Människatillväxt, höjd, storleksanpassar: Resonerar för att vara litet

Vid Thomas Samaras

Denna kommentar visades ursprungligen i VärldsNäring, den on-line månadstidningen förar journal över av Anslutningen för VärldsAllmän hälsaNäring, till som många tack. Alla som intresseras i vård- näring för allmänhet eller för befolkning eller för gemenskapen, inklusive mat och näringpolitik, uppmuntras att bli stamgästavläsare av Anslutning website, på www.wphna.org och att sammanfoga Anslutningen. 


Inledning

Thomas SamarasNästan alla dessa dagfunderare, att den är bäst att vara högväxt menande mycket mer högväxt, än den genomsnittliga traditionella höjden av Asiatiska befolkningar och även mer högväxt än strömmedellängden av befolkningar i kick-inkomst länder. Den också tros ofta - bemanna though styrkan är blygt att medge detta - som det högväxt folket är i sitt innersta väsen överlägset att kortsluta folk. Uttrycen ”ser upp till”, och ”besegrar looken på” är viktig.

Jag tar ett olikt beskådar. All ansedd relevant saker, den säkra I-förmiddagen, att den skulle, är bättre, om människaarten var kortare och mindre än, är nu fallet i mest länder. Över 35 år av studie och tanke har bekräftat mig i denna bedömning. Sannerligen ska Jag går vidare och något att säga som givet att förminskas non-förnybara resurser, yet en snabbt ökande global befolkning, en mindre människarace är nödvändig för välfärden och kanske även den fortsatte överlevnaden av vår art.

I denna kommentar ska Jag ser ibland till specifikt folk. Ingen allmän teori kan försvaras på basen av individen bevisar - denna bör gå utan ordstäv. Jag gör denna delvis på grund av den obnoxious fördomen mot litet folk, ett fenomen mestadels av det sist halva-århundradet eller så, förstärkt av vad Jag ser, som kortsynt, beskådar av näringforskare. Resultatet har varit att förbise och även degradera berömmelsen och prestationerna av folk som händer att vara förhållandevis kort.

Således är att introducera och illustrera mitt te, här ovanför en föreställa av ett möte som varas värd av Margaret Chan, strömDirektören - generalen av den Vård- Organisationen för Världen. Manen därefter men en till Dr Chan till lämnad är Kul Gautam som avgås för en tid sedan som ställföreträdande verkställande direktör av UNICEF och en ledande utmanare för att vara ordförande vid UN-Toppmötet på non-communicable sjukdomar som ska rymms i New York detta September. Som synes vid jämförelse med den tidigare UK-premiärministern Gordon Brown, vars höjd är 1,80 räkneverk (5 fot 11) som står bredvid Dr Chan till rätten, henne är höjd, omkring 1,54 räkneverk (5 fot 0,5), och Kul Gautams höjd är omkring 1,50 räkneverk (4 fot 11). Margaret Chan är mer högväxt än var den Brittiska Drottning-Kejsaren Victoria, och är kanske omkring den samma höjden som strömDrottningen Elizabeth är nu. Kul Gautam är a bet kortare än den Tyska filosofen Immanuel Kant och ett lott som är mer högväxt än den Mexicanska statsmannen Benito Juarez.

Det finns en sakkunnig resonerar för att notera, att Margaret Chan och Kul Gautam är bestämt kort, mätt mot medellängdarna av folk som är infött till kick-inkomst länder, och även av folk från deras egna länder. De rymmer eller har rymt, mycket kickkontoret i de två UN-byråerna som är special hängivna till att se till att barn ”uppfyller deras genetiska potentiellt” för höjd. Denna dogm tolkas gemensamt för att betyda, att lilla ungt barn för kort stavelse, inklusive de den ingen visningen undertecknar av sjuka, bör matas specialt energi-tätt bantar att ska accelerera deras tillväxt, så att deras väga, och höjd ”fångar upp” till spänner som ansas i barndom och därefter som vuxen människa, för att ge dem som det bäst riskerar i liv.

Men skulle Margaret Chan och Kul Gaetam har gjort bättre, om deras ”genetiska potentiellt” ”hade lyckat fullgjorts”, så att det dem var nu mer högväxt? Eller är de enkelt mycket ovanliga fall av individer som programmeras genetiskt för att vara kort? Eller vad? Två folk bevisar ingenting. Men i landsbygdar av deras infödda Asiatiska länder av Kina och Nepal, skulle de för att inte vara mycket ovanliga - de skulle för att inte vara anmärkningsvärt kort, som de verkar för att vara i fotografera.

Så startar Jag denna kommentar med ifrågasätter tilltalat till allmän hälsa- och näringprofessionell och också till allihop som angå med människavälfärd. Varför praktiskt tror allihop att det är den bättre, att individer och befolkningar, är jämförelsevis högväxt, och mycket högväxt släktingen till de traditionella höjderna av många Asiatiska befolkningar? Är Vad basen av detta beskådar? Varför verkar vi för att vara så säkra av det? Inte Är det möjligheten att traditionella Asiatiska höjder föreställer en bättre anpassning? Inte Är detta självfallet så, om vi tar ekonomiskt, och miljö- såväl som biologiskt dela upp i faktorer in i konto, i en kort stavelse för värld mer och mer av tankar och mat? Inte Är det möjligheten som hög-inkomst och den stads- befolkningalltigenom världen är för högväxt, och som nästan alla avläsare av denna kommentar är onödigt högväxt, och inte en modellera för framtida utvecklingar? Dessa är utmanas ifrågasätter, som Jag tror att allmän hälsa och näringyrkena, och alla andra relevant politik-tillverkare, behov att vända mot, nu.

Boxas 1

En personlig resa

Är Här någon information om mig och mitt arbete, som WN-redaktören frågade mig att leverera. ”Vet Mest allmän hälsanäringsfysiologer antagligen inte vem du är, så något att säga”, förklarade han. Vad är här nedanför, utarbetar någon av informationen i min Föreningsmedlem profilerar, on-line denna månad.

Mig förmiddag inte som en läkarundersökning manipulerar nor en kvalificerad näringforskare. Gilla andra professionell utanför dessa sätter in, min utbildning, och yrket är relevant till allmän hälsa, Emellertid. Jag avlade examen, i att iscensätta i 1959 och fungerade för många år i rymdindustrinen, mestadels i området av konfigurationledning. Denna är endisciplin av system som iscensätter att betoningsutvärderingen av relevant dela upp i faktorer på framgången av ett läkarundersökningsystem. mer Sistnämnd i min karriär och efter avgång från att iscensätta, har Jag applicerat denna att närma sig till människasystemet genom att utvärdera hur förkroppsliga höjd och tillhörande väga affektläkarundersökningkapaciteten, den kroniska sjukdomen, livslängden, intelligens och vår miljö. Jag har sett också det skatte- kostar av ökande förkroppsligar storleksanpassar.

Sedan barndom Mig har intresserats i vård- och, livslängden, och om därför vi åldras. Disciplinen av thermodynamics g ett svar för mig. Från under-disciplinen av termisk fysik grundar I att tendensen in mot oordning (entropi) av ett läkarundersökningsystem förbinds till dess samlas och nöjd energi. Jag tänkte att denna enkla lag kunde appliceras till människasystem. Mitt te, som samlas, och energi främjar entropi, som främjar i sin tur människan som åldras, publicerades först i 1974 (1). Fördriva entropibegreppet var omkring, för Jag formulerade mitt te, Mig tror att min samlas-energi kombination i förhållande till människor var original-.

