Første in vivo screening system for fullstendig menneskelige kjernefysiske hormone receptor familien

InDanio screening system kan brukes, for eksempel å karakterisere funksjonelt 'original' reseptorene - de som deres naturlige immunrespons eller en bestemt funksjon er ukjent - og dermed kvalifiserer dem som potensielle mål for drug discovery. Systemet kan også brukes til skjermen sammensatte biblioteker for å identifisere og forbedre potensielle nye stoffer som er rettet mot NR proteiner.

NRs finnes i cellene, og er ansvarlig for sensing forekomsten av hormoner og andre molekyler. De regulere uttrykket i cellen av en rekke gener som er involvert i homeostatic, metabolske og reproduktive prosesser. NRs regulere uttrykket i cellen av en rekke prosesser, og de representerer også et viktig og vellykket klasse av stoffet mål involvert i noen av de mest utbredt sykdommer, inkludert uimottakelig lidelser, fedme, diabetes og kreft. En studie for fire år siden fastslått at en syvende av legemidler godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) mål kjernefysiske reseptorene og toppen ti selger NR-baserte narkotika kombinert representerer verdensomspennende årlig salg av over USD $16 milliarder. Selv om mange NRs har blitt målrettet vellykket, de fleste av dem har ikke vært, og en tredjedel av dem er fortsatt foreldreløse barn.

InDanio ble grunnlagt av Dr. Henry Krause, professor i Banting og beste avdeling av medisinsk forskning ved University of Toronto, og Dr. Jens Tiefenbach, en doktordispustas fyr som arbeider med Dr. Krause, og er basert på IP-portefølje generert av deres forskning.

"OGI investering Tillat InDanio å karakterisere funksjon av dårlig forstått medlemmer av familien NR og dermed danne grunnlag for å etablere kommersielle partnerskap til ytterligere å karakterisere slike reseptorene og utvikle stoffer som er rettet mot dem," kommentert Dr. Paul Chipperton, medlem av InDanio styret og CEO av dyp medisinsk. "Med en mer effektiv og omfattende tilnærming til verifiserer NR-reseptorer, det er en enorm mulighet til å utvikle nye terapeutiske veier i NR-familie."

Indanios Zebrafisk ligand felle (LT) teknologi og LT stoffet funnet plattform vil dra nytte av faktum at Zebrafisk er gjennomsiktige i tidlige stadier av utvikling, slik at for bruk av fluorescerende protein markører. Mange stoffer nå aldri markedet fordi de mislykkes toksikologiske tester eller har andre uønskede effekter på kroppen. For øyeblikket in vitro testing avhengig av måle enkel kjemiske samhandlinger for å måle effektiviteten av et medikament, men dette er ofte ikke en effektiv predictor av hvordan narkotika påvirker levende organismer. Ved å begynne screening-prosess med in vivo essay ved hjelp av live Zebrafisk, mer informasjon på et medikament effektivitet, toksikologi og andre bivirkninger kan bli samlet i forkant av og til bedre informere nedstrøms kliniske forsøk.

"InDanio er i en ypperlig posisjon til å kapitalisere på betydelig arbeid gjennomføres av akademiske og pharma sektorer over siste 20 årene i characterizing NR proteiner og utvikle sammensatte biblioteker målretting disse proteiner," kommentert Dr. Christian Burks, President og CEO av OGI. "deres screening system bør tilby romanen, produktiv informasjon på naturlige immunrespons, vev og utviklingsmessige spesifisitet av natur- eller xenobiotic-forbindelser, og om et sammensatt binder flere reseptorene."

OGI'S PBDF programmet investerer i salgsmuligheter - basert i genomics, Proteomikk eller tilhørende teknologier - som faller i bevis på prinsippet (validering)-fasen av forskning, og som har kortsiktige potensial til å sikre et betydelig neste skritt mot markedet. Tidligere mottakere har inkludert Ontario universiteter, forskningsinstitusjoner og selskaper. Programmer er grunn i januar 2011 for neste runde av PBDF investeringer.

Kilde: Ontario Genomics Institute

Advertisement