Θετικά αποτελέσματα από τη δεύτερη πιλοτική μελέτη Sciele Pharma της PSD502 για τη θεραπεία της ΠΕ

Κατά την ετήσια συνεδρίαση της Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής της Βόρειας Αμερικής (SMSNA), Inc στο Σαν Ντιέγκο, Sciele Pharma, Inc, μια εταιρεία Shionogi, και Πληθώρα Solutions Limited, θυγατρική πλήρους ιδιοκτησίας της Πληθώρα Solutions Holdings PLC («πληθώρα» - AIM: PLE), παρουσίασε σήμερα τα στοιχεία από το δεύτερο θετικό βασική μελέτη της PSD502 για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης (PE). Αποτελέσματα της διπλά-τυφλή φάση θεραπείας της μελέτης αυτής, η οποία είναι εγγεγραμμένοι οι ασθενείς από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Πολωνία, είναι σύμφωνη με προηγούμενα αποτελέσματα της βασικής δοκιμής που διεξάγονται στην Ευρώπη και έδειξε ότι οι άνδρες που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με PSD502 πέντε λεπτά πριν τη σεξουαλική επαφή ήταν είναι σε θέση να καθυστερούν την εκσπερμάτωση μέχρι και πέντε φορές περισσότερο από εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, οι ασθενείς και οι εταίροι και στις δύο μελέτες ανέφεραν σημαντική βελτίωση στη σεξουαλική ικανοποίηση, και το φάρμακο ήταν καλά ανεκτό.

Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των ΗΠΑ, οι άνδρες ηλικίας 18-59 επηρεάζονται από PE, καθιστώντας την πιο διαδεδομένη από την στυτική δυσλειτουργία. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ για τη θεραπεία PE.

PSD502, ένα προϊόν σε εξέλιξη για τη θεραπεία της ΠΕ, είναι ένα ιδιόκτητο διατύπωση της στην αγορά δύο φάρμακα λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη διανέμεται από δοσιμετρικές συσκευές αερολυμάτων δόση. PSD502 λειτουργεί επιλεκτικά σε μη keratinized δέρμα του πέους βάλανο (κεφάλι του πέους).

"Η πρόωρη εκσπερμάτωση μπορεί να έχει ένα ισχυρό αρνητικό αντίκτυπο στη συναισθηματική και σεξουαλική ζωή των ανδρών και των συντρόφων τους», δήλωσε ο Καθηγητής Stanley E. Althof, PhD, Κέντρο για την Οικογενειακή και Σεξουαλικής Υγείας της Νότιας Φλόριντα, West Palm Beach της Φλόριντα. "Πρόσφατα, η διεθνής κοινότητα σεξουαλικής υγείας συμφώνησαν ότι PE θα πρέπει να ορίζεται ως εκσπερμάτιση που σημειώνεται εντός περίπου ενός λεπτού από τη διείσδυση που κάνει τον ασθενή αγωνία. Τώρα πρέπει να εργαστεί για την ανάπτυξη θεραπειών, καθώς και τα ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα με PSD502 φαίνεται να είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. "

Δύο κύριες μελέτες έδειξαν κλινικά και στατιστικά σημαντική αποτελεσματικότητα στη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης, όπως υπολογίζεται από τις αλλαγές στην ενδοκολπική Μείωση του λανθάνοντος χρόνου εκσπερμάτωσης (IELT) και του Δείκτη της πρόωρης εκσπερμάτωσης (IPE), ο ασθενής σχετικά με την έκβαση της εκσπερμάτισης ελέγχου, σεξουαλική ικανοποίηση, και αγωνία.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που προκύπτει από δύο πιλοτικές μελέτες έχουν δείξει ότι PSD502 ήταν αποτελεσματικό για τους άνδρες με PE, και ανυπομονούμε να την ευκαιρία να βοηθήσει τους ασθενείς οι οποίοι δεν είχαν πραγματικές επιλογές μέχρι σήμερα", δήλωσε ο Πάτρικ Fourteau, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sciele Pharma, Inc "Αυτά τα στοιχεία θα στηρίξει την νέο φάρμακο για PSD502 ότι σχεδιάζουμε να υποβάλουν στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), η οποία μετά από την έγκριση του FDA θα έκανε PSD502 είναι η πρώτη θεραπεία συνταγή στις ΗΠΑ για πρόωρη εκσπερμάτωση. "

Πηγή Sciele Pharma, Inc