Jag var medveten att studier som gäller kaloribegränsning hade för många visade år att denna var en effektiv metod för att undvika kroniska sjukdomar och att fördjupa livslängden av djur. Studier som gäller tjaller, möss, har hundkapplöpningen och apor funnit att kaloribegränsningen förminskar kroniska sjukdomar och fördjupa livslängd. Detta kan välla fram också är riktigt hos människor (2,3).

Jag avgjorde att se att huruvida att förkroppsliga samlas den också förminskande livslängden hos människor, genom att använda höjd, som ett index av förkroppsligar samlas, och Jag sökte efter register av befolkningar av folk vars höjd hade pålitligt mätts. En granskning av över 750 lyckade folk inklusive US-presidenter, boxare, basebollspelare och andra kändisar, visade en verklig nedgång i livslängd med ökande höjd. Dessa rön publicerades i 1978 (4). Jag använde därpå BaseballEncyklopedien för att undersöka höjd-livslängden förhållandet för omkring 3100 avled spelare. Resultaten var liknande, som var de av mer sistnämnd studier (5).

Omkring 1990 introducerades Jag till Lowell Stormar av Medicinsk fakultet av Universitetar av Kalifornien på San Diego. Han föreslogg att vi ser livslängddatan av US-veteran. Datan gjordes tillgängliga av VeteranAdministrationsMedicinskt center i San Diego. Vi grundar att kortare veteran bodde longer. Vårt rön publicerades i Informationen av den Vård- Organisationen för Världen i 1992 (6).

Några år mer sistnämnd mötte Jag Harold Elrick, en läkare, som spenderade hans liv som studerar näring, övar och livslängden. Stormar, Elrick och Jag instämmde för att fungera tillsammans. I etablerade Reventropy Bundsförvanter 1993 för I som fokuserar full tid på implikationerna av ökande, förkroppsliga höjd såväl som väga på den vård- människan, livslängden, resursbehov, och andra aspekter av förkroppsligar storleksanpassar. Vi publicerade ett nummer av legitimationshandlingar i medicinskt, och vetenskapligt förar journal över. Av nu hade Jag utvärderat över 5000 jämlike-granskade legitimationshandlingar, och hundratals bokar och rapporter som angicks med höjd och, förkroppsligar storleksanpassar och dess förhållande till läkarundersökningkapaciteten, intelligens, tillväxt, kroniska sjukdomar, näring och livslängden. Mycket av detta arbete har nu resumerats i boka av som den högsta redaktören för I-förmiddagen som publiceras i 2007 (7-9). För en tid sedan har Jag publicerat annan legitimationshandlingar i vetenskapligt förar journal över (10-14).

Och svaret till ifrågasätta är du för artig att fråga? Inte, som en ung man Mig hade aldrig sanden att sparkas i mitt för att vända mot. Min höjd är genomsnittlig för en US-manlig.

 


”Det stort är den bäst” paradigmen

invader

Denna kommentar undersöker få effekt av förkroppsligar storleksanpassar, vilden av förkroppsligar samlas, på läkarundersökningkapacitet, intelligens, resursförbrukning, miljö- skada, kronisk sjukdom och livslängd. Mitt rön baseras på lagarna av fysik, och en granska av över vetenskapliga 5000 och läkarundersökningen skyler över brister, bokar och anmäler. Mitt rön instämm inte med den existerande paradigmen som fortillväxt och mer högväxt förkroppsligar är bäst. Sannerligen I-funderare att en fysiskt stor världsbefolkning inte är jämn med långsiktig människaöverlevnad. I något som är pappers-, är det möjligheten som endast ger ett brett, beskådar med några exempel, och ett litet nummer av hänvisar till. Mer specificerar, och många mer hänvisar till är i mitt bokar på detta ämne (7).

Alltigenomhistoria, inom något samhälle, det bättre av och avgörandet klassificerar har i genomsnitt, vart mer högväxt, än arbetet eller bonden klassificerar. Som ett resultat privilegierar driver vi förbunden mer högväxt höjd med, högre status och. I Dag antagligen överallt i världen, ansar är det mer högväxt folket för att tjäna mer och mer rimlig att rymma higher placerar i deras sätter in. I tillägg är befolkningar i materially rika länder mer högväxt än befolkningar i låg-inkomst länder, tack vare överflödande mat däribland det som främjar tillväxt, bra medicinsk vård och healthful miljöer. mer Högväxt höjd beskådas nästan universal som ett önskvärt läkarundersökningsärdrag och befordran av ökande höjd och förkroppsligar väger har varit en axiom för näringforskare (15).

Tron, att den är bäst att vara högväxt, anknytas med en general långt av tänkande, att den är bäst att växa fastar och att vara stor. Denna är inte en materia av människan storleksanpassar precis, det är delen av en allmän ideologi. Låg-Inkomst länder benämnas ”framkallning”. Politikar är drivande av ekonomer som förespråkar mer tillväxt som är menande mer produktion och förbrukning. Eller ”framkalla” i dessa väg, När länder ”inte växer”, är massmedia fullt av berättelser av svårmodet och doomen. Miljöpåverkan av hitåt av tänkande är redan katastrofal.

Det är inte riktigt att massiva belopp av energi är nödvändiga för framgång. Ibland är det omvänt fallet. Den provokativa illustrationen, som introducerar denna delar upp är från en presentation på ämnet av människahöjd, och väger, gjort på UnderstödjaVärldsKongressen på Allmän hälsaNäring i den Porto jumbon September (16). Den visar vägen som Baghdad har invaderats i. Den Mongol skicklig ryttare erövrade vad är nu Irak i det 13th århundradet. De var kortare, än arméerna dem besegrade, armerades de lätt, och de skapade det största sammanhängande väldet någonsin. De massakrerade de mer högväxt tungt armerade Europériddarna som monterades på stora hästar. Den nyaste invasionen har varit av USEN och de förenade arméerna (och Mig inte kan motstå att peka ut det tankar besättningar, gillar några arbetare i begränsade utrymmen, är vanligt förhållandevis kort manar). Kontrasten i bruket av energi är mäktig. Dessa mer breda överväganden, fördriver relevant, är det okända räckvidden av denna kort kommentar.

Världen är passande högväxt

Tyvärr har vår rapture med mer stor höjd fördunklat vår bedömning. I tidigare tider förkroppsligar ett större storleksanpassar vanligt förutsatt att skydd från rovdjur eller fientliga arméer - även om inte alltid, som det Mongol exemplet visar. Men gör mer stor förkroppsligar höjd förhöjer människautveckling och överlevnad i dagens värld? Och har vilken roll det näringsrikt att öva av att främja bantar innehålla stora belopp av djurt protein som in innehålls, mjölkar, mejeriprodukter och meat, som bantar innehåller stora belopp av energi-täta bearbetade matar, på vår strömhöjd, väger vanligt också, vård-, resursbehov och miljön?

Som system som iscensätter, och ledningspecialist har Jag utstuderat följderna av den ökande människan att storleksanpassa på vår läkarundersökningkapacitet, intelligens, resursförbrukning, miljön, kroniska sjukdomar och livslängd. Under min forskning förvånades ignorerade Jag för att finna, att miljöaktivister fokuserar på problemen av ökande antal människor i världen, men deras genomsnitt storleksanpassar. Således missa de en - halvan av likställanden släkt till den miljö- sustainabilityen och den bärande kapaciteten av jorden.

