FVCG investerar $175.000 i Celvive för forskning för stemcellen i ryggmärgskada

Ryggmärgskadan (SCI) är ett förödande neurological villkorar med inskränkt terapeutiska alternativ.  I Förenta staterna bara, finns det mer än 250.000 folk som bor med SCI; ungefärligt tre världsomspännande miljoner påverkas.  

Därför Att SCI är så debilitating, kräver tålmodig omfattande omsorg- och livstidservice. Bedömningar i USEN bara indikerar att mer än $7,7 miljard spenderas årligen till fest och omsorg för upprörda individer.

James M. Golubieski, president av Gruppen för FundamentFöretagHuvudstad, LLC, (FVCG) hoppas för att förbättra livskvaliteten för tålmodig med kroniska ryggmärgskador runt om världen med dess senaste investering i Celvive, ett arbete för start-up företag för att framkalla teknologi som skulle festtålmodig med kroniska ryggmärgskador med deras egna vuxna stemceller.  FVCG har gjort en initial investering av $175.000 i Celvive, som kan gå upp till oavgjord avslutning $500.000 av bestämda milstolpar.

”Även Om tålmodig med SCI har sympati och service från den medicinska gemenskapen, har mycket lite verkligt framsteg gjorts för att förbättra den långsiktiga prognosen för dessa tålmodig,” förklarade Dr. Hatem Sabaawy, grundare av Celvive och en assistentprofessor av medicinen i uppdelningen av medicinsk oncology på UMDNJ-Robert den Wood Johnson Medicinsk fakultet och CancerInstitutet av Nytt - jerseyen.

Dr. Sabaawy önskar att ändra det med hans nya metod för att behandla tålmodig med kronisk SCI genom att använda vuxna stemceller som äger kapaciteten att förhöja regeneration av ryggrads- nerver. Till Och Med Celvive har han framkallat teknologi för att leverera benmärgceller från höfterna av SCI-tålmodig, genom att passera dem till och med förseglad, multipel-hänger lös apparaten och att leverera cellerna direkt till tålmodigns skadaplatsen.

”Finns Det ungefärligt 12.000 nya tålmodig med ryggmärgskador varje år i USEN, med mer, än 75% av dem manlign,” förklarade Dr. George F. Heinrich, vice stol och VD av Gruppen för FundamentFöretagHuvudstad.  ”Om metoder för Dr. Sabaawys fortskrider lyckat i preclinical och kliniska studier, skulle han hjälp lindrar lida av miljoner av tålmodig och familjer över hela världen, som de kämpar med denna förödande skada.”,

Dr. Sabaawy hoppas till snabbt för- till en peka var han kan gå ombord på kliniska försök för FDA.  

Grupp för FundamentFöretagHuvudstad, en ansluta av Nytt - grundades det Vård- Fundamentet för jerseyen, i 2006 för att investera i kommersiellt livsdugliga nya start-up företag som framkallar teknologi av fakulteten på UMDNJ. Efter den tid har det investerat i fem företag däribland:

  • Actinobac Biomed Inc. som framkallar ett terapeutiskt medel som uppsätta som mål blodceller för behandlingen av hematological malignancies;
  • CellXplore Inc. som är förlovad i utvecklingen av biomarker-baserade in vitro diagnostikanalyser för cancer;
  • Longevica Pharmaceuticals, Inc. som framkallar ett chemoprotective medel, som kan, uppehälledet normalaceller som är sunda under cancerbehandlingar (FVCGS rättvisa intresserar i Longevica såldes för en tid sedan till den Rostock Landskampen, AB, ett dotterbolag av Moscow (Ryssland) en baserad global investeringsbolag);
  • Snowdon Pharmaceuticals, ett drogupptäcktföretag fokuserat på flera ha som huvudämne terapeutiska områden, och;
  • Durin Teknologier och att framkalla en testa, som kräver endast en tappa av blod att identifiera, riskerar och diagnostiserar Alzheimers sjukdom.  

Grupp för Huvudstad för KÄLLFundamentFöretag, LLC

Advertisement