Motiverende intervju kan hjelpe folk til å slutte å røyke

Adressering tobakksbruk uten å dømme at brukeren ser ut til å hjelpe folk slutte, spesielt hvis en primær omsorg lege bruker en form for støttende rådgivning kalt "motiverende intervju," ifølge en ny gjennomgang av studier.

Gjennomgangen inkluderte data fra 14 studier publisert mellom 1997 og 2008, med mer enn 10.000 røykerne involvert.

"Mens motiverende intervju har vært mye brukt til å hjelpe folk slutte å røyke og er anbefalt i mange internasjonale anti-røyke retningslinjer, hadde det ikke blitt underbygd av bevis", sier etterforskningslederen Douglas Lai, en familie medisin spesialist i Hong Kong. "Dette er den første grundige gjennomgangen av de beste bevisene tilgjengelig og resultatet er oppmuntrende."

Gjennomgangen vises i siste utgave av The Cochrane Library, en publikasjon av Cochrane Collaboration, en internasjonal organisasjon som evaluerer medisinsk forskning. Systematiske oversikter trekke evidensbaserte konklusjoner om medisinsk praksis etter vurdering både innholdet og kvaliteten på eksisterende medisinske forsøk på et emne.

I motiverende intervju, mottar røyker ikke-konfronterende rådgivning ment å hjelpe ham eller henne utforske konflikter om å endre atferden, identifisere gap mellom røyking og andre livsmål og støtte valget å slutte.

Målet er å avdekke og løse ambivalens om å slutte. For eksempel har mange røykere har aldri hatt en sjanse til å diskutere, i en ikke-dømmende innstilling, sine følelser om å slutte, for eksempel, "Hvis jeg stopper jeg skal opp i vekt og jeg vil hate meg selv om det skjer."

Ifølge Stephen Rollnick, Ph.D., og William R. Miller, Ph.D., som utviklet strategien, er oppgaven til rådgiveren for å lokke fram slike ambivalente følelser, muliggjøre en fullstendig uttrykk for alle sider av indre konflikter, ikke dømme og hjelpe personen finne en løsning som inkluderer et valg for å forsøke røykeslutt.

Metoden første kom for behandling av alkoholmisbruk, og har siden blitt brukt til å behandle narkotikaavhengighet og fedme, samt astma og diabetes behandling etterlevelse.

Utdannede helsepersonell gjennomføre intervensjoner, som spenner fra en kort 20-minutters kontor besøk til multi-session behandling. Studiene i den nye gjennomgang inkluderte en rekke tiltak gjennomført i ulike settinger, men alle stolte på samme motiverende intervju prinsipper.

Studiene sammenlignet resultater for dem som fikk motiverende intervju og de som fikk "vanlig behandling" av korte råd og hefter på røykeslutt.

Alle studier registrerte post-intervensjon røyking avholdenhet data i minst seks måneder. Anmelderne fant en beskjeden 23 prosent økning i røykeslutt blant pasienter som gjennomgikk motiverende intervju sammenlignet med dem som bare fikk vanlig behandling.

Det ble imidlertid slutte satser mer enn tre ganger høyere blant pasienter som gjennomgikk intervju med deres primære omsorg lege i forhold til dem som gjorde det med en annen type helsepersonell.

"Det faktum at fastleger hatt størst innvirkning på slutte priser ved bruk motiverende intervju - i forhold til andre undergrupper som sykehus klinikere, sykepleiere og rådgivere - sterkt antyder at disse legene kan ha en betydelig innvirkning på bruk av tobakk," sier Rebecca Schane, MD, en indremedisiner og pulmonologist ved UCSF Center for Tobacco Control Forskning og utdanning.

"Som det står," Schane sa, "røykerne ofte at en lege støtte kan være en av de viktigste faktorene i å lede en pasient til å slutte. Leger må få tid til adresse røyking i klinisk praksis. Når de gjør det, klart utfall er gunstig, da vi ser at pasientene er nesten fire ganger mer sannsynlig å slutte tobakk når deres primære omsorgsperson er involvert. "

Intervention levert i en sesjon ut til å være like effektivt som flere session intervensjoner. Motiverende intervju som varer mindre enn 20 minutter ikke var effektiv.

Oppfølging telefonsamtaler ikke synes å være nyttig. Analysen viste at den laveste frekvensen av å slutte var assosiert med et høyere antall samtaler.

Schane sa at det er overraskende at gjennomgangen fant ikke lagt til fordel for oppfølging telefonkontakt: "Disse resultatene er i konflikt med mange andre studier som indikerer at jo mer kontakt med en person har med helsepersonell, jo mer sannsynlig er de å slutte å røyke. "

Advertisement