Självfallet kräver en male befolkning för värld som i genomsnitt uppgå till något att säga 1,65 räkneverk (5 fot 5 flytta sig mycket långsamt), och 65 kg (144 dunkar, eller 10 stenar 4), ett lott mindre av faktiskt varje resurs, jämfört med en befolkning som i genomsnitt uppgå till 1,80 räkneverk (5 fot 11) och 90 kg (198 dunkar, eller 14 stenar 2). Dessa figurerar plockas inte ut ur lufta. De lägre väger figurerar är det av Förenta Nationen hänvisar till den van vid manen” beräknar näringsrika krav för människa mindre än 40 år sedan (17). De högre väger figurerar är det av US-manlig för närvarande. Den lägre höjden figurerar är genomsnittet för manlig i Mexico, Peru, Nigeria, Vietnam och andra länder. De högre figurerar är strömgenomsnittet för vitUS-manlig.

Samma pekar applicerar till kvinnor, som är i genomsnitt omkring 10-13 cm kortare än manar. (Jag ber om ursäkt för endast att citera figurerar för manar. Som en aside, och Jag ska retur till detta nedanfört, kvinnor bor allmänt 5-7 år längre än manar. Alla Vi vet denna, men förvånansvärt lite har forskning gjorts på resonerar därför).

Förhöjningar i genomsnittlig människahöjd är inte mer en materia av riskerar, än förhöjningar väger in. Efter 20-tal har US-manlig i genomsnitt fullvuxen mer högväxt vid omkring 6 cm (2 som ½ flytta sig mycket långsamt), och deras genomsnitt väger (inklusive svartar och Latinos) har kraftigt ökat från 65 till 85 kg. De är ibland bekant som människahumvees. Européer har också fullvuxen mycket mer högväxt.

Tallness korreleras med bigness. Inte allt högväxt folk är stort, och inte allt kort folk är litet. Emellertid väntar på en utvärdering av över 80 befolkningar, som Jag har gjort (dessa data publikationen) visar att mer högväxt befolkningar har högre genomsnitt att förkroppsliga samlas, jämfört med kortare. Således väger är det mer högväxt folket mer och i allmänhet också mer fet än kortare folk. Detta är inte överraska, sedan kortare befolkningar är allmänt av låg-inkomst länder, eftersom mer högväxt befolkningar är allmänt av materially rika länder var det finns mer än nog som ska ätas, och mat är plentifully tillgänglig.

Höjd ansar till förhöjning med sammanlagt proteinintag, procent av proteinintag och sammanlagt energiintag (18). Höjd storleksanpassar och samlas är i hög grad en fungera av näring. Så har näringforskare ett nyckel- ansvar att förstå implikationerna av att främja ökande höjd - och tillhörande förkroppsliga väger och samlas.

Ska för ström näringsrik för rekommendationer jordbruksprodukter slutligen en världsbefolkning av manar vem är över 1,83 räkneverk (6 fot)? Unga Holländska manlig är nu över 1,84 räkneverk, och manlig som bor i de Dinaric Alpsna, i tidigare Jugoslavien, är i genomsnitt nu 1.85.5 räkneverk. Holländare, som var en gång kort, verkar stilla att växa. Mat kör tillväxt. Och också, kan mer högväxt befolkningar skapas till och med kombinationen av genetisk behandlig med överflöd av tillväxt-främja mat. Den utbredda behandligen av ett embryo gener, med avsikten av att producera även mer högväxt vuxen människa, är antagligen mindre än 20 away år. Det miljö- och annat får effekt av något skulle sådan ”genombrott” är massiva.

Kapacitet och prestation

usfootballers

I detta dela upp Mig resumerar något rön på kapacitet och på intelligens, inklusive prestation. Dessa applicerar inte till alla individer, tack vare variationer i genetisk makeup, utbildning, motivation och erfar.

Kapacitet

Olika sportar, bestämt de som planeras eller främjas i USEN, kräver mer stor räckvidd eller styrka. Här är är tallness en fördel eller nödvändig (19). Dessa sportar inkluderar Amerikanfotboll, basket som simmar (om inte långdistans) och sprintar. Detta illustreras över i det vänster föreställer, med bedömningar av medellängden, väger, tankar typ av (mat), och energiomsättningen av Amerikanfootballers (16).

Emellertid är många sportar bättre som lekas av kortare eller mindre idrottsman nenar. Dessa inkluderar gymnastik, konståkning, dykning, långdistans- spring och den tävlings- bilen. Suveräna krigs- konstnärer är vanligt kort folk; Bruce Lee, Jet Li och Jackie Chan är exempel. Detta illustreras över i righthanden föreställer av Olympiskt guldmedallisten Olga Korbut, med henne höjd och väger, och en gissning av henne typ av tankar och energiomsättningen.

Väger införlivade olika för Några sportar kategorier. Det Kort folket kan vara utmärkta boxare, brottare och weightlifters. Till exempel har weightlifteren Naim Sulymanoglu, som är 1,50 räkneverk, eller 4 fot 11, segrat tre Olympiskt guldmedaljer. Boxare Joe Walcott, ”den Barbados Demonen”, var omkring 1,55 räkneverk eller 5 fot 1 och vägde aldrig mer än 67 kg (148 dunkar). Den weltervikt mästare för världen, besegrade han många boxare upp till det ljust - heavyweighten klassificerar (19). Han myntade formulera ”som, större de är, det mer hård dem nedgången”.

Läkarundersökningfördelar av mer högväxt personer inkluderar mer få kliver för att täcka samma distanserar, mer stor lyfta eller kasta kapacitet, snabbare simning och mer stor arbetskapacitet. Det mer Högväxt folket kan också hoppa higher, tack vare deras mer stora höjd och centrera av gravitation. Andra fördelar är deras kapacitetsuppehällevärmeapparat i kallt väder som tack vare är deras fäller ned förhållandevis, ytbehandlar område proportionerar in för att förkroppsliga väger. De har också lower att vila som är metabolic, och hjärta klassar, allmänt trott för att vara mer sund. Det mer Högväxt folket är också mindre rimligt att bli torkat; de förlorar mindre fuktighet, tack vare som deras mindre ytbehandlar område i jämförelse för att förkroppsliga samlas.

I kontrast med fördelarna av mer högväxt folk är det kortare folket starkare på en väga för väger bas. Det Kortare folket kan lyfta deras förkroppsligar lättare, än det mer högväxt folket av samma förkroppsligar proportionerar. Andra fördelar inkluderar mer snabb reaktionstider, snabbare acceleration och mer stor uttålighet (19).

Det Kortare folket kan rotera snabbare och är mer lättrörlig än mer högväxt folk. De har ett lägre att centrera av gravitation och så mer stor stabilitet. Tack vare uppsätta som mål deras mindre område, dem är mindre utsatt till fienden avfyrar. Francis Galton beräknade att en högväxt infrantryman har en 33 procent högre att riskera av att dödas i strid. En stor studie grundar också att det mindre folket är på lägre riskerar av skada eller död i bilolyckor (19). Risk ökade med ökande väger. Mest studier, som Jag har sett indikera att kort stavelsefolket har mer få, höften bryter och tillbaka problem. Naturligtvis kan det små bräckliga folket med fattig näring bestämt ha högre höft bryter jämfört med sunt, brunn-matat mer högväxt folk.

