Προβολή ορθοσκόπηση συντελεστές για γυναίκες δεν αυξάνουν όταν προσφέρεται να γίνει από θηλυκά endoscopists: μελέτη

Μια νέα μελέτη από τους ερευνητές στο Κολοράντο δείχνει, ότι οι γυναίκες που προσφέρει μια γυναίκα endoscopist δεν ήταν πιο πιθανό να υποστούν μια διαλογής (screening) ορθοσκόπηση από εκείνους που ήταν που προσφέρει αυτή η επιλογή. Προηγούμενες έρευνες δείχνουν προτιμήσεις για γυναίκες endoscopists φαίνεται να είναι κοινή μεταξύ των γυναικών. Στη μελέτη αυτή, ένα πρόγραμμα ασθενών εκτός δομών απέτυχε να υποστηρίξουμε την ιδέα ότι τα ποσοστά ανίχνευσης ορθοσκόπηση μπορεί να αυξηθεί, παρέχοντας στις γυναίκες τη δυνατότητα μιας ορθοσκόπηση διαλογής (screening) που εκτελούνται από ένα θηλυκό endoscopist. Η μελέτη που εμφανίζεται στο τεύχος του Νοεμβρίου του GIE: γαστρεντερικό ενδοσκόπηση, μηνιαία ομοτίμων επιστημονικό περιοδικό της αμερικανικής κοινωνίας για γαστρεντερικό ενδοσκόπηση (ASGE).

Από το 2005, περίπου το 50 τοις εκατό των γυναικών ηλικίας 50 ετών και παλαιότερα ήταν ενημερωμένο με τον ορθοκολικό καρκίνο διαλογής (screening). Από το 2000, πολλές έρευνες που προκαλεί υποθετική προτιμήσεις ανέφεραν ότι περίπου το 45% των γυναικών που προτιμούν ότι οι διαδικασίες τους ενδοσκοπικών διαλογής (screening) να εκτελεστούν από γυναίκες γιατρούς. Μια άλλη μελέτη ανέφερε ότι το 61% των γυναικών θα είναι πιο πρόθυμοι να υποβληθεί μια ευέλικτη sigmoidoscopy αν οι endoscopist ήταν μια γυναίκα. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ότι μια μικρή μόνο μειοψηφία του endoscopists είναι γυναίκες, εκ των υστέρων μελέτη ανέφερε ότι οι γυναίκες που προτιμούσαν μια γυναίκα endoscopist ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν ελεγχθεί σύμφωνα από γυναίκες που δεν υπήρχε αυτή η προτίμηση του 15%. Μια πλειοψηφία των δημιουργών αυτών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη θηλυκά endoscopists είναι ένας σημαντικός φραγμός σε εξέταση, και ότι προσφέρει γυναίκες η επιλογή του μια γυναίκα endoscopist αυξάνει σημαντικά ποσοστά διαλογής (screening).

"παρά τα αποτελέσματα ερευνών, αυτή η υπόθεση δεν αξιολογήθηκε στην πράξη. Ομοίως, στο βαθμό που για τις γυναίκες που ζητούν μια γυναίκα endoscopist κατά τη στιγμή του προγραμματισμού μια ορθοσκόπηση διαλογής (screening) παραμένει άγνωστη,"είπε μελέτη οδηγήσει συντάκτης Thomas Denberg, MD, Αντιπρόεδρος, ποιότητα και την ασφάλεια, την υγεία Atrius. "πραγματοποιήσαμε μια προοπτική μελέτη για την αξιολόγηση της υπόθεσης ότι, δεδομένης της επιλογής, οι γυναίκες που προσφέρονται μια γυναίκα endoscopist μέσα από ένα πρόγραμμα του ανοίγματος προς ανατολάς είναι πιο πιθανό να προτιμούν μια γυναίκα endoscopist και πιο πιθανό να υποστούν μια ορθοσκόπηση από τις γυναίκες που δεν προσφέρονται αυτήν την επιλογή. Διαπιστώσαμε ότι τα ποσοστά των προβολών ορθοσκόπηση δεν αυξήθηκε όταν γυναίκες ήταν προσφέρεται μια γυναίκα endoscopist."

