Fiskolja framkallar sträng kolit- och koloncancer i möss

MSU-forskareappeller för att dosera anvisningar

Fiskolja - som long by uppmuntrades, manipulerar som ett tillägg för att stötta hjärta och gemensamt vård-, bland annat gynnar - framkallad sträng kolit- och koloncancer i möss i forskning ledde vid MichiganUniversitetar och publicerade denna månad i föra journal överCancerForskningen.

Jenifer Fenton, en matvetenskap och människanäringforskare på MSU, ledde forskningen som stöttar upprättande av en dos begränsar för docosahexaenoic syra (DHA), en av gåvan för fettsyror omega-3 i fiskolja, bestämt i folk som lider från kroniskt, villkorar liksom upphetsas tarmsjukdomar.

”Grundar Vi, att möss framkallade dödligt, sen-arrangerar koloncancer, när vi ges kickdoser av fiskolja,”, sade hon. ”Huvudsakligen, med den ökande inflammationen, tog den endast fyra veckor för att tumorsna ska framkalla.”,

Specifikt grundar forskninglaget en förhöjning i strängheten av cancern och en aggressiv fortgång av cancern i inte endast mushälerit de högsta doserna av DHA men de lägre doser för häleri som väl. Mössna som användes i studien, var den benägna upphetsa-något liknande tarmsjukdomen; inflammation är ett viktigt riskerar dela upp i faktorer för många typer av cancer, inklusive koloncancer.

”Stöttar Vårt rön växa förkroppsligar av att blanda in för litteratur som är skadligt, verkställer av kickdoser av fiskoljaförbrukning i förhållande till bestämda sjukdomar,”, sade Fenton. ”För närvarande, finns det en appell av akademiker och livsmedelsindustrin som upprättar dietary anvisningar för förbrukning omega-3. Detta motiveras i första hand av faktumet att mest Amerikaner är bristfälliga i fettsyror omega-3, och det finns verkligt bevisar understödja det välgörande verkställer av förbrukningen.”,

Rönet var överraska, specifikt, därför att DHA har visats för att ha någon anti-upphetsa rekvisita, enligt Fenton: ”Antog Vi det matande fiskolja som berikades med DHA till möss skulle minskning som cancern riskerar; vi grundar faktiskt motsatsen. Dessa möss utrustades mindre för att montera ett lyckat immunt svar till bakterier som ökade kolontumors.”,

Fenton varnar folk kan inte behöva att undvika fiskolja; vad forskningen visar, är nödvändig är anvisningar på att dosera. Med any närande finns det ”sätta en klocka på buktar” verkställer. På som lämnas av bukta, är de som är bristfälliga i ett närande; på rätten är de i överskotts.

Hon sade att folk redan häleri som nog fettsyror omega-3 till och med deras det normala bantar och matar har inget behov för ökad supplementation.

”Med fiskolja, vet vi inte ännu, är att hur mycket, anslå,”, sade Fenton, också en forskare med Michigan som det Jordbruks- Experiment Posterar. ”Finns Det många exempel av att ta tillägg, nutrients eller kemikalieer i överskottsen som kan främja cancer (till exempel, beta-carotene supplementation i rökare). Supplementationen är mest användbar, när personen som tar dem, är bristfälligt däri specifikt närande.”,

Forskninglagets rön kunde ha en vård- viktig förebyggande medel att få effekt, specifikt i ljust av hög frekvens av koloncancer i Förenta staterna. Individer med den upphetsa tarmsjukdomen har att ökas för att riskera av framkallande koloncancer, och, när cancern metastasizes, kan den vara dödlig.

De nästa kliver, sade är Fenton, att testa fettsyra omega-3 jämnar i folk med den upphetsa tarmsjukdomen. Till det avsluta, henne fortsätter för att bygga förhållanden - via MSUS Högskola av den Osteopathic Medicinuniversitetsområdet i Macomb County - med gastrointestinala specialister för att framkalla en cohort av tålmodig.

”Att hjälpa att framkalla anvisningar, behöver vi att se, hur dessa rön korrelerar till människabefolkningar,” henne sade.

Källa: MichiganUniversitetar

Advertisement