Intelligens prestation

3

Intelligens och prestationen är nödvändiga till människaframsteg och överlevnad. Du ska har gissat redan vad de sex jättarna av ny och strömhistoria som visas i föreställaremsan över, har i vanligt. Från lämnat är de savanten och statsmannen François-Marie Arouet (Voltaire); filosofen Immanuel Kant; Drottning-Kejsaren Victoria; Vo Nguyen Giap, generalen, som besegrade, Franskan och US-arméerna i Vietnam (vem är firar tack vare hans 100. mer sistnämnda födelsedag detta år); ekonomen och tillskyndaren av monetarismen Milton Friedman; och den Burmese oppositionledare Aung San Sui Kyi (med henne fostra och den Engelska makan). Alla dem var eller är omkring 1,52 räkneverk eller 5 fot 0, med Voltaire och Aung San som kanske är en mer högväxt flytta sig mycket långsamt eller två. Mest folk kan något att säga, att deras prestation var eller är illviljan deras brist av kroppsstorleken. Jag ser ingen gott skäl att anta detta.

Det är ibland förment att det mer högväxt folket är mer intelligent, därför att de har större hjärnor. I faktum har ingen av mer högväxt nor kortare folk en viktig fördel i intelligens och idérika prestationer (20).

De forntida Egyptierna, Grekerna och Romansna var kort vid dagens normal, som var Européer i tidigare århundraden, och var extremt intelligent, idérikt, och produktivt inom begränsar av deras kunskap baserar, som var långt mindre än det av i dag. Kinesen, Indier och Japanen är kortare än Westerners (tills de adopterar Västra livsföringar, US-utforma däribland bantar), men är precis som intelligent och produktiva. I Kalifornien görar poäng uppnår Asiat higher på intelligenstest och högre yrkesmässig färdighet som jämförs med mer högväxt Caucasians. Detta är antagligen rakt inte till en naturlig mental överlägsenhet utan till en kultur som betonar intellektuella prestationer.

Stora politiska och konstnärliga prestationer för intellektuell, har nåtts fram till av kort stavelse eller förhållandevis kort stavelsefolk. Såväl som Voltaire, Kant, Drottning Victoria. Milton Friedman och Aung San Sui Kyi, dessa inkluderar Michelangelo, Mozart, Beethoven, Keats, Picasso, Miro, Mahler och Einstein, vars höjder spännde från 1,52 räkneverk (5 fot) till 1,67 räkneverk (5 fot 5,5). Jag har inklusive här precis några exempel av fulländat folk som händde att vara kort. Ett mycket längre listar är tillgänglig på: http://www.shortsupport.org/cgi-bin/whowho_list.cgi

Djura studier som att indikera, som förkroppsligar höjd eller storleksanpassar, inte förbinder till intelligens, inkluderar de av den Afrikanska Grå färgPapegojan, som har en hjärna storleksanpassa av en valnöt. Forskare på Universitetar av Arizona har visat detta djur för att vara så intelligent som en schimpans med dess mycket större hjärna. Bland den mest smart och också mest dumma hundkapplöpningen höjd var ungefärligt jämnt utdelat bland liten, genomsnittlig och stor hundkapplöpning. Toyen, miniatyren och standarda poodles klassades som ha den samma intelligensen (20).

Så vad om kvinnor? Kvinnor är kortare och har mindre hjärnor än manar. Emellertid med tvången lyft mot kvinnor i det 20th århundradet, är de klart sammanlagt respektar lika med manar, frånsett, när djurisk styrka är nödvändig. Sannerligen i USEN, avlägger examen mer kvinnor med avancerade grader än manar. Detta betyder inte att de är naturligt mer intelligent; intressera, i att lära, och kontot för motivationen för skillnaden i genusavläggande av examen klassar antagligen.


Miljöpåverkan

kor

Det miljö- fallet för en mindre människabefolkning förkrossar säkert. Yet lite har uppmärksamhet så långt betalats av forskare på få effekt av ökande förkroppsligar storleksanpassar på världens resurser. I 1967 iscensätter två arbetet på Massachusettset Institute of Technology som ut pekas att det större folket behöver mer mat och andra resurser. Dem Efter, i 1978 analyserade Jag få effekt av en mer ytterligare förhöjning för ha som huvudämne i höjd på resursbehov, endast för USEN (21). Denna var tiden, då miljöaktivister var passande som angicks mer och mer om få effekt av den ökande befolkningen och den ökande produktionen och förbrukning. I 2002 framkallade Jag en ny utvärdering för USEN (22). Kanske har medellängden av US-vit- och svartbefolkningen nästan nå en höjdpunkt. Men kroppsstorleken av Asiatiska befolkningar är nu snabbt ökande. Nästan all näringforskarefunderare detta är ett bra ting. Jag kan inte instämma.

Skulle Vad är det miljö- verkställer av en allmän förminskning av 5 procent i medellängd (figurerar ungefärligt 7,5 cm, eller flytta sig mycket långsamt 3), en 10 procent minskning i genomsnitt väger, och 10 procent i förbrukning av energi som jämförs med faktiskt strömgenomsnitt? Dessa är realistiska figurerar. Medellängdar av Asiatiska befolkningar är omkring 12-15 cm, eller 4,5 till 6 flytta sig mycket långsamt kortare än de av Västra befolkningar. Asiatiska manar har varit traditionellt i genomsnitt ungefärligt den samma höjden som Västra kvinnor. Förminskningen kunde uppnås i en koppla ihop av utvecklingar av en omformning av näringpolitik (mer på detta nedanfört), och också nu, vid politik det långsamt tillväxten av Asiatiska barn.

En bedömning gjordes i 2010 (16). Resultaten visas i föreställer ovannämnt och nedanfört. Sedan världens nötkreaturbefolkningen är för närvarande 1,5 miljard, tappar en 10 procent i förbrukning av kor, och deras produkter antyder en tappa i nötkreaturbefolkningen av 150 miljoner. Nötkreatur använder nu upp omkring 27 procent av vår åkermark samlas. Kombinerade Deras väger överskrider vastly väga allra människorna på jord. Förorening från industriellt lantbruk och andra människaaktiviteter har gjort om halva strömmer, floder och lakes i USA som är unfit för att fiska eller att simma. Givet, att 20-50 procent av växthuset gasar, skapas av djurt lantbruk, 10 procent mer få kor skulle ensamt resultat i en förminskning för procent 2-5 i växthus gasar. Förminskning i hamburgareförbrukning gissas på 100 miljard om året.

förorening

Föreställa över visar att förminskningen i människabruk av olja och av bevattnar, endast som en följd av en 10 procent förminskning i animalieproduktion (16). Sammanlagda bedömningar för alla följder av en människabefolkning med energiomsättning 10 procent fäller ned, än nu skulle naturligtvis var långt högre.

Det Stora folket kostar mer. Som precis ett exempel av mycket många, som kan ges, visade en ny studie att en 4,5 kg (10 dunkar) förhöjning i genomsnittet väger av folk i det US skulle förhöjningflygbolag tankar förbrukning vid 350 miljon gal. om året (23). Detta spårar enkelt strömtrenden. Om vi antar en tanka, kosta av $US 3 ett gal., den årliga merkostnaden är över dollar för en miljard.


