Forskare vid nuvarande retrovirus konferens rön om mikrobicid gel, Truvada, manlig omskärelse, ART vård av sjuksköterskor

Vid den årliga konferensen om Retrovirus och opportunistiska infektioner (CROI) i Boston på måndagen, forskare "föreslog potentiella" av en gel som innehåller det antiretrovirala läkemedel tenofovir att minska risken för anal HIV-smitta, TIME: s " Healthland "blogg-rapporter. Med tidigare studier som visar gelen minskade hiv-vaginal infektion risk, "[r] esearchers har velat veta om gelen skulle kunna skydda mot anala överföring av viruset, eftersom risken för smitta från oskyddat analsex kan vara mer än 20 gånger oskyddat vaginalt sex ", enligt bloggen (Melnick, 2 / 28).

"I den nya studien kan den första av tre faser krävs innan behandlingen få godkännande från amerikanska Food and Drug Administration, forskare [från Mikrobicidforskning Trials Network] testade tenofovir gel, den muntliga tenofovir p-piller och en placebo gel i 18 HIV- negativa människor som avstod från sex, " healthday Nyheter / US News & World Report tillägger (2 / 28).

"Rättegången jämfördes direkt anti-HIV-aktivitet av en enda dos av oralt tenofovir till en enda dos rektalt tillämpad tenofovir gel ... följt av sex dagar av at-home dosering av tenofovir gel eller en placebo gel, med den sista och sjunde dos på kliniken ", enligt en MTN pressmeddelande (2 / 28). Forskarna sedan biopsier celler för att se hur väl de "försvarade sig mot HIV," healthday Nyheter / US News & World Report fortsätter (2 / 28).

"Forskarna fann att hiv betydligt hämmades in vävnadsprover från deltagare som används tenofovir gel dagligen under en vecka jämfört med vävnad från deltagarna som använde placebo gel", enligt MTN pressmeddelande. "Den enda dos av oralt tenofovir inte gav något skydd mot HIV i rektal vävnadsprover," frigörande staterna (2 / 28). "Den fortsatt forskning - och eventuella eventuell tillverkning av en kommersiell mot HIV ändtarmen gel - kunde ha monumentala effekter för både riskzonen män som har sex med män (MSM) och kvinnor som sysslar med analsex," IRIN / PlusNews skriver ( 3 / 1).

"Vi är mycket uppmuntrade om dessa fynd som tyder på att tillämpa tenofovir gel lokalt till rektum kan vara en lovande metod för förebyggande av hiv", huvudförfattare Peter Anton, föreståndare för Centrum för förebyggande forskning vid UCLA, sade Agence France-Presse rapporter. Riksåklagaren angav emellertid fler försök behövdes för att bättre hantera frågor kring biverkningar av att använda gelen som rapporterades av flera deltagare (2 / 28).

"Dessa är tidiga resultat, men hjälpa till att skapa förutsättningarna för nuvarande och framtida prövningar av rektala mikrobicider och utvecklingen av en rektal-specifika blandning av tenofovir gel", University of Pittsburgh Ian McGowan, co-ansvarige prövaren av MTN, som hjälpte till att leda studien sade, enligt MTN pressmeddelande (2 / 28).

Även måndag, presenterade forskarna data från en fas II-studie "som jämfört den muntliga [tenofovir] tablett på gelen på 144 kvinnor i USA, Uganda och Sydafrika," AFP tillägger. De "fann att gelen resulterade i 100 gånger högre koncentration av läkemedlet i vaginala vävnaden. ... Tabletten var associerad med en 20-gånger högre aktivt läkemedel koncentration i blodet", enligt nyhetstjänsten (2 / 28).

"[A] lthough vi såg mycket högre koncentrationer i vaginal vävnad med gelen, hur skillnaderna mellan gel och tabletten kommer att översätta i termer av skyddande effekt, kan vi inte säga ännu," Craig Hendrix vid Johns Hopkins University , som ledde studien, sade, enligt en andra MTN pressmeddelande . "Vi vet inte för vissa där läkemedlet behöver eller hur mycket av drogen behövs för att vara mest effektiva mot HIV," tillade han. Släppet Bygger på andra detaljer i rättegången, däribland egna rapporter om preferens mellan de två förebyggande strategier (2 / 28).

