Φάρμακα προετοιμασία κολονοσκόπηση χορηγείται ίδια ημέρα με τη διαδικασία εξίσου αποτελεσματικές: Ερευνητές

Θέματα ποιότητας ζωής βελτιώθηκαν σημαντικά

Ερευνητές στο Thomas Jefferson University έχουν διαπιστώσει ότι τα φάρμακα προετοιμασία κολονοσκόπηση χορηγείται την ίδια ημέρα με τη διαδικασία είναι εξίσου αποτελεσματικά με αυτούς που το προηγούμενο βράδυ και το πρωί της διαδικασίας, αλλά έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες καταγγελίες για παρενέργειες όπως κοιλιακό πόνο, την απώλεια και τον ύπνο παρεμβολές εργάσιμης ημέρας.

Η τυχαιοποιημένη, απλή τυφλή μελέτη, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα μεταξύ των 116 ασθενείς κολονοσκόπηση δίνεται μια διάσπαση δοσολογία της προετοιμασίας του παχέος εντέρου το προηγούμενο βράδυ και το πρωί της κολονοσκόπησης τους και αυτούς που την προετοιμασία κολονοσκόπηση μόνο το πρωί της κολονοσκόπησης τους. Η μελέτη δείχνει ότι και οι δύο θεραπείες είναι κλινικά ίσοι. Δημοτικό ανακριτής David Kastenberg, MD, του Τμήματος Γαστρεντερολογίας και ηπατολογίας στο Jefferson Medical College του Thomas Jefferson University και οι συνεργάτες του παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στην τρέχουσα online έκδοση του American Journal of Gastroenterology.

«Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσει κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης είναι σαφείς εικόνες», είπε ο Kastenberg. "Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που θέλω να είναι σε θέση να έχουν την καλύτερη θέα για να εξασφαλίσει ότι τίποτα δεν θα ξεφύγει και θα διερευνηθούν διεξοδικά όλες τις ανωμαλίες. Γι 'αυτό η προετοιμασία του παχέος εντέρου είναι τόσο σημαντικό. Εδώ και χρόνια οι ασθενείς έχουν λάβει τη λύση προετοιμασία του παχέος εντέρου το προηγούμενο βράδυ και είχε επιτυχής colonoscopies την επόμενη μέρα, αλλά είχε να υπομείνει πολλές παρενέργειες. Πρόσφατα, το American College of Gastroenterology ενέκρινε διαιρεμένη δόση, που σημαίνει οι ασθενείς πρέπει να γνωρίσουν όλες τις παρενέργειες της προετοιμασίας του παχέος εντέρου τόσο τη νύχτα και το πρωί της κολονοσκόπησης. Τι εξετάσαμε ήταν δυνατόν να διαχειρίζεται την προετοιμασία του παχέος εντέρου την ίδια μέρα και να πάρει την ίση αποτελέσματα χωρίς τις παρενέργειες; Η απάντηση είναι ναι. Οι εικόνες είναι εξίσου καλό όταν προβαίνει στην προετοιμασία του παχέος εντέρου την ημέρα της διαδικασίας από ό, τι όταν προβαίνει στην άνω και κάτω τελεία prep και σε διακεκομμένη δοσολογία και τις δύο ημέρες, ενώ μειώνει και σε ορισμένες περιπτώσεις την εξάλειψη των παρενεργειών. "

Από τους 116 ασθενείς μελετήθηκαν 62 έλαβαν το prep το πρωί κατά 54 τη λήψη τους από το προηγούμενο βράδυ. Οι εικόνες του παχέος εντέρου ήταν επαρκείς και στις δύο ομάδες σε πάνω από 90 τοις εκατό. Ανίχνευση πολύποδα ήταν πραγματικά βρέθηκε να είναι μεγαλύτερη στην άνω και κάτω τελεία ομάδα prep πρωί. Συνολικές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σημαντικά διαφορετική μεταξύ των δύο ομάδων.

"Το πραγματικό πλεονέκτημα της προετοιμασίας το πρωί είναι ότι έχει λιγότερες παρεμβολές στην ποιότητα της ζωής τους ασθενείς», δήλωσε ο Kastenberg. «Πολλοί ασθενείς παραπονούνται για προβλήματα στον ύπνο μετά τη λήψη της προετοιμασίας του παχέος εντέρου το προηγούμενο βράδυ. Επίσης, αυτό μειώνει τις επιπτώσεις στην εργασία λειτουργία που σχετίζεται με την ημέρα πριν. Αντίληψη είναι επίσης το κλειδί. Οι ασθενείς μπορούν να ανεχθούν και την προετοιμασία του παχέος εντέρου και τη διαδικασία καλύτερα αν πρόκειται για μια ημέρα συμβάν έναντι δύο. "

Κάθε χρόνο πάνω από 14 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κολονοσκοπήσεις. Η διαδικασία είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος για την ανίχνευση προκαρκινικών πολυπόδων. Ένα μη ελεγμένο Αυτοί οι πολύποδες μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο του παχέος εντέρου η οποία είναι μία από τις τρεις πρώτες κύριες αιτίες των θανάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο μεταξύ των ανδρών και των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μια κοινή και αποτρέψιμη ασθένεια, αλλά μόνο το μισό των επιλέξιμων ασθενείς υποβάλλονται σε έλεγχο», δήλωσε ο Kastenberg. "Ό, τι μπορούμε να κάνουμε ότι παρέχει πρόσθετη άνεση, χωρίς να επηρεάζουν τα αποτελέσματα θα πρέπει να εξετάζεται. Αν μπορούμε να κάνουμε την εμπειρία του ασθενούς είναι πιο εύκολο και να αποδείξει για το μέλλον τους ασθενείς ότι η διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος θα διαρκέσει μόνο μία ημέρα, τότε ίσως κάποιες από τις πάνω από 42 εκατομμύρια Αμερικανοί οι οποίοι θα πρέπει να εξετάζονται, αλλά δεν είναι, θα έρθει προς τα εμπρός και να είμαστε σε θέση να σώσει κάποια ζωή. "

Πηγή: Thomas Jefferson University

Advertisement