Νέα φάρμακα επιληψία δίνουν περισσότερες επιλογές, αλλά να λαμβάνουν αποφάσεις θεραπευτική αγωγή πιο πολύπλοκη: ειδικός Επιληψία

Μια ντουζίνα νέα φάρμακα επιληψία δίνουν οι γιατροί και οι ασθενείς περισσότερες επιλογές, αλλά και τη λήψη αποφάσεων θεραπευτική αγωγή πιο πολύπλοκη, μια Loyola εκθέσεις ειδικός επιληψία στο περιοδικό Κλινικές Νευρολογική.

"Οι γιατροί πρακτική σε μια εποχή της αφθονίας των αντιεπιληπτικών φαρμάκων," ο Δρ Jorge J. Asconapé έγραψε. Τα νέα φάρμακα παρέχουν «μια ευκαιρία για να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των περισσότερων ασθενών».

Το άρθρο Asconapé θα εμφανιστεί στο τεύχος Νοεμβρίου του Νευρολογική Κλινικές, που είναι διαθέσιμα online.

Από το 1993, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εγκρίνει 12 νέα αντι-επιληπτικά φάρμακα: φελβαμάτη (εμπορική ονομασία, Felbatol ®) gabapentin (Neurotin ®), λαμοτριγίνη (Lamictal ®), η λακοσαμίδη (Vimpat ®), το levetiracetam (Keppra ®), οξκαρβαζεπίνη (Trilepal ®), πρεγκαμπαλίνη (Lyrica ®), η ρουφιναμίδη (Banzel ®), τιαγκαμπίνη (Gabitril ®), η τοπιραμάτη (Topamax ®), βιγκαμπατρίνης (Sabril ®) και η ζονισαμίδη (Zonegran ®).

Η επιληψία είναι μια από τις πιο κοινές χρόνιες νευρολογικές καταστάσεις, που επηρεάζει το 45 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Τα νήπια και οι ηλικιωμένοι διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο. Περίπου τα δύο τρίτα των επιληψίες είναι εντοπισμένες, που σημαίνει κατασχέσεις αφορούν μέρος της μιας πλευράς του εγκεφάλου. Οι άλλες περιπτώσεις είναι γενικευμένες, με τη συμμετοχή δύο πλευρές του εγκεφάλου, Asconapé έγραψε.

Μεταξύ 60 τοις εκατό και 70 τοις εκατό των ασθενών που έχουν την κατάλληλη αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Αλλά ένας ασθενής που δεν επωφελούνται από δύο φάρμακα σε μια σειρά μάλλον δεν θα ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε φάρμακο. Για αυτούς τους ασθενείς, εναλλακτικές θεραπείες περιλαμβάνουν ειδική δίαιτα, αλλαγή της συμπεριφοράς, ορμονικές θεραπείες, νευροδιέγερση και ανοσοθεραπεία.

Τα ναρκωτικά χωρίζονται σε δύο ομάδες: στενός-φάσματος, οι οποίες είναι ως επί το πλείστον αποτελεσματικές σε εστιακές κρίσεις, και ευρέος φάσματος, τα οποία εργάζονται και για τα δύο εστιακά και γενικευμένες κρίσεις.

«Οι παιδίατροι και πρωτοβάθμιας περίθαλψης οι γιατροί θα έπρεπε να εξετάσει τη χρήση ευρέως φάσματος φάρμακα και όχι φάρμακα, όπως η φαινοβαρβιτάλη και η φαινυτοΐνη, ειδικά σε παιδιά και εφήβους, δεδομένης της υψηλής συχνότητας εμφάνισης γενικευμένων σύνδρομα επιληψίας σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες," Asconapé έγραψε. Asconapé είναι καθηγητής στο Τμήμα Νευρολογίας στο Loyola University του Σικάγου Stritch της Ιατρικής Σχολής.

Τα νεότερα φάρμακα γενικά δεν λειτουργούν καλύτερα από τα παλαιότερα φάρμακα. Ωστόσο, τα νεότερα φάρμακα είναι πιο εύκολο στη χρήση, με λιγότερες ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις όταν λαμβάνεται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα. Τα νεότερα φάρμακα, επίσης, έχουν επεκτείνει τη διαθεσιμότητα ευρέος φάσματος φαρμάκων. Αυτό είναι ένα «σημαντικό όφελος για τους ασθενείς με γενικευμένες επιληψίες," Asconapé έγραψε.

Ο μακρύς κατάλογος των αντιεπιληπτικών φαρμάκων έχει ωφεληθεί επίσης, ασθενείς με επιληψία, οι οποίοι έχουν άλλες ασθένειες ή καταστάσεις. Αυτό επιτρέπει συχνά για τη χρήση των φαρμάκων που είτε βοηθούν ή τουλάχιστον δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε αυτές τις συνθήκες, Asconapé έγραψε.

Ανασκόπηση Asconapé είναι μεταξύ των 15 άρθρα στο τεύχος Νοεμβρίου του Νευρολογική Κλινικές που προωθεί τελευταία λεπτομέρεια για τη θεραπεία και την αντιμετώπιση της επιληψίας και άλλες νευρολογικές διαταραχές. Προσκεκλημένος Συντάκτης είναι ο Δρ Χοσέ Biller, πρόεδρος του Τμήματος Νευρολογίας στο Loyola University του Σικάγου Stritch της Ιατρικής Σχολής.

«Έχει μεγάλη θεραπευτική πρόοδο όσον αφορά την κλινική νευροεπιστήμες είχαν πραγματοποιηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες," Biller έγραψε στον πρόλογο στο τεύχος Νοεμβρίου. "Είναι πιθανό ότι οι επόμενες δεκαετίες θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο στην νευρολογική προσανατολισμένη θεραπείες."

Κλινικές Νευρολογική ΠΗΓΗ

Advertisement