Η έρευνα αποκαλύπτει σιρόπι σφενδάμου και νερό σφενδάμου περιέχει abscisic οξύ

Χάρη στη σύγχρονη επιστήμη, τα καλά φυλαγμένο μυστικά ενός από τα πιο διακριτικά εμβλήματα του έθνους μας, σιρόπι σφενδάμου, τώρα αποκαλύπτεται. Έχει πρόσφατα αναφερθεί ότι σιρόπι σφενδάμου περιέχει πολυφαινόλες και δείχνει ORAC αξίες που συγκρίνουν την τρώγεται συνήθως τα φρούτα και τα λαχανικά όπως το μπρόκολο. Τώρα, περαιτέρω έρευνα σχετικά με σιρόπι σφενδάμου και αρχική του μορφή, σφενδάμι νερού, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Δρ Yves Desjardins και οι συνεργάτες του στο Institut des neutraceutiques fonctionnels et des τροφές, αποκάλυψε ότι και τα δύο προϊόντα περιέχουν εξίσου σημαντικές ποσότητες των τερπενίων, και ιδίως, abscisic οξύ, μια phytohormone οφέλη υγείας του οποίου μόλις πρόσφατα έχει ανακαλυφθεί.

Abscisic οξύ στο νερό και στο σιρόπι σφενδάμνου εμφανίζεται ως συζευγμένο μαζί με ορισμένους μεταβολίτες σε συγκεντρώσεις που είναι θεραπευτικές, σύμφωνα με την ισχύουσα όρια του abscisic οξέος (ΑΒΑ) που αναφέρθηκαν από την ομάδα Δρ Guri στις ΗΠΑ (GURI et al, 2007. Clinical Nutrition 26:107-116). Φυτικές φυσιολόγοι και βοτανικοί ερευνητές γνωστά για τις ιδιότητες της φυσιολογίας των abscisic οξέος στο φυτικό βασίλειο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τα οφέλη για την υγεία για τους ανθρώπους μόνο πρόσφατα έχει έρθει στο φως. Μαζί με άλλες επιδράσεις, είναι γνωστό ότι διεγείρει απελευθέρωση ινσουλίνης μέσω παγκρεατικών κυττάρων και να αυξήσει την ευαισθησία των λιποκυττάρων στην ινσουλίνη, γεγονός που καθιστά ένα ισχυρό όπλο κατά μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτη. Σύμφωνα με την Geneviève Béland, διευθυντής της προώθησης και ανάπτυξης της αγοράς για την Ομοσπονδία του Κεμπέκ σιρόπι σφενδάμου Οι παραγωγοί, «Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι τα προϊόντα σφενδάμνου περιέχουν μια ολόκληρη σειρά από συμπληρωματικά ενεργών στοιχείων. Τα μόρια σακχάρου που παρέχουν την ενέργεια και τη γλυκύτητα στο Maple προϊόντα αυτά είναι εγγενώς συμπληρώνονται από abscisic μόρια οξέος επειδή ενθαρρύνουν την ομοιόσταση της ινσουλίνης. Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες σαφές ότι χρειάζεται για να μπορέσουμε να γίνεται καλύτερα κατανοητός πώς η κατανάλωση σφενδάμι προϊόντων επηρεάζει τη συμπεριφορά της ινσουλίνης. Σπουδές σφενδάμνου προϊόντων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της επιστήμης της διατροφής, εάν λάβουμε υπόψη ότι το σύνολο των βιοδραστικών μορίων της σφενδάμνου ζάχαρης μεταφέρονται στο σφρίγος του και ότι τα μόρια αυτά είναι σαράντα φορές πιο συγκεντρωμένη σε σιρόπι σφενδάμου. "

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν από τον Δρ Desjardins σε αναδυόμενες Θέματα επιπτώσεις στην υγεία των φρούτων και λαχανικών συμπόσιο που αποτελεί μέρος του 28ου Διεθνούς Συνεδρίου Horticultural στην Πορτογαλία, Αύγουστος 22 - 27, 2010. Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τη γεωργία και γεωργικών ειδών διατροφής του Καναδά, στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης της για την επιστήμη και την καινοτομία οι οποίες αποβλέπουν στην ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ της γεωργίας και της βιομηχανίας, της κυβέρνησης και των πανεπιστημίων, έτσι ώστε οι νέες ευκαιρίες για τη στρατηγική της καινοτομίας εντοπίζονται ταχύτερα.

Κεμπέκ και τον Καναδά σφενδάμου τα προϊόντα θα είναι επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ένα σεμινάριο που παρουσιάστηκε από τον Δρ Navindra Seeram από το Πανεπιστήμιο του Rhode Island σε εθνικό συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας που πραγματοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο από τον Μάρτιο 21-25 από το τρέχον έτος. Σύμφωνα με τον Serge Beaulieu, πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Κεμπέκ σιρόπι σφενδάμου Οι παραγωγοί και μέλος του Καναδικού Maple Κλάδος Συμβουλευτικής Επιτροπής: «Μια νέα εποχή ξεκινά για το Κεμπέκ και τον Καναδά σφενδάμου τα προϊόντα στα οποία εθνικό έμβλημα μας θα είναι το καμάρι και η χαρά αυτής της χώρας και στο εξωτερικό, λόγω της ζωντάνιας που σφενδάμνου αντιπροσωπεύει ως ένα από τα μεγάλα προϊόντα στον κόσμο. Το Κεμπέκ και του Καναδά σφενδάμνου κλάδου θα δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο έρευνας για σφενδάμι με τα καλύτερα ερευνητικές μονάδες αφιερωμένο στην σφενδάμι, καθώς και την επένδυση σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως η γεωργία και γεωργικών ειδών διατροφής του Καναδά, ώστε να μπορούμε να προσθέσουμε αξία στο γαστρονομικό και την υγεία οφέλη που φέρνουν τα προϊόντα σφενδάμου. Με σφενδάμου να εμφανίζονται σε αυτά τα δύο επιστημονικά συνέδρια που σηματοδοτεί το επόμενο στάδιο σε μια ιστορική στρατηγικό βήμα για τη βιομηχανία. "

Πηγή: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ des Producteurs ACERICOLES du Québec

Advertisement