Τρεις τοξίνες στα τρόφιμα χαρακτηρίζονται ως έναυσμα για να δυσανεξία στη γλουτένη: μελέτη

Με Mandal Ananya Δρ, MD

Κοιλιοκάκη προκαλούν νόσο με δυσανεξία στη γλουτένη υπάρχουν στα τρόφιμα και ποτά όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, δημητριακά, μπισκότα και μπύρα συνήθως επηρεάζει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό επηρεάζει το 1 τοις εκατό όλων των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ιδίως οι γυναίκες. Οι ασθενείς ενθαρρύνονται για να μείνουν μακριά από γλουτένη να μην επιφέρει βλάβες στο έντερο τους. Παρ 'όλα αυτά μέσα σε πέντε χρόνια οι περισσότεροι ασθενείς αναπτύσσουν προβλήματα στα έντερά τους. Μια δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι επίσης δύσκολο να διατηρηθεί. Πιθανά συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, ναυτία και έμετο, επαναλαμβανόμενο πόνο στο στομάχι, κόπωση, πονοκεφάλους, απώλεια βάρους και έλκη στο στόμα. Αυτά μπορεί να είναι ήπια, μέτρια ή σοβαρή σε διαφορετικά άτομα.

Τώρα, ο ακριβής μηχανισμός που προκαλεί αυτό το ανοσοποιητικό αντίδραση σε ορισμένα τρόφιμα που έχει αποκαλυφθεί. Σύμφωνα με την Μεγάλη Βρετανία και Αυστραλοί ερευνητές, υπάρχουν τρεις σημαντικές ουσίες στη γλουτένη βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι, η οποία μπορεί να προκαλέσει το πεπτικό κατάσταση. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να είναι ένα σκαλοπάτι για την ανάπτυξη νέων θεραπειών ή ακόμα και τα εμβόλια για την κατάσταση. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Science Translational Medicine.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές μελέτησαν 200 ασθενείς με κοιλιοκάκη φοιτούν κλινικές στην Οξφόρδη και τη Μελβούρνη. Οι εθελοντές κλήθηκαν να φάνε ψωμί, muffins σίκαλης ή βρασμένο κριθάρι το καθένα με υψηλού επιπέδου γλουτένη. Ύστερα από έξι ημέρες δείγματα αίματος τους ελήφθησαν για τη μέτρηση της ανοσολογικής αντίδρασης τους σε χιλιάδες διαφορετικά τμήματα γλουτένη, ή πεπτίδια. Συγκρίνοντας τον τύπο των Τ-κύτταρα που βρέθηκαν στο αίμα των ασθενών με μια «βιβλιοθήκη» των 16.000 τεμάχια γλουτένη, η ομάδα ήταν σε θέση να επεξεργαστεί τα οποία θραύσματα προκάλεσε τη μεγαλύτερη ανοσολογική απόκριση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι περίπου το 90 πεπτίδια ήταν ανοσοποιητικό. Με άλλα λόγια, αυτά τα 90 θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια αντίδραση σε ευαίσθητα άτομα. Ωστόσο, τρία πεπτίδια ήταν ιδιαίτερα τοξικές. Μπορούν επίσης να βρεθεί ένας πεπτίδιο, βάφτισαν "καθολική τοξικά πεπτίδιο", ήταν ένα πρόβλημα που δεν έχει σημασία τι σιτηρών ήταν φάει.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Bob Anderson, επικεφαλής του Walter και Eliza Hall Institute of Medical Research στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, «Αυτά τα τρία στοιχεία λογαριασμού για την πλειοψηφία των ανοσολογική απάντηση στη γλουτένη που παρατηρείται σε άτομα με κοιλιοκάκη." "Τρεις από τους Τα τέσσερα κρίσιμα πεπτίδια για την κοιλιοκάκη τώρα αποκαλύπτεται σε αυτή τη μελέτη ... Γι 'αυτό αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την κοιλιοκάκη », λέει ο καθηγητής Anderson.

Εξήγησε ότι με βάση τα ευρήματα αυτά μια πιθανή θεραπευτική προσέγγιση με χρήση ανοσοθεραπείας για να εκθέσει τα άτομα με κοιλιοκάκη, με μικρές ποσότητες των τριών τοξικών πεπτίδια αναπτύσσεται. Ο καθηγητής Anderson είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος, επικεφαλής επιστήμονας, Διευθυντής Ιατρικού Τμήματος, σκηνοθέτης και ουσιαστική μέτοχος της Μελβούρνης με βάση βιοτεχνολογίας Nexpep εταιρεία, η οποία διεξάγει δοκιμές και συνέβαλε στη χρηματοδότηση της μελέτης. Στους επόμενους λίγους μήνες τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης θα πρέπει να είπε.

Σύμφωνα με την Sarah χιονόνερο, Διευθύνων Σύμβουλος της φιλανθρωπίας Κοιλιοκάκη Ηνωμένο Βασίλειο, το εμβόλιο μπορεί επίσης να είναι στον ορίζοντα. Είπε, «Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ, αλλά πολλή δουλειά ακόμη παραμένει έτσι κανείς δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια πρακτική λύση στη χειρουργική τους μέσα στα επόμενα 10 χρόνια."

Η χρηματοδότηση για την έρευνα που έλαβε από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και Ιατρικής Έρευνας του Συμβουλίου (NHMRC), κοιλιοκάκη Ηνωμένο Βασίλειο, το Ταμείο Έρευνας κοιλιοκάκη, BTG International και την Κυβέρνηση της Βικτόριας.

Advertisement