Lifespan

Du kan funderare som om även ska framtida utvecklingar är bättre av kort stavelse, oss är bättre av högväxt. Det accepteras, att vara förhållandevis högväxt förhöjningar lifespan och är allmänt skyddande mot kroniska sjukdomar. Detta är inte mitt beskådar.

Det är riktigt, att tallness är tillhörande med längre liv i kick-inkomst inställningar, och är också tillhörande med lägre klassar av kardiovaskulär sjukdom. Men detta betyder inte att tallness i honom är skyddande. Också som kort resumerat nedanfört, applicerar dessa rön inte i andra inställningar. Vidare är den kardiovaskulära sjukdomen inte den enda kroniska sjukdomen. För ett allmänt meddelande, grälar Jag vad för närvarande accepteras allmänt. Det är inte vad bevisa visar, åtminstone inte det mycket omfattande bevisar att Jag har undersökt. Bedömningar här, som i någon materia, som gäller bedömning, beror på vilken typ av bevisa ses som relevant och av detta vad ses som mest mäktig.

Ett problem med undersökning av bevisa är behovet att avskilja information på höjd från information väger och förkroppsligar på samlas. Ett vast belopp av forskning har utforskat släktingfatness, på grund av bevisa, som ovanför bestämt jämnar, allvarliga överviktiga förhöjningar riskera av ett nummer av allvarliga kroniska sjukdomar. Jämförelsevis forska mycket lite har undersökt höjd som avskiljs från, väger och samlas, inget tvivel, därför att nästan alla forskare antar för närvarande att höjd inte är en utfärda. Också naturligtvis är vuxen höjd unchangeable, så utredare har tänkt att det finns inget pekar i att se den. Detta är kortsynt: höjden såväl som samlas av framtida utvecklingar är inte immutable. Det är därför nödvändigt att se ”ekologiska” data, första fodrar av bevisar i någon utredning. Det Viktiga rönet på höjd bör påverka politik för behandla som ett barn och ungt barn, och för ännu födda utvecklingarna de inte.

Som i andra aspekter av utredning in i människahöjd, förargas ifrågasätta av höjd och lifespanen. Ett problem är det i samhällen var vara högväxt värderas, och var tallness tänks för att vara i honom som är sunt, barn, som växer upp till är högväxt ansar för att vara de med att att bry sig föräldrar, för att vara av högre samkväm klassificera och för att ges bättre läkarundersökning och annan omsorg. Dessa dela upp i faktorer, I-funderare, ganska, än tallness i honom, är vad leder till längre liv.

I lägre inkomstländer är korthet i tidig sortbarndom starkt tillhörande med handikapp, men utfärda här, i min beskådar, är pathogenic dela upp i faktorer, som gör barn lilla, notably infektion och infestationen, och/eller fattigt föräldra- och sjukvården, och inklusive matosäkerhet för allmän utarmning och otillräcklig sanitation. Utan dessa dela upp i faktorer Mig gör inte funderare att korthet är en utfärda. Sannerligen mitt beskåda, baserade på bevisa, som mest imponerar mig, är att kortare höjd i honom förhöjningar riskerar av längre liv.

Några av mitt egna rön av befolkningar inom USA nämns över i Boxas 1. Dessa har varit av klassificerar av folk i USEN var pålitliga rekord fanns. Min tidigaste granskning visade att kortare US-basebollspelare bodde longer. Jag grundar också det bland berömdt och kraftigt folk i USEN, inklusive tidigare president, de som var kortare som longer boddes. Detta som finner, upprepades för US-arméveteran. Därpå utvidgade Jag basebollspelarestudien att inkludera över 3100 avled idrottsman nenar (7,24).

En studie inte vid mig och min bundsförvanter har funnit att den avlidna Ohio manlign och kvinnliga invånare fortlevde longer, om de var kortare. Studien som baseras på 1671 dödar, grundar manlig och borttappada 0,49 år för kvinnlig för varje cmförhöjning i höjd (25). En Annan studie är av 1,3 miljon Spanska manlig som är födda runt om en mitt av det 19th århundradet som spåras över en 70 år period. Det fanns en progressiv förhöjning i överlevnad för kortare manar (26). En mer ytterligare studie grundar den samma trenden med omkring 300 Sardinian manlig som spåras över en 70 år period (27). Pålitligheten av studierna kommer från höjder som mätas på tiden av militärtjänst.

Visar regerings- data för US på medborgaredödlighet mellan 1985-1999, genom olikt folkgrupper och att gälla över 10 miljon dödar (28), att Viter och Svartar har enjusterad dödlighet nästan två gånger det av Asiat, som är kortare. Indianer och Latinos är kortare än Viter och Svartar men mer högväxt än Asiat, och deras dödlighet klassar var in - mellan de mest högväxt och kortaste grupperna.

I USEN är har manar i genomsnitt omkring 7 procent mer högväxt än kvinnor och en 7 till 9 procent lägre livförväntning. Förlusten av liv med ökande höjd är 0,5 per året för varje extra cm. Det kan vara ansett felaktigt att jämföra manar med kvinnor på så sätt. Jag ogillar. Finna är mycket samma som, när mer högväxt manlig jämförs med kortare manlig (10). Djur forskning visar att den små manlign tjaller direkt longer än större kvinnligt syskon.

Utanför USEN har en studie av gammalare Svenskar funnit att kortare manar och kvinnor har lägre dödlighet än mer högväxt folk. Borttappada 0,52 år för Manar och för kvinnor för varje cmförhöjning i höjd (29). En genomsnittlig förlust av 0,5 år per cm har funnits i 10 studier (10,11).

Granskningar mellan befolkningar visar att alla folket i länder och territorier, som har den längsta livförväntningen i världen är kortsluter förhållandevis. Dessa är folket av Andorra, Macao, Japan, San Marino, Singapore och Hong Kong. I kontrast hade de sex mest högväxt befolkningarna i Västra Europa en lägre livförväntning. Dessa inkluderar Sverige, Norge, Nederländerna, Tyskland, Danmark och Finland (10,11).

Centenarians

Mest centenarians ansar för att vara kort eller lilla (12, 30,31). Det har observerats att, om du önskar att bo för att vara 100 det är bäst att vara kort stavelse och luta och begränsa ditt proteinintag (31). Okinawan male centenarians i genomsnitt uppgå till 1,48 räkneverk (4 fot 10). Om justerade för krympning med att åldras deras ungdomliga höjder, var antagligen omkring 1,52 räkneverk (5 fot). En ny Kubansk centenarianstudie grundar ungdomlig male höjd som i genomsnitt uppgå till om 1,55 räkneverk (5 fot 1) (12). Det Liknande rönet har funnits för Polen, Ungern och Sardinia.

Visar regerings- data för US på medborgaredödlighet mellan 1985-1999, genom olikt folkgrupper och att gälla över 10 miljon dödar (28), att Viter och Svartar har enjusterad dödlighet nästan två gånger det av Asiat, som är kortare. Indianer och Latinos är kortare än Viter och Svartar men mer högväxt än Asiat, och deras dödlighet klassar var in - mellan de mest högväxt och kortaste grupperna.


Kroniska sjukdomar

Ideologin, som fastar vård- tillväxtjämliken, är bökig i mycket många väg som är inklusive många förutom räckvidden av denna kommentar eller av mitt arbete.

