Uusi tutkimus: Alkoholiin liittyvät krooninen pankreatiitti on alhaisempi kuin muista syistä

Suhteellinen osuus alkoholihaittojen krooninen haimatulehdus (CP) on alhaisempi kuin muista syistä, mukaan uusi tutkimus kliinisen gastroenterologian ja Hepatology, virallisessa lehdessä American gastroenterologian Association (AGA) Institute. Potilaat, joilla ei ole tunnistettavaa syytä sairauteensa sekä ne ei-alkoholiin liittyvät syyt ovat odottamattoman suuri alaryhmä, etenkin naisten keskuudessa.

"Yksi merkittävä havaintoja on, että yli 50 prosenttia potilaista, alkoholi ei pidetty aiheuttava tekijä kroonisen haimatulehduksen", sanoi Gregory A. sänky -, MD, MS, Indiana University School of Medicine ja johtaa tekijän Tämän tutkimuksen. "Tulevaisuuden analyysit todennäköisesti tunnistaa aiemmin kirjaamattomat geneettiset tekijät ja / tai vuorovaikutus geenien ja ympäristötekijöiden mahdollisia selityksiä taudin kehitystä. Tällä välin aikakausi erottaa kaikista tapauksista kroonista haimatulehdusta kuin alkoholin aiheuttama on epäilemättä tullut lähelle. "

Lääkärit tutkittu tiedot potilaiden CP ja valvonta kirjoilla Pohjois-Amerikan Haimatulehdus tutkimus, jonka tarkoituksena oli edistää ymmärrystä rooli geenien ympäristön vuorovaikutus potilaiden toistuvia akuutin haimatulehduksen ja CP. Ryhmien välillä, 44,5 prosenttia potilaista oli CP johtuvat alkoholinkäytöstä, 26,9 prosenttia oli ei-alkoholiin liittyvien CP, ja 28,6 prosenttia oli CP syytä ei tunneta.

Lääkärit havaittu, että nykyinen etiologic profiilia CP potilaista arvioitiin Yhdysvaltain lähete keskuksissa on aivan eri historiallisia tietoja. Vaikka alkoholi on edelleen yleisin syy, suurempi osa potilaista katsottiin alkoholittomia etiologies, ja yli neljäsosa potilaista, eikä tunnistettavaa sairauksien aiheuttaja (eli idiopaattinen CP) oli ilmeinen. Niistä riskitekijöitä arvioitiin, tupakointi oli itsenäisesti liittynyt idiopaattinen CP.

Haimatulehdus yleensä alkaa äkillinen hyökkäys. Kun haima tulehtuu, sen ruoansulatus entsyymejä hyökkäys kudos, joka tuottaa ne. Yksi näistä entsyymejä, joita kutsutaan trypsiini, voi aiheuttaa kudosvaurioita ja vuotoa, joka voi aiheuttaa haiman kudosta solujen ja verisuonten turvota. Joissakin tapauksissa iskut voivat toistua usein ajan myötä, joka tunnetaan CP. Alkaminen CP edelleen vaikea määritellä. Tämä tila voi johtua alkoholista, tupakointi ja monia muita tekijöitä.

Lähde: American gastroenterologian Association

Advertisement