RPCI μορφές Photolitec να αναπτύξουν φωτοευαισθησία ενώσεις που χρησιμοποιούνται σε φωτοδυναμική θεραπεία

Roswell Park Cancer Institute (RPCI) στις 13 Δεκεμβρίου 2010, ανακοίνωσε το σχηματισμό της Photolitec, LLC, μια νέα ζωή-επιστήμες εταιρεία στο RPCI ότι θα αναπτύξουν φωτοευαισθησία ενώσεις που χρησιμοποιούνται σε φωτοδυναμική θεραπεία (PDT). PDT είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία του καρκίνου πρωτοπόρος στο RPCI από επιστήμονας Thomas J. Dougherty, Διευθύνων Ομότιμος φωτοδυναμική Κέντρο Θεραπείας του Ινστιτούτου.

Οι ενώσεις που Photolitec θα εμπορεύονται, οι οποίες έχουν επίσης εφαρμογές στην ιατρική απεικόνιση, αναπτύχθηκαν κυρίως από RPCI ερευνητής Ravindra Pandey, PhD, διακεκριμένο μέλος της PDT Center και Διευθυντής του Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας στο RPCI, και Roswell του Πάρκου ερευνητική ομάδα. Ο Δρ Pandey είναι ο ιδρυτής και Επιστημονική Διευθύντρια του νέου αυτού Buffalo-με βάση τις επιχειρήσεις.

"Photolitec είναι η πιο πρόσφατη μιας σειράς εταιρειών υποπροϊόν που παράγεται από επιστημονική έρευνα που διεξάγεται στο Roswell Park», λέει ο Donald L. Trump, MD, FACP, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της RPCI. "Με τον τρόπο αυτό, φέρνουμε νέες θεραπείες και τις ανακαλύψεις τους ασθενείς γρηγορότερα, και να συμβάλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των επενδύσεων εδώ στο Μπάφαλο."

Μια συμφωνία παραχώρησης μεταξύ RPCI και Photolitec καλύπτει την τεχνολογία που αναπτύχθηκε υπό την ηγεσία του Δρ Pandey του στο Roswell. "Η νέα εταιρεία θα χειρίζεται όλες τις εργασίες που απαιτούνται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για την έναρξη της φάσης Ι των κλινικών δοκιμών," ο Δρ Pandey, λέει. «Αυτές οι κλινικές μελέτες σε ανθρώπους θα καθορίσει τη βιωσιμότητα αυτών των παραγόντων μυθιστόρημα."

PDT είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιείται για το δέρμα, τους πνεύμονες, το κεφάλι-και-λαιμό και του οισοφάγου καρκίνου, καθώς και άλλες μη-ογκολογικές παθήσεις. Σε αυτήν την θεραπεία, μια φωτοευαίσθητη ουσία εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα ή χορηγείται με ενδοφλέβια ένεση. Ενώ τα υγιή κύτταρα να ρίξει τα ναρκωτικά μέσα σε λίγες ημέρες, οι πράκτορες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό συγκεντρωμένη σε καρκινικά κύτταρα. Ο όγκος είναι συνέχεια εκτίθενται σε κατάλληλο μήκος κύματος του φωτός λέιζερ, η οποία παράγει ένας κυτταροτοξικός παράγοντας εντός του όγκου, προκαλώντας επιλεκτική καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

Οι ενώσεις που αναπτύχθηκε από τον Δρ Pandey θεωρείται η επόμενη γενιά των PDT πρακτόρων με δυνατότητα απεικόνισης. Συνδέονται με περιορισμένες φωτοτοξικότητα του δέρματος, ένας σημαντικός περιορισμός των περισσότερων ενώσεων PDT - συμπεριλαμβανομένων Photofrin, το πρότυπο παράγοντα που χρησιμοποιείται σε PDT. PDT δεν είναι επί του παρόντος χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία μεγάλου ή εν τω βάθει όγκους του σώματος? Ωστόσο, ο Δρ Pandey, λέει η νέα μεγάλου μήκους κύματος απορρόφησης ενώσεις θα βοηθήσει για την εικόνα και τη θεραπεία βαθιά ριζωμένα όγκους.

Επιπλέον, οι νέες ενώσεις έχουν τη δυνατότητα για την εικόνα των όγκων μέσω φθορισμού ή / και πυρηνική ενέργεια (PET) απεικόνισης και προσφέρουν ό, τι ο Δρ Pandey αναφέρεται ως "το βλέπουν και αντιμετωπίζουν την προσέγγιση." Επειδή οι ενώσεις των ναρκωτικών που συλλέγουν σε καρκινικά κύτταρα λειτουργούν ως δείκτες για την πυρηνική απεικόνιση, η οπτική απεικόνιση ή μαγνητική τομογραφία πριν από τη θεραπεία PDT ή χειρουργική επέμβαση, ή να παρακολουθεί τα αποτελέσματα της θεραπείας του καρκίνου, "Το φάρμακο που μας βοηθά να προσδιορίσουν τον όγκο και να το αντιμετωπίσουμε», λέει ο Δρ . Pandey. Οι ενώσεις αυτές αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο στο Μπάφαλο και το Πανεπιστήμιο του Michigan.

ΠΗΓΗ Roswell Park Cancer Institute

Advertisement