FEMA finner kassaskåp för Senomyx S6973 sucroseenhancer

Senomyx Inc. (Nasdaq: SNMX), ett ledande företag fokuserat på att använda privat teknologier för att upptäcka och framkalla nya anstrykningingredienser för maten, drycken och ingrediensen levererar branscher som i dag meddelas att den har meddelats av Anstrykningen och ExtraktProducentAnslutningen (FEMA) som dess sucroseenhancer, S6973, har varit beslutsam Allmänt Att Kännas Igen Som Kassaskåp (GRAS) under bestämmelserna av den Federala Maten, Drogen och Skönhetsmedlet Agerar, administrerat av Förenta staterna Mat och DrogAdministrationen (FDA). Sucrose (bordlägga vanligt socker), används brett i många mat- och dryckprodukter. Smak testar har visat att S6973, som upptäcktes och framkallades av Senomyx, möjliggör förminskningen av upp till 50% av sucrosegåvan i produktprototypstunder som underhåller den söta smaken av naturligt socker. Denna GRAS-beslutsamhet låter S6973 inkorporeras in i specificerade produkter i U.S.et och i talrikt andra länder.

”Är föreställer beslutsamhet för Hälerit GRAS för vår enhancer för sucrose S6973 en av Senomyxs viktigaste prestationer och ett viktigt reklamfilmtillfälle för Företaget,” påstod Kent Snyder, Verkställande direktör av Senomyx. ”, Genom att möjliggöra en meningsfull förminskning i socker som var nöjt, utan att förändra den söta smaken, S6973, kunde låta producenter erbjuda lockande produkter med lägre kalorier, och förbättrat näringsrikt profilerar.”, Begränsande sockerförbrukning är en prioritet för de många konsumenterna som har dietary bekymmer, bestämt växande antal av vuxen människa och barn att påverkas av fetma eller sockersjuka.

Senomyx hade påstått föregående att dess mål var att erhålla en GRAS-beslutsamhet för S6973 vid avsluta av första kvartal av 2010. ”Är Vi upphetsada att motta GRAS-beteckningen tidigare, än ursprungligen förutsett,” Snyder noterade. ”Tack vare var de utstående försöken av vårt vetenskapliga och reglerande lag, Senomyx kompetent att sända en applikation för bruket av S6973 i ett stort nummer av produkter framåt av vår förväntade timeframe. Vi behas extremt för att beviljas GRAS-status för alla av bruk, och bruk jämnar bett.”,

GRAS-beteckningen låter användning av S6973 i bakade godor, sädesslag, gummi, smaktillsatser, och njutningar, konfektar och glasyr på kaka, fryste mejeriofferings, bär fruktt is, gelatins och puddingar, hårt och mjuk godis, sitter fast, och geléer, mjölkar produkter och såser. Talrika individprodukttyper är inklusive i varje av dessa breda kategorier. I tillägg utvärderar Företaget tillfället att förfölja en GRAS-beteckning för S6973 i extra produktkategorier i framtiden.

Som diskuterat föregående, fortsätter Senomyx också utvärderingen av extra sucroseenhancers. Dessa enhancers har distinkt läkarundersökningrekvisita som kan vara fördelaktig för en variation av dryckprodukter, som har specifika krav tack vare att paketera, och lagring villkorar använt av dryckbranschen. ”Ser Vi framåtriktat till att avsluta utveckling av de nya lova sucroseenhancersna, som kunde tilltala de speciala behoven av dessa produkter,” Snyder tillfogade.

S6973 upptäcktes och framkallades genom att använda Senomyxs privat teknologier för smakreceptoren, som har givit andra unika anstrykningingredienser. I November 2008 tilldelades Senomyx en GRAS-beteckning för S2383, en högt effektiv enhancer av sucralose, enstyrka sweetener som användes i en bred variation av drycker, och matar liksom konfektaffärar, bakade godor, efterrätter och mejeriprodukter såväl som över - kontra produkter för sjukvården (OTC) och dietary tillägg. Pre-Commercialization aktiviteter har varit initierade för S2383.

Advertisement