Honung för att läka för sår: Studie

Forskare från universitetar av Queensland (UQ) och den Queensland regeringen har funnit honung från en australiensisk infödd myrten för att vara effektiva som ettbakterie- medel som kan vara van vid festsår och virus.

Denna honung innehåller mycket hög nivå av denbakterie- sammansatt Methylglyoxalen (MGO), och den outperforms alla medicinal honungar som för närvarande är tillgängliga på marknadsföra. Vid honom methylglyoxal kan vara ganska giftliga till människan flår och bakterier genom att döda dem, men det verkar att några andra beståndsdelar i honungen fungerar samman med denna beståndsdel för att skapa det starkaste antimicrobial verkställer funnit i honung thus långt. Det noteras att bina, som producerade honungen som matades på den Manuka och gelébusken, envädrad teatree som är bekant som den Leptospermum polygalifoliumen scientifically.

Carolyn MacGill, verkställande direktör av ett företag som var involverat i forskningen, sade, honung kunde bevisa användbart, i behandling av resistent infektioner till antibiotikummar. Hon sade, ”för en tid sedan fanns det en konferens i New South Wales baserade på overusen av penicillin, och penicillinderivata och denna som ska hopefully, poserar ett alternativ för att dem ska se denna typ av honung för MRSA [den aureus methicillin-resistent staphylococcusen -] och staph-typ infektioner…, Den ska har ett enormt att få effekt, bestämt i woundcaren marknadsför.”, Hon tillfogade, ”, som dessa tålmodig blir mer elastisk till penicillinprodukterna, dem behöver att se för att söka efter alternativ, och lyckligtvis är detta ett naturligt alternativ som vars tillgängligt för någon tid men okända.”,

Enligt den bly- forskare Yasmina Sultanbawa, potencyen av honungarna betydde att ett litet belopp krävdes att slåss infektion. Hon sade, ”den rena styrkan, tack vare hög nivå av aktivsammansättningar i dessa honungar, har betytt att vi har varit kompetent fullständigt att förhindra MRSA for example i in vitro studier med ett litet antal av honungen.”,

Forskarna testade 100 gelébuskehonungar från en spänna av områden och grundar, att några hade 1750mg/kg av den methylglyoxal antibacterialsammansättningen - den högsta koncentrationen yet funnit i denna sort av honung. Detta är higher även än koncentrationen som finnas i News Zealand berömd Manuka honung som göras från den Leptospermum scopariumen, en kusin till myrtentreen.

Dr Peter Molan, från universitetar av Waikato i nyazeeländskt, ogillade med faktumet att högre methylglyoxal jämnar korrelater med ett bättre antimicrobial verkställer. Molan en biochemist, upptäckte att den antimicrobial aktiviteten av Manuka honung på åttiotalet och något att säga synergyen, som ökar methylglyoxal aktivitet har funnits endast i några typer av Manuka honung. ”Med den Queensland honungen, är den inte bekant huruvida där är nog av det skyddande del- till betaget toxiciteten av de very hög nivå av methylglyoxal. Ett lott som mer testa skulle, är krävt, för det kunde antas för att vara kassaskåpet som ska användas på infekterade silkespapper,” honom tillfogade.

Den involverade Queensland för studie alliansen för jordbruk och matinnovation (QAAFI), som bar ut den senaste studien med universitetar av Queensland och två medicinal honungföretag. QAAFI är ett partnerskap mellan universitetar av Queensland och den Queensland regering avdelning av anställning, ekonomisk utveckling och innovation (DEEDI).

Advertisement