Οι ασθενείς και οι μέθοδοι

Asymptomatic γυναίκες ηλικίας 50 και 69 ετών εντοπίστηκαν σε επτά κλινικές πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη Πανεπιστήμιο του Κολοράντο νοσοκομείο για την προοπτική μελέτη. Ασθενείς που είχαν συμπεριληφθεί στη μελέτη είχε δει τους παροχής πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη εντός του παρελθόντος 18 μήνες και εμφανιζόταν να είναι ενημερωμένο με τους ανίχνευσης του καρκίνου του παχέος εντέρου. Οι ασθενείς με σημαντική συνδυασμού αποκλείστηκαν από τη μελέτη. Ένα πρόγραμμα ασθενών εκτός δομών κινήθηκε ενσωμάτωση με βάση την ομάδα περίθαλψη, των ασθενών μητρώα, των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και επεκταθεί ρυθμίσεις χρονοδιαγράμματος. Για τους ασθενείς που είναι επιλέξιμες, προσωπικά γράμματα είχαν αποσταλεί που περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με την επιλεξιμότητα του ασθενούς για τον ορθοκολικό καρκίνο διαλογής, τα οφέλη από την προβολή, τη σύσταση ότι ο ασθενής υποβάλλονται σε ένα ορθοσκόπηση, ή εάν συνιστά κύρια μέριμνα παροχής ή επιθυμητό από τον ασθενή, μια εναλλακτική ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΟΚΙΜΗ. Όλα τα γράμματα που παρέχονται για να βοηθήσουν τους ασθενείς τακτοποίηση της εξέτασης και περιλαμβάνεται ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο για τον έλεγχο ασφαλείας του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ερευνητές χρησιμοποιούνται δύο screening ορθοσκόπηση πρόσκληση στρατηγικές που διαφέρουν ως προς τον τρόπο έντονα τους διαφημίζονται τη διαθεσιμότητα του μια γυναίκα endoscopist: ο πρώτος χρησιμοποιείται προσκλήσεις που δεν περιελάμβανε την επιλογή της μια γυναίκα endoscopist, και το δεύτερο χρησιμοποιούνται προσκλήσεις που περιλαμβάνονται μια επιλογή από ένα θηλυκό endoscopist, τόσο γραπτώς όσο και μέσω τηλεφώνου. Κάθε στρατηγική εφαρμόστηκε κατά μέσο όρο δύο μήνες. Η γραπτή τμήμα της γραπτές και προφορικές πρόσκληση για να ζητήσετε μια γυναίκα endoscopist περιλαμβάνεται, στο φέιγ βολάν του μόνο μία σελίδα, εξέχουσα μήνυμα που θα διαβάσετε, "Αν προτιμάτε για μια ΓΥΝΑΊΚΑ γιατρό για να εκτελέσετε το ορθοσκόπηση σας, φροντίστε για να μας πείτε!" μαζί με το γραφικό κινούμενα σχέδια του γυναίκα γιατρός ανάγνωση ένα Πρόχειρο.

Για τους ασθενείς που επιθυμούν να προχωρήσει ορθοσκόπηση, ενός ιατρικού βοηθού καταγράφεται κατά πόσον ο ασθενής είχε κάθε "Προτιμήσεις σχετικά με τη διαδικασία της ημερομηνίας, ώρας και γιατρός που εκτελούν αυτήν." κατά το χρόνο της αναθεώρησης συστάσεις για και τη διαθεσιμότητα των προβολών ορθοσκόπηση, ιατρική τους βοηθούς προφορικά που προσφέρει την επιλογή να μια γυναίκα endoscopist μόνο σε ασθενείς που έχουν αντιστοιχιστεί στην ομάδα προφορικές πρόσκληση, ασθενείς στην ομάδα άλλα ήταν απαιτείται να κινήσει το αίτημα αυτό, είτε μετά από να τους ζητηθεί σχετικά με διαδικασία προτιμήσεις ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Ασθενείς ζητούν μια γυναίκα endoscopist ήταν προγραμματισμένη αναλόγως. διαφορετικά, οι ασθενείς έχουν αντιστοιχιστεί στο κάθε διαθέσιμη endoscopist. Η μελέτη παρακολουθούνται ορθοσκόπηση ολοκλήρωσης για δύο μήνες μετά την ορθοσκόπηση προγραμματισμός (το χρόνο αναμονής μέσος όρος ήταν τέσσερις έως έξι εβδομάδες).

