Hälso-lag dom drar olika statliga reaktioner

Statliga tjänstemän sorterar ett rättsligt avgörande, utfärdat måndag av en federal domare i Florida välter hälso-lagen. Deras utmaning är att avgöra hur och om att gå vidare med genomförandet ansvar. Några, som Floridas guvernör, verkar gynna vidta åtgärder för att stanna av framsteg.

The Washington Post : Statliga tjänstemän fördelat på Innebörden av domaren hälso-och sjukvård härskande
En dag efter en federal domare slog ner regeringens plan för att se över sjukvårdssystemet, utfärdade Wisconsin Attorney General JB Van Hollen en sträng uttalande: "Detta betyder att för Wisconsin, är den federala hälso lag död" och att hans tillstånd "var befriad från alla skyldigheter eller plikter" för att genomföra stadgan (Goldstein och Aizenman, 2 / 1).

The New York Times : stater avviker om hur man handskas med vården härskande
Staterna tog i stort sett olika tillvägagångssätt på tisdagen att en federal domare dom som ogiltigförklarade Obama lagen sjukvård, medan kongressens republikaner används beslutet att bygga momentum för en omröstning om upphävande av lagen (Sack, Herszenhorn och Päron, 2 / 1).

CQ HealthBeat : Stater Mull implementeringsalternativ Efter beslut i Hälso-och sjukvård Juridik
Staterna skulle klättra tisdag ta reda på hur och om att genomföra lagen vård efter en federal domare i en multi-state rättslig prövning i Florida styrde hela åtgärden är grundlagsstridig (Norman, 2 / 1).

Reuters : Florida centralbankschef får Stall Obama Healthcare lag
Floridas republikanske guvernör Rick Scott signalerade på tisdagen att president Barack Obamas landmärke sjukvård översyn inte kan genomföras i staten som en juridisk strid om den lag som verkar på väg till Högsta domstolen. Scott, en före detta vård verkställande, talade en dag efter en federal domare i Florida slog ner översyn sjukvården som grundlagsstridig och ställt sig på klagande guvernörer och justitieministrar från 26 stater, nästan alla av dem republikaner, att förklara den ogiltig (Peltier, 2 / 1).

Bloomberg (TV) : Texas justitieminister Greg Abbott Intervju
Texas justitieminister Greg Abbott talar om gårdagens dom från en Florida domare att förra årets sjukvård översyn överskridit gränserna för kongressens makt genom att tvinga folk att köpa försäkring. Florida stämde på uppdrag av 13 stater den 23 mars undertecknade dagen Obama översynen till lag. Tjugofem stater, däribland Texas, anslöt Floridas kostym genom gårdagens beslut (2 / 1).


http://www.kaiserhealthnews.org Den här artikeln trycktes från kaiserhealthnews.org med tillstånd från Henry J. Kaiser Family Foundation. Kaiser Hälsa Nyheter, en redaktionellt oberoende nyhetstjänst, är ett program av Kaiser Family Foundation, en nonpartisan hälso-och sjukvårdspolitiska forskningsorganisation anslutet till Kaiser Permanente.

Advertisement