Media undersöka varför läkare har varit långsamma med att skriva ut Truvada för förebyggande

Tre månader efter forskare publicerat en studie av MSMs och transpersoner kvinnor som avslöjade en daglig dos av Gilead är Truvada - en kombination av AIDS-mediciner emtricitabin och tenofovir - minskar risken att smittas av hiv ", läkarna säger att de är försiktiga om att ge friska människor en $ 12.000 om året läkemedel som har biverkningar som illamående och njurskador, och får inte användas så regelbundet som det behövs. De kan också säga att de inte är ofta ombedd att göra läkemedel tillgängliga för denna användning, " Bloomberg rapporter. Ämnet förväntas uppmärksammas denna vecka vid CROI, enligt nyhetstjänsten, där "[a] tiotal presentationer är planerade som kommer att undersöka Truvada långsiktiga användning hos icke-infekterade människor, dess biverkningar och säkerhet, de bästa kandidaterna för det och den potentiella risken för utveckling av läkemedelsresistens med inkonsekvent användning. "

I artikeln jämförs nya Truvada recept skrivs för patienter mellan 1 december, 2010 och 19 februari, 2011, för att året före, och beskriver flera skäl till varför patienter inte söker aktivt Truvada, inklusive kostnader för läkemedel och tabubelagt tar antiretrovirala läkemedel (Cortez / Bennett, 2 / 28).

"Gilead har inte ens appliceras på Food and Drug Administration att expandera Truvada etikett [från dess nuvarande användning som läkemedel för människor som lever med hiv] till att omfatta förebyggande av viruset i manlig-till-manliga könet. Det arkivering kan hända i mars eller april, "San Francisco Business Times" Bay Area Biz Talk "rapporter (Leuty, 2 / 28).

Bloomberg beskrivs också pågående insatser för att bättre förstå de grupper som skulle gynnas mest av Truvada som en förebyggande strategi, även känd som preexpositionsprofylax eller prep. Artikeln rapporterar om diskussioner om hur man bäst rullar ut användningen av Truvada i USA och globalt.

Anthony Fauci, chef för det nationella institutet för allergi och infektionssjukdomar, Gilead taleskvinna Amy Flood, Kevin Robert Frost, CEO för amfAR, Stiftelsen för AIDS-forskning, Robert Grant vid University of California-San Francisco, som var forskaren i Truvada studien, Robyn Karnauskas, en Deutsche Bank Securities analytiker, Martin Markowitz, klinisk chef för Aaron Diamond AIDS Research Center i New York City, och Kenneth Mayer, medicinsk forskning regissör och medordförande i den Fenway Institute i Boston, är citeras i artikeln (2 / 28).

Också på CROI: Långsiktiga effekter av manlig omskärelse, hantering av ART av sjuksköterskor

Xiangrong Kong vid Johns Hopkins University presenterat data vid konferensen om de långsiktiga effekterna av manlig omskärelse på en befolkning i den ugandiska distriktet Rakai, MedPage Idag rapporter. Fem år efter utgången av studien visade övervakning att män som var omskurna inte ändra sitt sexuella beteende jämfört med dem som inte var omskuren.

"Efter utgången av rättegången, sade hon, forskarna erbjuds männen i kontrollgruppen chansen att vara omskurna, och 80,4% accepteras", MedPage Idag skriver. Dessutom var antalet hiv-fall bland män som var omskurna under rättegången samt efter studietiden 73% lägre än bland dem som var i kontrollgruppen i studien som inte genomgick omskärelse. "Bland kontroll deltagare som var omskurna efter utgången av rättegången, rapporterade Kong, var risken för hiv minskat 67%, jämfört med de män som avböjt proceduren" MedPage Idag rapporter (Smith, 2 / 28).

Även vid konferensen, Sydney Rosen av Boston University School of Public Health presenterade data som visar att sjuksköterskor som arbetar på regional kliniker i Sydafrika skötte vården av hiv / aids-patienter som fick antiretroviral behandling samt läkare som arbetar på större sjukhus, MedPage Idag rapporter .

"Bland de patienter som stod på en stabil antiretroviral terapi, var 98% av de ärenden som åvilar en sjuksköterska förvaltade pilotprogram på en så kallad" down-remiss klinikens fortfarande i behandling och svara ett år senare ... däremot bara 93% av de patienter som stod kvar i vården på central klinik där behandlingen inleddes stannade i behandling, "nyhetstjänsten rapporter. I artikeln beskrivs de potentiella besparingarna i samband med behandling av patienter på remiss platser i motsats till sjukhus och utvecklar på detaljerna i rättegången. Stycket innehåller kommentarer av Rosen och Abdool Karim, föreståndare för Centrum för aids-programmet för forskning i Sydafrika (Susman, 2 / 28).


http://www.kaiserhealthnews.org Den här artikeln trycktes från kaiserhealthnews.org med tillstånd från Henry J. Kaiser Family Foundation. Kaiser Hälsa Nyheter, en redaktionellt oberoende nyhetstjänst, är ett program av Kaiser Family Foundation, en nonpartisan hälso-och sjukvårdspolitiska forskningsorganisation anslutet till Kaiser Permanente.