Forskare identifierar sex nödvändiga oljor som kan dämpa inflammation

För de, som inte dricker, har forskare funnit att sex nödvändiga oljor - från timjan, kryddnejlikan, ron, eucalyptusen, fennel och bergamot-kan dämpa det upphetsa enzymet COX-2, i ett sätt som är liknande till resveratrolen, det kemiskt som anknytas med det vård-, gynnar av rött vin. De identifierade också att den kemiska carvacrolen var i första hand ansvariga för denna suppressive aktivitet.

Dessa rön som visas i Januari, utfärdar av Journal av LipidForskning, ger mer överenskommelse av det vård- gynnar av många botaniska oljor och ger en ny aveny för anti-upphetsas droger.

Nödvändiga oljor från växter long har long varit ett del- av hemmet botar och även används i dag för deras aromatherapy, smärtstillande medel (e.g hosta tappar) eller antibacterial rekvisita. Naturligtvis förstås avkräva de långt som fungerar, inte fullständigt. Emellertid trodde Hiroyasu Inoue och kollegor i Japan att styrkan för många den nödvändiga oljor uppsätta som mål COX-2 sammansättningar för mycket något liknande i wine och tea.

Så avskärmde de en lång räcka av kommersiellt - tillgängliga oljor och identifierad sex (timjan, kryddnejlikan, ron, eucalyptusen, fennel och bergamoten) som förminskade uttryckt COX-2 i celler vid 25% åtminstone. Av dessa bevisade timjanolja den mest aktivet, förminskande COX-2 jämnar vid nästan 75%.

Då Inoue och kollegor analyserade timjanolja, grundar de att den del- ha som huvudämne - carvacrol- var det primära aktivmedlet; i faktum, när de använder rena carvacrolextrakt i deras, testar COX-2 jämnar minskat by över 80%.

Källa: AmerikanSamhälle för Biochemistry och Molekylär Biologi

Advertisement