Accelererad tillväxt

Ett mycket viktigt exempel är centralen till mitt arbete och det av näringsfysiologer. Denna är beskåda som tillväxten av behandla som ett barn, och ungt barn, som är lilla och kort, bör skjutas, genom att ge dem extra mat. Detta övar som synes gjord avkänning på tiden, då det huvudsakliga näringsrika problemet i industrialised länder var undernutrition och den näringsrika bristen. Och naturligtvis barn i utarmade inställningar, som är opassliga på grund av otillräcklig mat, behov att uppfödas riktigt. Men generalen övar av över-matning behandla som ett barn och barn som är lilla och kort, men vem är sunda med inget underteckna av några oordningar eller sjukdomar är, i åsikten av ett ökande numrerar av utredare, en missförstå med enorma allmän hälsaimplikationer.

Det paradigmatiskt beskådar bland pediatriska näringsfysiologer är att det är bäst att behandla som ett barn är fött förhållandevis stort, och att litet behandla som ett barn, vars väger, och tillväxthastighet är nedanför, att allmänt accepterat som sund, bör matas extra mat, så att deras höjd ”fångar upp”. Detta att närma sig har blandad framgång i dess eget benämner.

Men, när kort barn ges extra mat som de ansar stagkort stavelse men, bli fet. Väger den konsekvent showen för Studier som fortillväxt i höjd och, huruvida framkallat, eller inte, främjar övervikt i barndom, för tidig sexuell mognad, och också framtida fetma, sockersjuka, koronar hjärtsjukdom och cancer av några platser (32-36).

Hjärtsjukdom

Det finns en fast konsensus bland epidemiologists som i kick-inkomst inställningar och att vara högväxt är skyddande mot kardiovaskulär sjukdom. Kanske är varar besvärad det, men till mitt detta som finner, är darrigt. Det Högväxt folket är på en fördel i många väg som är hård att befria från verkställa av tallness i honom. Omvänt i kick-inkomst inställningar som det kortare folket ansar för att vara av lägre samkväm, klassificera, ha mindre pengar, äta ofta unhealthily och var mindre kompetent att se efter dem och deras familjer. I ett samhälle, var korthet värderades och det kort folket var allmänt på en social fördel, tvivlar Jag att detta som finner den skulle hållen.

Annat rön visar att det typiska ”Västra” bantar främjar både tallness och hjärtsjukdom (16,38). Ekologiska studier indikerar inte att några gynnar av tallness för hjärtadsease (13). I tidig sort1900sna var hjärtsjukdomen sällsynt i Nordamerika och Europa. Den ökade skarpt runt om en mitt av århundradet. Men de angick befolkningarna var kortare, inte mer högväxt, på början av århundradet. Kvinnor är kortare än manar och har klassar lower av hjärtsjukdom än manar.

Många befolkningar med lite till ingen hjärtsjukdom är kort. Således var manlig i New Guinea och i Kocken och Solomonen Island, Kalahari obygdsbor och Kongoflodenpygmies, praktiskt fria av hjärtsjukdom när stilla efter traditionella livsföringar. Annat kort befolkningar med den låga hjärtsjukdomen, när traditionellt du bor inkludera Kitavans, Yanomamo Indier, Vicabambians, Tarahumara Indier och Inuits. Vid kontrast är hjärtsjukdomen vanligt bland högväxt Europébefolkningar (13).

Bland framkallade befolkningar har Japan, Hong Kong, Frankrike, Portugal, Spanien och Italien haft den lägsta CHD-dödligheten (13). Alla dessa befolkningar är kortare, än Nordliga Européer, som har väsentligen högre, dödlighet klassar. Service för mindre folk som lower har, klassar av hjärtsjukdom kommer också från djura data. Således har den stora högväxt hundkapplöpningen sex tider klassar av hjärtsjukdom jämförde med liten hundkapplöpning (12).

Cancer

Ett omfattande granskar av litteraturen visar att det högväxt folket är på mer stor riskerar av colorectal och bröstcancer och antagligen också bukspottkörtel- cancer. Det finns inget bevisar att tallness skyddar mot någon cancer (35).


Energibegränsning

För nästan ett århundrade nu, har experiment visat att energibegränsningen, som producerar mindre djur, leder till mindre sjukdom och längre lifespan (39). Detta finnas också i apor (40). Förberedande åtgärdstudier indikerar, att människor på energiskyddsområde bantar den mer sunda showen och ungdomligt jämnar av olikt biochemical dela upp i faktorer och däribland livslängd-att främja lägre insulin-något liknande tillväxt dela upp i faktorer -1 (IGF-1), insulin, glukos, CRP och cellreplication (2,41).

En studie i Hawaii grundar också att åldringfolket bodde, om de konsumerade mindre energi, besegrar longer till ett jämnt av mer mindre än 1000 kalorier om dagen (42). Detta empiriskt bevisar stöttas av en analys som baseras på thermodynamics, som grundar att en 18 procent förminskning i nedanfört caloric intag det genomsnittliga befolkningintaget kunde, åtminstone i teorin, väldeliga förhöjningmänniskalivslängd (3).

Data från Storen Hoppar Framåt svält i Kina indikerar att vuxen människa som var födda under svälten var mer sund och har bott longer än vuxen människa som var födda efter svälten (43). Detta går mot den utbredda tron att inskränkt foster- näring och de resulterande mindre sunda vuxen människa för spädbarnjordbruksprodukter mindre. Den Stora Fördjupningen för US ger också oväntade resultat. Till exempel hade US-spädbarn som var födda under den tid, den största förhöjningen i livförväntning som jämfördes med mer blomstra perioder under det 20th århundradet (44). Också gick ned begynna dödlighet, som gjorde dödlighet för mest åldersgruppar. Resonerar kan välla fram har varit begränsad inkomst resultera i förminskande matintag, speciellt av oväsentliga och bearbetade matar och långsammare tillväxt.

Extra service för gynnar av energibegränsning kommer från Japan. Folket på ön av Okinawa, som har konsumerat deras egna traditionellt, bantar, konsumerar mer få kalorier som jämförs med fastlandet Japan, är mindre i höjd och väger och är mer sund och direkt längre. Är det bördiga fastlandet Japan för Okinawans större och mindre sunt än det bördiga Okinawa.


Biologisk mekanism

Det ovannämnda rönet är epidemiological. Sammantaget är de bra bevisar, men sådan bevisa är mer övertygande, om dragit tillbaka av ID av sannolik biologisk mekanism.

En understödja mekanism ”det kortare och mindre är det bättre” teet är somatisk potentiell cellfördubbling. Telomeres är svanar på avslutar av kromosomer den uppehälle kromosomerna från att riva upp. De förkortar varje tid som cellen duplicerar sig. När telomeres får till en bestämd längd, kan celler ej längre duplicera sig. De mer få tiderna som reproducerar sig en cell under tidig sortliv, mer kan den, duplicera på äldre åldrar.

Större förkroppsligar bruk upp mer cellreplications under deras bana till mognad, enkelt, därför att de innehåller mer celler. Ett större förkroppsligar också bruk upp mer cellreplications att underhålla sig alltigenomliv. Således är telomereerosion en ha som huvudämne dela upp i faktorer främja att åldras. mer Få replications är tillgängliga i äldre ålder för att byta ut skadada eller döda celler (45).