Αποτελέσματα

Τελική ανάλυση περιλαμβάνονται 396 ασθενείς. Χωρίς διαφορές με βάση την κατάσταση λειτουργίας της πρόσκλησης, 117 επιλέξιμες γυναίκες προγραμματιστεί μια ορθοσκόπηση διαλογής (screening) και 72, έχουν υποστεί τη διαδικασία. Μετά από προσαρμογή για τα χαρακτηριστικά της γραμμής βάσης, ασθενείς που έλαβε μια λεκτική συν γραπτή πρόσκληση ήταν σημαντικά πιο πιθανό να ζητήσει μια γυναίκα endoscopist από τους ασθενείς που λάβει καμία δημοπρασία (4.8 τοις εκατό τοις εκατό 44,2 vs). Ο μέσος χρόνος αναμονής για μια ορθοσκόπηση διαλογής (screening) δεν παρουσίαζαν διαφορές μεταξύ γυναικών που έκανε και δεν ζήτησε μια γυναίκα endoscopist. Συνολικά, ασθενείς που επιλέξατε μια γυναίκα endoscopist ήταν ούτε περισσότερο δεν λιγότερο πιθανό να υποστούν μια ορθοσκόπηση από εκείνους που δεν είχαν. Των ασθενών που λάβει καμία προσφορά του μια γυναίκα endoscopist (32,5 ασθενείς το ποσοστό ή 203), 19.2 τοις εκατό υποβλήθηκε σε μια ορθοσκόπηση και για τους ασθενείς που έλαβε μια λεκτική προσφορά του μια γυναίκα endoscopist (30.9 ασθενείς το ποσοστό ή 193), 17.1 τοις εκατό έχουν υποστεί μια ορθοσκόπηση.

Οι ερευνητές κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπό το φως της άλλες μελέτες, αρνητικό αποτέλεσμα αυτό δεν μπορεί να προκαλεί έκπληξη. Για παράδειγμα, 2005 εθνική έρευνα για την υγεία συνέντευξη δεδομένων δεν εντοπίζουν μια διαφορά φύλου στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ενδοσκοπικών διαλογής (screening) στο παρελθόν 10 ετών, και το 2006, μια μεγάλη βασίζεται σε κλινική μελέτη διαπιστώθηκε καμία διαφορά φύλου στην προσήλωση στην πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη παροχής ανίχνευσης ορθοσκόπηση παραπομπές. Αν και πολλές γυναίκες προτιμούν να δείτε υπηρεσίες παροχής θηλυκά πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και gynecologists για συζητήσεις των προσωπικών προβλημάτων ή για πυελική εξετάσεις, δεν αναγκαστικά συνεπάγεται ότι αυτά είναι σημαντικοί παράγοντες για μεμονωμένη ορθοσκόπηση διαδικασίες ελέγχου. Προτιμήσεις για γυναίκες endoscopists φαίνεται να είναι κοινή, αλλά απαιτείται συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουν την ιδέα ότι η έλλειψη θηλυκά endoscopists είναι μια απόλυτη εμπόδιο για την προβολή ορθοσκόπηση για τους μεγάλους αριθμούς των γυναικών.

Πηγή: αμερικανική κοινωνία για γαστρεντερικό ενδοσκόπηση

Advertisement