Forskning på gutmucosa möjliggör effektiv drogbehandling för retligt tarmsyndrom

Identifiera en närmare detalj orsaka erbjudandehopp för effektiv behandling

Det Retliga tarmsyndromet gör liv bedrövligt för påverkade de -- en beräknad tio procent eller mer av befolkningen. Och vad irriterar många av dem är även mer att de märks ofta som hypochondriacs, sedan läkarundersökningen orsakar för retligt tarmsyndrom, har aldrig identifierats. Nu har biologer på Technischen Universitaet (TUM) Muenchen skjulet som är nytt lätt på materien: De har upptäckt kortkort-inflammations i mucosaen av guten, som förargar det känsligt balanserar av tarmen och medföljs av sensitization av den enteric nervsystemet.

Flatulence, förstoppning och diarré, nausea och magekramper: Det Retliga tarmsyndromet (IBS) kan vända matsmältning in i en mardröm. Frekventera besök till badrummen medföljs ofta av sömnstörningar, huvudvärkar och ryggvärkar. I Tyskland bara, påverkas något sju miljon folk av oordningen -- och vid faktumet att deras retliga tarmsyndrom ansas ofta psykosomatiskt. Detta är, därför att de organiska startar av sjukdomen har aldrig upptäckts, och därför de olika terapeutiska ingripandena är misslyckade för de båda tålmodina, och deras manipulerar. Det kan snart ändra, emellertid därför att nu, för den första tiden, biologer i Munich har spikat, besegra den gömda läkarundersökningen orsakar av denna tarmoordning.

Laget för ProfessorMichael Schemanns forskning på TUMAvdelningen för MänniskaBiologi har klarat av för att visa att mikro-inflammations av mucosaen orsakar sensitization av den enteric nervsystemet som orsakar därmed retligt tarmsyndrom. Genom Att Använda ultrafast optiska mäta metoder, var forskarna kompetent att visa att medlarear från mastceller och enterochromaffinceller aktiverar direkt nervcellerna i tarmen. Denna hypersensitivity av den enteric nervsystemrubbningkommunikationen mellan gut'sens mucosa och dess nervsystem, som projekterar ledare som Prof. Schemann förklarar: ”Ökade de irriterade mucosafrigörarna belopp av neuroactive vikter liksom serotonin, histamine och proteasen. Denna coctail som producerades av förkroppsliga, kunde vara det verkligt orsakar av de otrevliga IBS-klagomålen.”,

TUMforskarna i människabiologi flammar en slinga, som de följer detta bly-. Deras ström fokuserar är i vilken mån nervsensitizationkorrelater med strängheten av tecken. Arbetet med kollegor från Amsterdam, har de redan bestyrkt den kliniska relevansen av deras resultat: Retliga tarmtecken förbättrade, efter behandling med en antihistamine som är bekant för dess immun-stabilisering, har verkställt i behandlingen av allergiska reaktioner liksom hösnuva. Tack till att betala från det Tyska ForskningFundamentet (DFG), forskarna utforskar nu huruvida de förbättrade tecknen medföljs av en normalization av nervaktivitet.

Lyckat ID av aktivdelarna kunde möjliggöra utvecklingen av effektiva droger till det retliga tarmsyndromet för fest. Även nu, fast, TUMlaget har gjort liv lättare för många IBS-tålmodig, däri har de visat att den kroniska oordningen har läkarundersökning orsakar och inte är bara ”i deras huvud.”,

Källa: Technische Universitaet Muenchen

Advertisement