FEMA finner Senomyx "S6973 sukrose enhancer safe

Senomyx, Inc. (Nasdaq: SNMX), et ledende selskap fokusert på å bruke proprietær teknologi for å oppdage og utvikle nye smaken ingredienser til mat, drikke og ingrediens forsyning industri, kunngjorde i dag at det har blitt varslet av Flavor og Extract Manufacturers Association ( FEMA) at sukrose Enhancer, S6973, har vært fast bestemt på å være generelt anerkjent som Safe (GRAS) under bestemmelsene i Federal Food, Drug and Cosmetic Act, administrert av United States Food and Drug Administration (FDA). Sukrose (vanlig sukker) er mye brukt i mange mat og drikke produkter. Smak tester har vist at S6973, som ble oppdaget og utviklet av Senomyx, muliggjør reduksjon av inntil 50% av sukrose stede i produkt prototyper samtidig opprettholde den søte smaken av naturlig sukker. Dette GRAS besluttsomhet gjør at S6973 skal innlemmes spesifiseres produkter i USA og i mange andre land.

"Motta GRAS besluttsomhet for våre S6973 sukrose enhancer er en av Senomyx viktigste prestasjoner og representerer en betydelig kommersiell mulighet for selskapet," uttalte Kent Snyder, Chief Executive Officer of Senomyx. "Ved å la en meningsfull reduksjon i sukker-innhold uten å endre den søte smaken, kunne S6973 tillate produsenter å tilby attraktive produkter med lavere kalorier og forbedret ernæringsmessig profiler." Begrense sukkerinntak er en prioritet for mange forbrukere som har kosten bekymringer, spesielt det økende antall voksne og barn berørt av fedme eller diabetes.

Senomyx hadde uttalt tidligere at målet var å få en GRAS besluttsomhet for S6973 ved utgangen av første kvartal 2010. "Vi er glade for å motta GRAS betegnelsen tidligere enn opprinnelig antatt," Snyder bemerket. "På grunn av den fremragende innsatsen til våre vitenskapelige og regulatoriske team, var Senomyx stand til å sende inn en søknad om bruk av S6973 i et stort antall produkter i forkant av våre forventede tidsramme. Vi er svært glade for å få innvilget GRAS status for alle bruker og bruker nivåer etterspør. "

Den GRAS betegnelse gjør bruk av S6973 i bakevarer, frokostblandinger, tyggegummi, sauser og relishes, confectioneries og glasurer, frossen melkeprodukter tilbud, frukt ICES, gelatins og puddinger, harde og myke sukkertøy, syltetøy og gelé, melkeprodukter, og sauser. Tallrike individuelle produkttyper inngår i hver av disse brede kategoriene. I tillegg er selskapet vurderer muligheten for å forfølge en GRAS betegnelse for S6973 i flere produktkategorier i fremtiden.

Som diskutert tidligere, er Senomyx fortsetter også evaluering av ytterligere sukrose enhancers. Disse enhancers har forskjellige fysiske egenskaper som kan være en fordel for en rekke drikke produkter som har spesielle behov på grunn av emballasje og lagringsbetingelser utnyttet av drikkevareindustrien. "Vi ser frem til å fullføre utviklingen av det nye lovende sukrose enhancers som kunne ivareta de spesielle behovene til disse produktene," Snyder lagt.

S6973 ble oppdaget og utviklet med Senomyx proprietære smak reseptor teknologier, som har gitt andre unike smaken ingredienser. I november 2008 Senomyx ble tildelt en GRAS betegnelse for S2383, en svært effektiv enhancer av sukralose, en høy intensitet søtningsmiddel brukes i et bredt utvalg av drikkevarer og matvarer som confectionaries, bakevarer, desserter, og meieriprodukter, så vel som over -the-counter (OTC) helseprodukter og kosttilskudd. Pre-kommersialisering aktiviteter er igangsatt for S2383.

Advertisement