Οι ερευνητές διερευνήσει τα βλαστοκύτταρα ομφαλοπλακουντιακού αίματος για την τραυματική βλάβη του εγκεφάλου στα παιδιά

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας Health Science Center στο Χιούστον (UTHealth) έχει αρχίσει την εγγραφή για την πρώτη φάση Ι μελέτη για την ασφάλεια που εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων να διερευνηθεί η χρήση του στα δικά του κύτταρα από αίμα ομφάλιου λώρου του παιδιού για την τραυματική βλάβη του εγκεφάλου στα παιδιά. Η μελέτη διεξάγεται σε συνδυασμό με το Memorial Hermann Νοσοκομείο Παίδων, νοσοκομείο διδασκαλίας παιδιά δημοτικού UTHealth του αναλυτή.

Η πρωτοποριακή μελέτη, η οποία βασίζεται στην αυξανόμενη χαρτοφυλάκιο UTHealth της έρευνας με χρήση βλαστικών κυττάρων με βάση θεραπείες για νευρολογικές βλάβες, με επικεφαλής τον κύριο ερευνητή Charles S. Cox, Ταμείο Διακεκριμένος Καθηγητής Παίδων Παιδιατρικής Χειρουργικής και Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Σχολή Τέξας Ιατρικής στο Χιούστον, μέρος του UTHealth, και διευθυντής του προγράμματος παιδιατρικής τραύμα στο Memorial Hermann Νοσοκομείο Παίδων. Θα εγγραφούν 10 παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως 17 ετών οι οποίοι έχουν αίμα του ομφάλιου λώρου παίρνει κλίση με Μητρώου Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (CBR) και έχουν υποστεί μέτρια έως σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση (ΚΕΚ).

Η μελέτη δεν έχει σχεδιαστεί για την οξεία φροντίδα και θα εγγραφούν οι συμμετέχοντες μέσα σε 6-18 μήνες από τραυματισμό τους.

Αν και η νευρολογική έκβαση για σχεδόν όλους τους τύπους της εγκεφαλικής βλάβης (με εξαίρεση την κατάχρηση) είναι καλύτερο για τα παιδιά από τους ενήλικες, το τραύμα είναι η κύρια αιτία θανάτου στα παιδιά, και η πλειοψηφία των θανάτων που αποδίδονται στο κεφάλι τραυματισμό.

"Χρήση αίμα του ομφάλιου λώρου είναι μια κρίσιμη σύνδεση στο επόμενο βήμα της προγραμματική προσέγγιση UTHealth να ερευνά θεραπείες βλαστικών κυττάρων για τον τραυματισμό του εγκεφάλου», είπε ο Cox. "Η εφαρμογή αυτής της θεραπείας μυθιστόρημα απαίτησε ισχυρές συνεργασίες με Memorial Hermann Νοσοκομείο Παίδων και το CBR Κέντρο Αναγεννητικής Ιατρικής, και είναι δυνατή μέσα από μια κριτική επενδύσεις σε υποδομές από την πολιτεία του Τέξας και της ιδιωτικής φιλανθρωπίας."

Για να εγγραφεί στη μελέτη, οι γονείς ή φροντιστές των ασθενών που έχουν υποστεί μια τραυματική βλάβη του εγκεφάλου θα πρέπει να επικοινωνήσουν CBR (www.cordblood.com / UTHealth) και μετά από συναίνεση, οι πληροφορίες θα μεταδίδονται στο UTHealth ερευνητική ομάδα. Εάν πληρούνται όλα τα προσόντα, ο ασθενής θα μεταβεί στο Μνημείο Παίδων Hermann Νοσοκομείο. Τα κύτταρα θα υποβληθούν σε επεξεργασία και να χορηγείται με ενδοφλέβια έγχυση. Οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθείται σε έξι μήνες, ένα χρόνο και δύο χρόνια.

Μια πρόσφατη ολοκληρωμένη μελέτη Φάσης Ι σε UTHealth (δημοσίευση στο Τύπο), η οποία διερεύνησε μυελού των οστών θεραπεία βλαστικών κυττάρων σε παιδιά με οξεία τραυματική βλάβη του εγκεφάλου, αποκάλυψαν τα θετικά αποτελέσματα της ασφάλειας, είπε ο Cox. Ο FDA-εγκριθεί το πρωτόκολλο είναι ειδικά για την τυποποιημένη επεξεργασία και αποθήκευση του πρωτοκόλλου του CBR, καθιστώντας την το μόνο βλαστικών κυττάρων οικογενειακή τράπεζα στη διάθεση των ασθενών για τη μελέτη.

«Αυτή η μελέτη είναι στην πρώτη γραμμή της έρευνας αξιολόγησης ικανότητας δική καλώδιο ενός παιδιού βλαστικά κύτταρα του αίματος» για να βοηθήσει τη διευκόλυνση της διαδικασίας επούλωσης μετά από βλάβη των νεύρων ιστό του εγκεφάλου », δήλωσε ο Heather Brown, αντιπρόεδρος των επιστημονικών και ιατρικών υποθέσεων στη Γραμματεία του Αίματος Ομφάλιου Λώρου . "CBR βοηθά εκ των προτέρων την ιατρική έρευνα για την αναγεννητική θεραπεία, συνδέοντας το παιδί του οποίου η οικογένεια παίρνει κλίση με την CBR με κατάλληλη ερευνητές."

UTHealth ερευνά επίσης βλαστικά κυτταρική θεραπεία για την οξεία ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο σε μια NIH-χορηγία, μελέτη Φάσης Ι, από τον Sean Savitz, MD, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Νευρολογίας? Και για το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου (καρδιακή προσβολή) ασθενείς σε μια μελέτη Φάσης ΙΙ οδήγησαν από τον Αλή Ε. Ντενκτάς, MD, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας.

Πηγή: University of Texas Health Science Center στο Χιούστον

Advertisement