Εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προστατέψει τις γυναίκες από την μετεγχειρητική υποτροπή

Το Gardasil μειώνει τις πιθανότητες ότι περισσότερο τον καρκίνο ή προκαρκινικές αλλαγές θα συμβούν στον τράχηλο της μήτρας, του κόλπου και του αιδοίου

Ένα εμβόλιο για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου, επίσης, μπορεί να προστατέψει τις γυναίκες από την μετεγχειρητική υποτροπή της νόσου, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ (UAB).

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το εμβόλιο Gardasil μειώνει την πιθανότητα των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) ασθενειών που σχετίζονται με επαναλαμβανόμενες μετά εφήβων και ενηλίκων γυναικών έχουν ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τον καρκίνο ή ορισμένες προ-καρκινικές αλλαγές, δήλωσε ο Warner Huh, MD, αναπληρωτής καθηγητής στο του τμήματος UAB Γυναικολογικής Ογκολογίας και να οδηγήσει παρουσιαστής της μελέτης.

Τα ευρήματα ανακοινώθηκαν 15η του Μαρτίου στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Ογκολόγων Γυναικολογική στο Σικάγο.

Η μελέτη δείχνει ότι το Gardasil μειώνει κατά περίπου 40 τοις εκατό τις πιθανότητες ότι περισσότερο τον καρκίνο ή προκαρκινικές αλλαγές θα συμβούν στον τράχηλο της μήτρας, του κόλπου και του αιδοίου έως και 3,8 χρόνια μετά από ένα θηλυκό έχει χειρουργική επέμβαση για μια από τις προϋποθέσεις αυτές.

Huh δήλωσε ότι τα ευρήματα είναι σημαντικά επειδή απαντήσετε σε μια ερώτηση πολλές γυναίκες και οι γιατροί τους έχουν ζητήσει - δεν υπάρχει, να βοηθήσει τη θεραπεία εμβόλιο κατά του HPV ιού που σχετίζονται με αλλαγές στο σώμα μετά από τις γυναίκες έχουν τη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίζει παρόμοιες αλλαγές;

«Με βάση αυτή τη μελέτη, τα δεδομένα είναι εντυπωσιακά και δείχνουν ότι βοηθάει στη θεραπεία του ιού που σχετίζονται με τις αλλαγές," Εεε, δήλωσε. "Γνωρίζοντας ότι το Gardasil, επίσης, μπορεί να προσφέρει μετεγχειρητική προστασία από υποτροπή της νόσου θα είναι ζωτικής σημασίας για την παρακολούθηση και φροντίδα και συνολικός σχεδιασμός για την υγεία των εφήβων και των γυναικών."

Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για την καταπολέμηση των τεσσάρων στελεχών του ιού HPV που πιστεύεται ότι προκαλούν το 70 τοις εκατό των καρκίνων του τραχήλου και περισσότερο από το 90 τοις εκατό των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων

Στη μελέτη συμμετείχαν 17.622 γυναίκες ηλικίας 15 - 26 από δύο κλινικές δοκιμές, μερικοί που είχαν εμβολιαστεί και κάποιοι που δεν είχαν. Εκατοντάδες συμμετέχοντες στη μελέτη υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τον καρκίνο ή ορισμένες προ-καρκινικές αλλαγές του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου και του αιδοίου και να αφαιρέσει τα κονδυλώματα.

Huh δήλωσε ότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία για τον ιό HPV που σχετίζονται με ασθένειες που είναι γνωστό ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για τη σύναψη συμβάσεων από την ίδια ασθένεια μετεγχειρητικά. Μείωση του κινδύνου και την ανάγκη για μια δευτερεύουσα διαδικασία είναι ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της φροντίδας των γυναικών, είπε.

Πηγή: Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ
Advertisement