AstraZeneca som använder THEW-databas för hjärt- säkerhetsutvärdering

AstraZeneca inhandlade ett ettårigt medlemskap för att få tillträde till en landskamprepository av data som planlades för att bistå bransch- och akademikerforskare som framkallar ny teknik för att förbättra hjärt- säkerhet. Databasen som kallas det Telemetric och Holter ECG Lagret (THEW), bättre hjälpforskare utvärderar hur droger påverkar hjärtan. Hjärt- toxicitet är en av leda orsakar av borttagning av droger från marknadsföra i dag, som är därför pågående forskning i detta område är nödvändig.

THEW är resultatet av ett partnerskap mellan Universitetar av den Rochester Medicinskt center, U.S.-Mat- och DrogAdministrationen (FDA) och MedborgareHjärtan, Lungen och BlodInstitutet (NHLBI) av MedborgareInstituten av Vård-. THEW består av en digital katalog av fortlöpande electrocardiographic inspelningar från hjärt- tålmodig och sunda individer, såväl som electrocardiograms från säkerhetsstudier som by genomföras, ha som huvudämne farmaceutiska företag.

Förutom bättre portionbransch- och akademikerforskare förstå den elektriska aktiviteten av hjärtan, och, hur individdroger kan påverkan denna aktivitet, kan datan bistå utvecklingen av nytt bearbetar till avkänner lättare droger som kan ha farligt verkställer på hjärtan. Med THEW-partnerskap ska AstraZeneca affärsvinst tar fram mycket till en lång räcka av electrocardiographic inspelningar, och den tillhörande kliniska informationen, som kan vara van vid, framkallar, genomför och validerar electrocardiographic markörer av drogcardiotoxicityen.

”Tror Vi AstraZenecas intresserar, och medverkan i vår insats är en viktig milstolpe. Servicen vi har mottagit från ha som huvudämne farmaceutiska företag har fullvuxet med tiden och validerar vidare vårt beslut för att framkalla en repository för vetenskapliga data för utvecklingen av nya teknologier släkta till hjärt- säkerhet,”, sade att Jean-Philippe Couderc, Ph.D., M.B.A, förbunden professor i Uppdelningen av Cardiology på Universitetar av den Rochester Medicinskt center och direktören av THEWEN projekterar.

Företag kan inhandla ettlångt, full-tar fram medlemskap, eller de kan inhandla tar fram till individdatabaser inom THEW. Information om Medlemskap kan finnas på THEW-websiten på www.thew-project.org.

”Är Vi glada att frambringa tillfällen för att farmaceutiska företag ska utvärdera deras hjärt- säkerhetsteknologier genom att använda datan från vår repository. Över de förgångna två åren har vi hjälpt företag att förbättra deras ECG bearbetar, och flera av dessa bearbetar har haft ett djupsinnigt att få effekt på företagen bedömer långt hjärt- säkerhet,”, sade Couderc.

THEW-databasen är delen av Centrera för Kvantitativ Electrocardiography och Hjärt- Säkerhet, som är ett del- av URMCS det Uppföljande Programet för HjärtaForskning. Programet är en landskampledare i vetenskapen av hjärtaarrhythmias, och ett sällsyntt genetiskt villkorar tillhörande med ett onormalt QT-mellanrum som kallas det medfödda Långa QT-Syndromet (LQTS). URMC-uppehällen en LandskampRegistrering för LQTS, och följer tusentals familjer som har denna att övertas för att villkora. En av det genetiskt bildar av QT-förlängningsyndromet är liknande till detframkallade syndromet, och universitetar arbete fokuserar på framkallning bearbetar för att identifiera individer med endera villkorar.

Källa: Universitetar av den Rochester Medicinskt center

Advertisement