Granskar av telomereförkortning, och dess förhållande till livslängden producerar bevisar däribland från djura studier att denna mekanism är sannerligen sannolik (46,47). Humanstudier visar att sunda centenarians har längre telomeres än sjukliga centenarians (46). Bland 90 år - olds, de, som är kortare, har längre telomeres och en bättre överlevnad att klassa (47). Male och kvinnligt behandla som ett barn har de samma längdtelomeresna, men i vuxenliv, har bor mindre kvinnlig längre telomeres och longer än manlig.

Flera annan biologisk mekanism gynnar kortare kroppstyper som ges samma, förkroppsligar samlas. Dessa inkluderar lägre blodtryck, ökande hjärta som pumpar effektivitet (48) som lämnas lower ventricular, samlas, lower lämnat den ventricular hypertrophyen och fäller ned atrial fibrillation (24).

Bortsett från lungsna och hjärtan är organen av mindre folk förhållandevis större i jämförelse med deras förkroppsligar samlas, givet samma proportionerar (5). Organen av kortare folk är under mindre funktionellt laddar. Kvinnor har förhållandevis större organ som jämförs med manar, bortsett från hjärtan och lungsna.

Det Kortare mer ljusa folket och att konsumera mindre mat och drink, absorberar mer få toxins och mikro-organismer, som med tiden kan ha en negation att få effekt på vård- och livslängd. Också frambrings mer få fria radikaler. Som ett exempel har det 19 procent mer högväxt folket 85 procent högre DNA-skada som jämförs med kortare folk (5,49). Faktumet, att det kortare folket har mindre celler, gör dem mindre sårbara till DNA och annan cellskada som främjar cancer eller andra sjukdomar.

Biochemical jämnar av skadliga vikter är också lägre. Som med folk, som begränsar deras energiintag, profilerar det biochemical av litet ljust folk är sunt. De har lägre cholesterol, insulin, insulin-något liknande tillväxt factor-1 (IGF-1), cystatin-C, C-Reactive protein och andra oönskade vikter. De har också jämnar higher av välgörande dela upp i faktorer - könsbestämma bindande globulin för hormonet, bindande protein IGF-1, adiponectinen och kick-täthet lipoprotein (5).


Implikationer för allmän hälsanäring

Jag har frågats till något att säga hur rönet och teet som resumeras kort i denna kommentar, får effekt på undervisningen och övar av allmän hälsanäring. En av resonerar förslag att den är bäst att vara kort och litet motstås, ibland häftigt, I-känselförnimmelsen har lite att göra med naturen, antalet och det kvalitets- av bevisa. Ganska är det, därför att teet är en frontal utmaning till den mest grundläggande lärosatsen av näring efter dess början som en modern vetenskap i det 19th århundradet för tidig sort.

I de dagar med den oavkortade gungan för den Industriella Rotationen, och med den kriger behovet att föda upp stor högväxt stark ungdomar för att slåss land, och att fungera i fabriker, har behovet för accelererad människatillväxt med allt detta vänt ut för att antyda, var praktiskt självklart. Minnet dröja sig kvar på. Vidare insisterar näringforskare nu ofta att den små kort stavelse behandla som ett barn över-matas, ”fångar upp” deras tillväxt, illvilja bevisa som denna inte fungerar allmänt, och också att verkställa är att främja övervikt och fetma med allt som följer.

Så ja, med all stor respekt, går I-förmiddagen som föreslår, att näringvetenskap, i dess närvarande konventionellt bildar, rätt tillbaka till grunderna, undersöker verklighetarna av världen som vi bor in nu och hela nya principer för arbeten ut. Bland dessa, skulle är Jag något liknande för att föreslå, att behov för näring nu att vägledas av ekologiskt, evolutions- och miljöhänsyner. Om Även det var riktigt att vara högväxt skyddat folk nu som är vid liv från kroniska sjukdomar, och ökande deras lifespan - och min läsning av bevisa indikerar att denna inte är så - det miljö- argumentet för en kortare mindre människavärldsbefolkning förkrossar säkert. Här är bevisa totalt på en sida. Arbetsuppgiften av professionell för ansvar allra, som har en förpliktelse till fortsättningen av liv på jord, säkert måste vara till en människarace som beträder mindre tungt på planet.

Boxas 2

Tallness och korthet: Fördelar och missgynnar


Fördelar av att vara högväxt

Kapacitet

Det mer Högväxt folket har mer stor styrka och räckvidd, kör och simmar snabbare, och hoppar higher och främjar. De kan uppehällevärmeapparaten i mer kall väder, ett lägre ytbehandlar tack vare område för att förkroppsliga samlas förhållande.

Vård- lifespan

Det mer Högväxt folket i kick-inkomst industrialised länder ansar för att ha den mindre kardiovaskulära sjukdomen och för att bo longer. Det mer Högväxt folket ansar för att ha lower att vila hjärta klassar. Deras större blodkärl kan skydda dem från kardiovaskulär sjukdom. Det Högväxt folket med högre socioeconomic status är mer rimlig att ha ett sunt väga, följa sunda livsföringar och som har bättre medicinsk vård.

Samkväm

Det mer Högväxt folket har sociala fördelar. De ges mer respekt. I mest länder nu är de mer rimlig att lyckas i liv. Kvinnor föredrar mer högväxt manar.

Ekonomiskt

Det mer Högväxt folket tjänar allmänt mer pengar än kortare folk. Ledare ansar för att vara mer högväxt än deras underordnadar.


Missgynnar av att vara högväxt

Vård-

Det mer Högväxt folket är mer rimlig att framkalla några allmänningcancer.

Miljö-

mer Högväxt befolkningar kräver mer resurser. Mat bevattnar, och energibehov är mer stor mer Stor ökande förorening för förbrukning hjälpmedel och miljö- skada.

Ekonomiskt

Det mer Högväxt folket konsumerar mer och, så kosta mer. Deras extra resurs behöver, och ekonomisk miljö- förhöjning för skada kostar också.


Fördelar av att vara kort

Kapacitet

Det Kortare folket kan lyfta deras förkroppsligar lättare, därför att de är starkare i förhållande till deras väger. De har snabbare reaktionstider och kan också accelerera och rotera snabbare än mer högväxt folk. De är mer lättrörlig och har mer uttålighet.

Vård- lifespan

I många kortare folk för inställningar bo longer. Mest centenarians är kort. Kortare befolkningar från låg-inkomst, non-industrialised länder har mycket lägre koronar hjärtsjukdom och slår allmänt.

Miljö

Det Mindre folket behöver mindre mat, bevattnar och andra resurser. Annan saker som är jämbördig, frambringar skapar de mindre förloradt och mindre förorening och ekologisk skada.

Ekonomiskt

Därför Att det kortare folket kräver mindre av faktiskt allt, kostar de mindre.


Missgynnar av att vara kort

Kapacitet

Det Kortare folket kan inte lyfta, som skurkrollen anmärker som mer högväxt. De har en kortare räckvidd. De är långsammare simmare och löpare, bortsett från långdistans- spring.

Vård- lifespan

Det Kortare folket ansar för att ha högre hjärta klassar.

Samkväm

I många länder och inställningar finns det fördom mot kort folk.


Avslutningar

I något högväxt folk för väg var på en fördel. I annan väg är de på en missgynna. Samma applicerar till kort folk. En total- bedömning beror på vad dela upp i faktorer är ansett relevant och av dessa, som är ansedda att vara viktigast. Om det enda dela upp i faktorer taget in i konto är biologiskt och riskerar specifikt av kroniska sjukdomar, och lifespanen, inom kick-inkomst industrialised mer högväxt folk för länder är över huvud taget på en fördel, fast de är mer rimlig att lida några cancer. Om ett mer bred beskådar tas, utför det högväxt folket bättre i någon väg, och kort stavelsefolket utför bättre i annan väg.

