"Hedelmällisyys chip" tarkasti laskea siittiöitä siittiöiden

Uusi "hedelmällisyys siru", kehittämä tutkijat University of Twente n MESA + instituutti Nanoteknologia voi tarkasti laskea siittiöiden siittiöiden. Tämä on tärkeä askel kohti kehitystä kompaktissa laitteessa luotettava "esiskannauksen" miesten hedelmällisyyttä. Tutkijat julkaisevat keksintö siru tiedelehti Lab on a Chip.

Joka vuosi yli 10.000 parit Alankomaissa hakea apua, koska tahaton lapsettomuus. Sperma analyysi on yleensä ensimmäinen askel hedelmällisyyden tutkimusta. Testaus sperman laatu edellyttää tiukkoja esikokeesta valmistelut ja erikoistunut laboratorio. Testit on usein toistuva kahdesta viiteen kertaa varten riittävän luotettavasti. Jos miehet voivat suorittaa testit rauhassa omassa kodissaan tämä tekee menettelyä huomattavasti vähemmän kiusallinen heille. Lisäksi todennäköisyys luotettava diagnoosi on kasvanut myös. Lopuksi tutkijat ovat sitä mieltä, että kustannuksia sairasvakuutusyhtiöiltä voidaan vähentää myös.

Siittiöiden määrä

Siru kehittänyt tutkija Loes Segerink voi tarkasti laskea siittiöihin. Keskittyminen on tärkeä osoitus siittiöiden määrä: normi hedelmällisyys on 20 miljoonaa siittiöitä millilitrassa huudahtaa. Yksinkertainen kotiin kokeiden tulokset ovat saatavissa, mutta ne voivat vain ilmoittaa, että siittiöiden määrä on "yli tai alle normi". Nämä testit ovat liian rajalliset, koska ne eivät varsinaisesti mitata pitoisuus siittiöitä.

On uusi siru, siittiöt läpi nesteen kanava, jonka yläpuolella elektrodit asennetaan. Kun solu virtaa tämän "silta", sen sähköinen vastus muuttuu hetkeksi, ja tämä tapahtuma lasketaan. On tärkeää, että luottaa erottelee siittiöitä ja muita hiukkasia tai solujen neste: jos muut hiukkaset ovat mukana count on epäluotettava. Segerink lisätty minuscule palloja nesteen testata sen selektiivisyys. Menetelmä osoittautui riittävän valikoivia erottaa pallot ja siittiöt. Valkosolut olivat erottuu myös siru. Määrä valkosolujen kertoo jotain siittiöiden laatua ja niin tämä on tärkeää lisätietoa gynekologi.

Toiminta ja muoto

Keskittäminen ei ole ainoa mittari siittiöiden laatua. Spontaania toimintaa - joka tunnetaan myös nimellä liikkuvuutta - ja muoto siittiöiden ovat myös tärkeitä tekijöitä. Lisätutkimuksia tarvitaan sen selvittämiseksi, onko näiden kahden laatuominaisuuksien voidaan mitata samalla tavalla, niin että kompakti laite voidaan kehittää joissa siru voidaan sijoittaa kertakäyttöisiä. Käyttäjä vain voi nähdä, että testi on suoritettu onnistuneesti, gynekologi Tiedotan hänelle todelliset tulokset henkilökohtaisesti.

Loes Segerink kehitetty "hedelmällisyys chip" in professori Albert van den Bergin BIOS Lab-on-a-chip tutkimusryhmä. Tämä ryhmä on osa University of Twente n MESA + instituutti Nanoteknologia.

Lähde MESA + instituutti Nanoteknologia, University of Twente