Το ιχθυέλαιο προκαλεί σοβαρή κολίτιδα και καρκίνο του παχέος εντέρου σε ποντίκια

MSU ερευνητής προσκλήσεις για δοσολογικές οδηγίες

Το ιχθυέλαιο - πολύ ενθαρρύνονται από τους γιατρούς ως συμπλήρωμα για την υποστήριξη της καρδιάς και την κοινή υγεία, μεταξύ άλλων, τα οφέλη - που προκαλείται σοβαρή κολίτιδα και καρκίνο του παχέος εντέρου σε ποντίκια στην έρευνα υπό την ηγεσία του Michigan State University και δημοσιεύεται αυτό το μήνα στο περιοδικό Cancer Research.

Jenifer Fenton, μια επιστήμη των τροφίμων και την ανθρώπινη διατροφή ερευνητής στο MSU, επικεφαλής της έρευνας που υποστηρίζει τη θέσπιση ορίου δόσης για δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), ένα από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν στο ιχθυέλαιο, ιδιαίτερα σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, όπως όπως φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου.

«Βρήκαμε ότι τα ποντίκια αναπτύχθηκε θανατηφόρα, προχωρημένου σταδίου καρκίνου του παχέος εντέρου όταν χορηγείται σε μεγάλες δόσεις ιχθυελαίου», είπε. "Το πιο σημαντικό, με την αυξημένη φλεγμονή, έλαβε αποκλειστικά τέσσερις εβδομάδες για τους όγκους να αναπτυχθούν."

Συγκεκριμένα, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε μια αύξηση στη σοβαρότητα του καρκίνου και μία επιθετική εξέλιξη του καρκίνου δεν είναι μόνο τα ποντίκια που έλαβαν την υψηλότερη δόση του DHA, αλλά αυτών που λαμβάνουν χαμηλότερες δόσεις επίσης. Τα ποντίκια που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη ήταν επιρρεπής σε φλεγμονώδη, όπως η νόσος του εντέρου? Φλεγμονή είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για πολλές μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου.

«Τα ευρήματά μας υποστηρίζουν ένα αυξανόμενο σώμα της λογοτεχνίας εμπλέκουν βλαβερές συνέπειες υψηλών δόσεων της κατανάλωσης πετρελαίου ψαριών σε σχέση με ορισμένες ασθένειες,» είπε ο Φέντον. "Επί του παρόντος, υπάρχει μια κλήση από ακαδημαϊκούς και τη βιομηχανία τροφίμων για τη δημιουργία διατροφικές οδηγίες για τα ω-3 κατανάλωση. Αυτό είναι κατά κύριο λόγο δικαιολογείται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν έλλειψη σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις που υποστηρίζουν την ευεργετική επιπτώσεις της κατανάλωσης. "

Τα ευρήματα ήταν εκπληκτικά, ειδικά επειδή DHA έχει αποδειχθεί ότι έχει κάποιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σύμφωνα με Fenton: «Έχουμε υποθέσει ότι η διατροφή των ιχθυελαίων εμπλουτισμένη με DHA σε ποντίκια θα μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου? Βρήκαμε στην πραγματικότητα το αντίθετο Αυτά τα ποντίκια ήταν. λιγότερο εξοπλισμένες για να στεφθεί από επιτυχία ανοσολογική ανταπόκριση σε βακτήρια που αυξήθηκαν οι όγκοι του παχέος εντέρου. "

Fenton προειδοποιεί τους ανθρώπους να μην μπορεί να χρειαστεί να αποφευχθεί ιχθυέλαιο? Αυτό που δείχνει η έρευνα που χρειάζεται είναι κατευθυντήριες γραμμές για την χορήγηση της δόσης. Με κάθε θρεπτικό συστατικό, υπάρχει μια "καμπύλη καμπάνα" αποτέλεσμα. Στα αριστερά της καμπύλης είναι αυτές ελλιπής σε θρεπτικά συστατικά? Στα δεξιά είναι αυτές καθ 'υπέρβαση.

Είπε ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν ήδη αρκετά ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μέσω της συνήθους δίαιτας, τα φαγητά τους δεν έχουν καμία ανάγκη για πρόσθετη συμπληρωματική.

«Με τα ιχθυέλαια, εμείς δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο είναι κατάλληλη", δήλωσε ο Fenton, επίσης, ένας ερευνητής με το Μίτσιγκαν Σταθμός Γεωργικής Πείραμα. "Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από τη λήψη συμπληρωμάτων, τα θρεπτικά συστατικά ή χημικές ουσίες καθ 'υπέρβαση που μπορεί να προάγει τον καρκίνο (για παράδειγμα, το β-καροτένιο συμπληρώματα σε καπνιστές). Συμπλήρωση είναι πιο χρήσιμη όταν το άτομο που παίρνει τους είναι ελλιπής στο συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό».

Τα πορίσματα της ερευνητικής ομάδας θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό προληπτικό επιπτώσεις στην υγεία, ειδικότερα υπό το πρίσμα των υψηλών ποσοστών του καρκίνου του παχέος εντέρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα άτομα με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου, και όταν ο καρκίνος μεθίσταται μπορεί να αποβεί μοιραία.

Το επόμενο βήμα, Fenton είπε, είναι να δοκιμάσει τα ω-3 λιπαρών οξέων σε ασθενείς με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου. Για το σκοπό αυτό, αυτή συνεχίζει να οικοδομήσουμε σχέσεις - μέσω MSU College της Οστεοπαθητικής Ιατρικής στην πανεπιστημιούπολη Macomb County - με γαστρεντερικές ειδικούς να αναπτύξουν μια σειρά ασθενών.

"Για να βοηθήσει στην ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών, πρέπει να δούμε πώς τα ευρήματα αυτά συσχετίζονται με ανθρώπινους πληθυσμούς», είπε.

Πηγή: Michigan State University

Advertisement