Den Nya studien ger bevisar vidare av anknyter mellan inomhus att garva och melanom

Studieservice anknyter mellan sunbeds, och melanom flår cancer

En ny studie har git vidare bevisar av en anknyta mellan inomhus att garva, och melanom, det mest deadliest bildar av flår cancer.

Forskare på Universitetar av Minnesota Skolar av Allmän hälsa, och Masonic Cancer Centre fordrar att deras studie, som publiceras i de föra journal överCancerEpidemiologyen, Biomarkersna och Förhindrandet, ”anknyter definitively” bruket av sunbeds till melanom.

1.167 folk åldrades 25-59 vem diagnostiserades med invasive melanom i Minnesota mellan 2004 och 2007 och 1.101 cancer-fria volontärer avslutade ett frågeformulär och en telefonintervju.

På analysering av resultaten, grundar forskarna att 62,9 procent av melanomtålmodig hade använt sunbeds som jämfördes med 51,1 procent av folk utan melanom.

Bemanna vem hade någonsin använt sunbed var 74 procent mer rimlig att framkalla melanom.

Men frekventera användare var på mycket högre riskerar än detta. De, som hade spenderat mer än 50 timmar eller mer än 100 perioder på sunbed, eller som hade använt dem för longer än tio år, var mellan 2,5 och tre tider troligen att framkalla melanom, utan hänsyn till deras ålder eller att könsbestämma.

Caroline Cerny, CancerForskningUKS den SunSmart chefen, sade: ”Stöttar Denna stora specificerade studie beslutet som i fjol göras av LandskampByrån för Forskning på Cancer för att kategorisera sunbeds som cancerframkallande till människor.

”Är Sunbeds inte ett kassaskåpalternativ till att garva utomhus. Såväl som ökande flår riskera av melanom, den allvarligaste typen av cancer, sunbeds orsakar också för tidigt åldras, danande flår looken som är grov som är läderartad och som är rynkig för dess tid.”,

Främsta utredare DeAnn Lazovich, förbunden professor av epidemiology på Skola av Allmän hälsa som avslöjer: ”Grundar Vi att den inte betydde den använda typen av att garva apparaten; det fanns inte någon kassaskåp som garvar apparaten.

”Grundar Vi också - och denna är nya data - som riskera av att få melanom är tillhörande mer med, hur mycket en person garvar och inte åldern som en person startar att använda på garva apparater. Riskera löneförhöjningar med frekvens av bruk, utan hänsyn till ålder, genus eller apparaten.”,

Källa: CancerForskning UK

Advertisement