RPCI former Photolitec å utvikle photosensitizing forbindelser som brukes i fotodynamisk terapi

Roswell Park Cancer Institute (RPCI) 13. desember 2010 kunngjorde dannelsen av Photolitec, LLC, et nytt liv-vitenskap selskapet på RPCI som vil utvikle photosensitizing forbindelser som brukes i fotodynamisk terapi (PDT). PDT er en innovativ kreftbehandling pioner på RPCI av vitenskapsmannen Thomas J. Dougherty, Chief emeritus av instituttets fotodynamisk terapi Center.

Forbindelsene som Photolitec vil kommersialisere, som også har anvendelser i medisinsk bildebehandling, ble utviklet hovedsakelig av RPCI forsker Ravindra Pandey, PhD, Distinguished medlem av PDT Center og direktør for Farmasøytisk kjemi ved RPCI, og hans Roswell Park forskergruppe. Dr. Pandey er grunnlegger og Chief Scientific Officer i denne nye Buffalo-basert bedrift.

"Photolitec er den siste av en rekke spin-off selskaper generert av vitenskapelig forskning utført ved Roswell Park", sier Donald L. Trump, MD, FACP, President og CEO i RPCI. "På denne måten bringer vi nye behandlinger og funn til pasienter raskere, og bidra til å styrke den lokale økonomien ved å utvikle virksomheten og investeringer her i Buffalo."

En lisensavtale mellom RPCI og Photolitec dekker teknologi som ble utviklet under Dr. Pandey ledelse ved Roswell. "Det nye selskapet vil utføre alt arbeidet som kreves av US Food and Drug Administration for igangsetting av fase I kliniske studier," Dr. Pandey sier. "Disse kliniske studiene vil bestemme levedyktigheten til disse romanen agenter."

PDT er en behandling som brukes til hud, lunge, hode-og-hals og esophageal kreft, samt andre ikke-onkologiske medisinske forhold. I denne behandlingen, er en lysfølsomme sammensatt påføres direkte på huden eller injiseres intravenøst. Mens friske celler skur narkotika i løpet av få dager, agenter forbli sterkt konsentrert i kreftceller. Svulsten er da utsatt for en passende bølgelengde av en laser lys, som produserer en cellegift i svulsten, forårsaker selektiv ødeleggelse av kreftceller.

Forbindelsene utviklet av Dr. Pandey anses den neste generasjonen av PDT agenter med bildebehandling evne. De er forbundet med bare begrenset hud fototoksisitet, en stor begrensning for de fleste PDT forbindelser - inkludert Photofrin, standarden middel som brukes i PDT. PDT er foreløpig ikke brukes til behandling av store eller dyptliggende svulster av kroppen, men sier Dr. Pandey den nye lang bølgelengde-absorberende stoffer vil bidra til bilde og behandle dypt-sittende svulster.

I tillegg har de nye stoffene har evnen til bildet svulstene gjennom fluorescens og / eller kjernekraft (PET) bildebehandling og tilby hva Dr. Pandey refererer til som "se og behandle tilnærming." Fordi stoffet forbindelser som samler inn i kreftcellene fungere som markører for nukleær avbildning, optisk imaging eller MRI før PDT behandling eller kirurgi, eller til å overvåke kreftbehandling resultater, "Stoffet hjelper oss å identifisere svulsten og behandle det," sier Dr . Pandey. Disse forbindelsene ble utviklet i samarbeid med forskere fra University at Buffalo og University of Michigan.

KILDE Roswell Park Cancer Institute

Advertisement