja se voi hidastaa etenemistä aids."

Hän lisäsi, että Nef on vain yksi monista ns "varuste proteiinit" koodattu HIV jotka ovat tärkeitä virulenssitekijät AIDS. Estävä yhdisteitä vastaan ​​jotkut muut saattavat paljastaa käyttämällä samanlaista yhdistettynä proteiini lähestymistavan suurikapasiteettisten seulontaan.

Lähde: University of Pittsburgh Koulut terveystieteiden tiedekunta

Advertisement