Vapen i hem på burk förhöjning riskerar av död och skjutvapen-släkt våld

Ha förhöjningar för ett vapen hemma inte endast bär riskera av skada till ens själv och familj, men också kick kostar till samhälle, avslutar en artikel i Februari som den Sydliga Läkarundersökningen Förar Journal över, representant förar journal över av den Sydliga Medicinska Anslutningen. Föra journal över publiceras av Lippincott Williams & Wilkins, en Vård- del av Wolters Kluwer, en ledande familjeförsörjare av information och affärsintelligens för deltagare, professionell och institutioner i medicin, sjukvård, förbundet vård- och apotek.

”servar Skjutvapen-Släkta för våld förhöjningexpenditures vastly för sjukvård, för handikappade personer, försäkring, och vår straffrättsligt system,” skriver Dr. Steven Lippmann av Universitetar av Louisville Skolar av Medicin och kollegor. ”Betalas räkningarna av skattebetalarear och de som köpförsäkring.”,

Hemmastadda FörhöjningFaror för Vapen, Inte Säkerhet
Baserat på en granska av de tillgängliga vetenskapliga datan, avslutar Dr. Lippmann och co-författare att farorna av att ha ett vapen hemma väger mycket än långt säkerheten gynnar. Forskningshows som tar fram till förhöjningar för vapen väldeliga riskera av död och skjutvapen-släkt våld. Ett vapen i hemmet är tolv tider mer rimlig att resultera i döden av en hushållmedlem eller besökare än en inkräktare.

Den mest vanlig anledning av dödar som uppstår på hem, var vapen är närvarande, vid långt, är självmordet. Många av dessa självförvållade skotthållsår verkar att vara impulsiva agerar vid folk utan föregående bevisar av mentalsjukdom. Vapen i hemmet är också tillhörande med en fivefold förhöjning i klassa av det intima partnermord, såväl som ökande riskerar av skador och död till barn.

Vapen-Släkt våld har också psykologiska och andra följder för överlevande-speciellbarn. Dr.en Lippmann och kollegor pekar ut som lätt ta fram till vapen möjliggör också tragisk episodnågot liknande samlasdödandena på den Virginia TechUniversitetar, som en styrka för bakgrundskontroll har förhindrat i skytten från att erhålla ett vapen. Sådan ”tragically recurrent” händelser är förutom vapendödar släkta till brottsliga aktiviteter, ligavåld, mellanmänskliga motsättningar och andra incident.

VapenVåld Bär Kick Kostar för Samhälle
Dr.en Lippmann och kollegor citerar forskningvisning de massiva ekonomiska följderna av skjutvapenvåld. Medicinsk vård för skotthålloffer i Förenta staterna är upp till $4 miljard per år. Inklusive indirekt kostar liksom handikapp, och arbetslöshet, kostar kan räkna samman upp till $100 miljard. I författare stad av Louisville uppta som omkostnad för uninsured vapen-skada offer bara överskrider pengarna som tilldelas för fattig medicinsk vård, kostar för den hela gemenskapen.

”Uthärdar Skattebetalarear ofta en stor procentsats av dessa finansiella bördor,” enligt författarna. Annat kostar visar upp i form av ökande försäkringspremier. Vapenvåld kostar U.S.-straffrättsligt system ungefärligt $2,4 miljard per jämlike för år-nästan till alla andra brott som tillsammans sätts.

Dessa Illviljan kicken kostar, ”återstår irearms [F] så mycket en del av vår kultur som vapen-släkt våld och lagligt uppta som omkostnad accepteras rutinmässigt som en det normaladel av vårt liv,” Dr. Lippmann, och kollegor skriver. ”Politiskt, återstår vapenkontroll impopulär, men att lyfta medvetenhet bland manipulerar om förhållandet mellan skjutvapen, klassar av våld och uppta som omkostnad involverat kan ha en få effekt på deras tänkande.”,

I att publicera granska, hoppas redaktörerna av SMJ för att främja en konversation inom det medicinska yrket om de vård-, ekonomiska och sociala följderna av vapen i Förenta staterna. I en ledare i samma utfärda, Redaktören - in - högsta Dr. Ronald som C. Hamdy skriver, ”Vårt mål… är att ge heltäckande som är vetenskapliga bevisar angående dessa ofta kontroversiella ämnen, i ett försök att undvika det personligt, och den emotionella sumpmarken, som adopteras så lätt in, utfärdar liksom dessa.”, SMJ-websiten presenterar en podcast som Dr. Lippmann diskuterar i hans rön.

Källa: Sydlig Medicinsk Anslutning