Studien avslöjer anknyter mellan anti-TPO antikroppar och den placental abruptionen

Gravid kvinna med antikroppar, som kan indikera tidig sortthyroidsjukdomen, är tre så rimliga tider att ha placental avskiljande under arbetet, forskare på UT som den Southwestern Medicinskt center har funnit i en studie av mer än 17.000 kvinnor.

Rönet, indikerar emellertid inte att det skulle finns några gynnar från rutinmässigt att avskärma gravid kvinna för thyroidproblem, sade forskarna. Studien visas i Augusti utfärdar av Obstetrics och Gynekologi.

”Visar Vårt arbete en anknyta mellan anti-TPO antikroppar och den placental abruptionen, men det betyder inte nödvändigtvis, att den skulle thyroidsupplementationen förbättrar det vård- av kvinnorna eller behandla som ett barn,” sade Dr. Brian Casey, professor av obstetrics och gynekologin på Southwestern UT och studie co-bly- författare.

Thyroiden, en liten fjäril-formad körtel på basera av halsen, producerar hormon som reglerar många av den metabolic huvuddelen fungerar. Thyroidoordningar kan avbryta sömn, mood och mental skärpa och orsakar väger affärsvinst eller förlust.

Thyroiden använder ett enzym som kallas thyroidperoxidase (TPO) till införlivad jod in i thyroidhormon. Bordlägga salt innehåller ofta ökad jod, så folket på burk den adekvat jordbruksprodukter jämnar av thyroidhormon.

TPO fungerar avbryts i några autoimmune sjukdomar, när förkroppsliga skapar antikroppar mot den. Som ett resultat jämnar hormonet minskning, och huvuddelens ämnesomsättning saktar. Men, när antikroppen jämnar, är den stilla lowen, thyroiden kan ibland kompensera och jordbruksprodukterdet normalabelopp av hormon.

I strömstudien tog forskarna tar prov av serumen - det klart, flytande del av blod - från kvinnor för 20 veckor av havandeskap, och jämförd jämnar av anti-TPO antikroppar med mödrarna och babies'na som är vård- efter födelse. Endast var enkelkortfödelser inklusive i studien.

Nästan 6 procent av de 17.298 kvinnorna (1.012 deltagare) testade realiteten för den anti-TPO antikroppen, de fann forskarna. Etnicitet påverkade klassa: 8,4 procent av vitkvinnor var antikropp-realiteten som jämfördes till 6,1 procent av Latinamerikanska kvinnor och 2,6 procent av Afrikansk amerikankvinnor. Antikropp-realiteten kvinnorna hade det normala jämnar av thyroidhormon.

Forskarna grundar att klassar av födelsekomplikationer var samma mellan antikropp-realiteten och - negationen grupperar, bortsett från placental abruption, en sällsynt men potentiellt dödlig komplikation som placentaen avskiljer i från tidig sort för livmodern för. Abruptionen uppstod i 1 procent av antikropp-realitet kvinnor som jämfördes till 0,3 procent av antikropp-negation kvinnor.

Antikroppstatus som göras ingen skillnad till det vård- av, behandla som ett barn, inklusive deras födelse väger, klassar av erkännande till intensivvård och så vidare, de fann forskarna.

Är Southwestern forskare för UT deltagande i en medborgarestudie, ledde vid Maternal-Foster- MedicinEnheter Knyter Kontakt av de Vård- MedborgareInstituten av Barnet, och MänniskaUtveckling (NICHD), att testa huruvida supplementation med thyroidhormon kan förbättra havandeskapresultat, sade Dr. Casey.

I tillägg testar Southwestern forskare för UT för möjlighetförhållanden mellan annat thyroid-släkt mätningar och födelseresultat.

Southwestern Medicinskt center för Källa UT

Advertisement