Forskere undersøke navlestreng blod stamceller for traumatisk hjerneskade hos barn

The University of Texas Health Science Center i Houston (UTHealth) har begynt påmelding for første fase I sikkerhet studie godkjent av Food and Drug Administration for å undersøke bruken av et barns egen navlestreng blod stamceller for traumatisk hjerneskade hos barn. Undersøkelsen blir utført i forbindelse med Barnas Memorial Hermann Hospital, UTHealth primære barnas universitetssykehus.

Den innovative Studien, som bygger på UTHealth voksende portefølje av forskning ved hjelp av stilk cellen-basert terapi for nevrologiske skader, ledes av rektor etterforsker Charles S. Cox, den barnefond Distinguished Professor of Pediatric Surgery og Pediatrics ved The University of Texas Medical School ved Houston, en del av UTHealth, og direktør for pediatrisk traumer programmet ved Children Memorial Hermann Hospital. Det vil melde 10 barn i alderen 18 måneder til 17 år som har navlestreng blod banked med Cord Blood Registry (CBR) og har lidd moderat til alvorlig traumatisk hjerneskade (TBI).

Studien er ikke designet for akuttbehandling og vil bare melde aktører innen 6-18 måneder for skade deres.

Selv om nevrologiske utfall for nesten alle typer hjerneskade (med unntak av overgrep) er bedre for barn enn voksne, er traumer den ledende dødsårsaken hos barn, og de fleste av dødsfallene tilskrives hodeskade.

"Bruke ledningen blod er en kritisk lenke i neste trinn av UTHealth er programmatisk tilnærming for å forske på stilk cellen terapi for hjerneskade," Cox sa. "Implementing denne romanen terapi har krevd sterke partnerskap med Barnas Memorial Hermann Hospital og CBR Center for regenerativ medisin, og er mulig gjennom en kritisk infrastruktur investering av staten Texas og private filantropi."

Å melde i studien, bør foreldre eller pårørende som har lidd en traumatisk hjerneskade kontakt CBR (www.cordblood.com / UTHealth) og etter samtykke er innhentet, vil informasjonen bli videreformidlet til den UTHealth forskergruppen. Hvis alle kvalifikasjoner er oppfylt, vil pasienten reise til Barnas Memorial Hermann Hospital. Cellene vil bli behandlet og administreres intravenøst. Pasientene vil bli fulgt i seks måneder, ett år og to år.

En nylig avsluttet fase I studie ved UTHealth (publisering i trykk), som undersøkte en benmarg stilk cellen terapi hos barn med akutt traumatisk hjerneskade, viste positive sikkerhet resultater, sier Cox. FDA-godkjente protokollen er spesifikk for standardiserte prosessering og lagring protokoll av CBR, og er den eneste familien stilk cellen bank som gir pasienter til studien.

"Denne studien er i forkant av forskningen vurdere et barns egen ledningen blod stilk celler 'evne til å bidra helbredelsesprosessen etter skade til nervevev i hjernen," sa Heather Brown, visepresident for vitenskapelig og medisinsk ansvarlig i Cord Blood Registry . "CBR hjelper forhånd medisinsk forskning for regenerativ behandling ved å koble barnet hvis familien banked med CBR hensiktsmessige forskere."

UTHealth er også undersøke stamcelleterapi for akutte slagpasienter i en NIH-sponset, fase I studie av Sean Savitz, MD, førsteamanuensis ved Institutt for nevrologi, og for akutt hjerteinfarkt (hjerteinfarkt) pasienter i en fase II studie ledet av Ali E. Denktas, MD, assisterende professor ved Institutt for indremedisin.

Kilde: University of Texas Health Science Center i Houston

Advertisement