Om ekonomiskt och miljö- dela upp i faktorer tas in i konto, berättelsen är olikt. Annan saker som är jämliket, mindre befolkningar, konsumerar mindre och behov mindre av praktiskt allt. Det miljö- fallet för fysiskt kort och lilla befolkningar är överväldigande. I mest världsdelar tänks det allmänt att det högväxt folket är överlägset. Detta beskådar är inte väl grundadt på vetenskap. Fördom mot kort folk är obehaglig. Den är också oförståndig.


Hänvisar till

 1. Samaras TT. Lagen av entropi och åldras som är processaa. Människa Development1974; 17: 314-320.
 2. Fontana L, Meyer TE, Klein S, Holloszy JO. Den Långsiktiga kaloribegränsningen är högt effektiv i förminskande riskera för atherosclerosis hos människor. Förfaranden av Riksförbundet av Vetenskap 2004; 101 (17): 6659-6663.
 3. Silva CA, Annamalai K. Entropi utveckling och åldras för människa: Lifespanentropi och verkställer av bantar sammansättning, och den caloric begränsningen bantar. Föra Journal över av Thermodynamics 2009, artikeln ID186723, sida 10. Tillgängligt från: doi: 10:1155/2009/186723.
 4. Samaras TT. Kort Folk. VetenskapsSammandrag 1978; 84: 76-78.
 5. Samaras TT. BMI och Väger: Deras Förhållande till Sockersjuka, CVD, Cancer och All-Orsakar Dödlighet. [Kapitel 6] I: Samaras T, redaktör. Människokroppen Storleksanpassar och Lagarna av Gradering: Fysiologiskt, Kapacitet, Tillväxt, Livslängd och Ekologiska Följder. New York: NovaVetenskap, 2007.
 6. Samaras TT, StormLH. Få Effekt av höjd och väga på livslängd. Information av den Vård- Organisationen 1992 för Värld; 70: 259-267.
 7. Samaras T, redaktör. Människokroppen Storleksanpassar och Lagarna av Gradering: Fysiologiskt, Kapacitet, Tillväxt, Livslängd och Ekologiska Följder. New York: NovaVetenskap, 2007.
 8. Brunnar JCK. Människokroppen Storleksanpassar och Lagarna av Gradering: Fysiologiskt, Kapacitet, Tillväxt, Livslängd och Ekologiska Följder. [Bokanmälan]. Nationalekonomi och MänniskaBiologi 2008; 6: 489-491.
 9. Marson SM. Hur stort bör vi vara? En fulländad Herculean uppgift. [Bokanmälan]. Allmän hälsaNäring 2009; 12: 1299-1300.
 10. Samaras TT. Bör vi angå över ökande förkroppsligar höjd och väger? Experimentell Gerontology 2009; 44: 83-92
 11. Samaras TT. Är 20 thårhundraderekommendationer för tillväxt och höjd korrekta? En granska. Södra - afrikanen Förar Journal över av Klinisk Näring 2009; 22 (14): 171-176.
 12. Samaras TT. Följder av ökande födelse väger, accelererad tillväxt och mer stor höjd på vård-, fetmaepidemin och livslängden. Föra Journal över av den Kinesiska Kliniska Medicinen 2010; 5 (8): 433-449.
 13. Samaras TT. Roll av höjd i cancer och kardiovaskulär sjukdom. Föra Journal över av den Kinesiska Kliniska Medicinen 2010; 5 (21): 87-99.
 14. Samaras TT. Svar till den kort kroppsstorleken är tillhörande med den koronara hjärtsjukdomen: En motsatt rapport på höjd- och hjärtinfarkthjärtsjukdom. EuropéHjärta JournalJuly 20, 2010. Tillgängligt från: eurheartj.oxfordjournals.org/content/31/14/1802/reply.
 15. Kanon G. Ödet av Nationer: Mat och NäringPolitik i den Nya Världen. London: Caroline FotgängareFörtroende, 2003. Obtainable på: www.cwt.org.uk
 16. Kanon G. Det är bäst att vara litet. [Debatt]. Presentation som göras på UnderstödjaVärldsKongressen av Allmän hälsaNäring, Porto, 24 September 2010. I förberedelsen för publikation.
 17. Vård- Organisation för Värld. Handbok av Näringsrika Krav för Människa. Geneva: WHO 1974.
 18. Hoppe C, Molgaard C, Thomsen BL, Juul A, Michaelsen KF. Proteinintag på 9 myndiga mo är tillhörande med förkroppsligar storleksanpassar, men inte med förkroppsliga fett i 10 år-gammala Danskabarn. Amerikanen Förar Journal över av Klinisk Näring 2004; 79: 494-501.
 19. Samaras TT. Fördelar av mer högväxt människahöjd och Fördelar av kortare människahöjd. [Kapitel 3, 4]. I: Samaras T, redaktör. Människokroppen Storleksanpassar och Lagarna av Gradering: Fysiologiskt, Kapacitet, Tillväxt, Livslängd och Ekologiska Följder. New York: NovaVetenskap, 2007.
 20. Samaras TT. Birthweighten höjd, hjärna storleksanpassar och intellektuell kapacitet. [Kapitel 12] I: Samaras T, redaktör. Människokroppen Storleksanpassar och Lagarna av Gradering: Fysiologiskt, Kapacitet, Tillväxt, Livslängd och Ekologiska Följder. New York: NovaVetenskap, 2007.
 21. Samaras TT. Kroppsstorleken dela upp i faktorer--hur viktig är människan storleksanpassar i energin, förorening, och ekonomiskt föreställa? Elektriska Perspektiv (den Edison Elkraften Co) 1978,6: 9-16.
 22. Samaras TT, StormLH. Sekulär tillväxt och dess skadliga följder. Medicinska Hypoteser 2002; 58: 93-112.
 23. Dannenberg AL, Burton DC, Jackson RJ. Ekonomiskt och miljö- kostar av fetma: få effekt på flygbolag. Amerikanen Förar Journal över av Förebyggande medelMedicinen 2004; 27: 264.
 24. Samaras TT. Förkroppsliga höjd och dess förhållande till den kroniska sjukdomen och livslängden. [Kapitel 5] I: Samaras T, redaktör. Människokroppen Storleksanpassar och Lagarna av Gradering: Fysiologiskt, Kapacitet, Tillväxt, Livslängd och Ekologiska Följder. New York: NovaVetenskap, 2007.
 25. MjölnareDD. Ekonomier av fjäll. Utmaning 1990; 33: 58-61.
 26. Holzenberger M, Martin-Crespo RM, Vicent D, Ruiz-Torres A. Minska Hastigheten tillväxt och livslängd i manar. Arkiverar av Gerontology och Geriatrik 1991; 13: 89-101.
 27. Salaris L, Poulain M, Piras ÄR, Ghiani MIG, Inghes S. Vona G, Calo CM. Höjd och livslängd bland manlig bördiga Villigrande Strisaili (1866-1915). KonferensFörfaranden XLIII, Riunione Scientifica SIS, Torino, Italien, 14-16 Juni 2006: 649-652.
 28. Eberhardt MS, Ingram DD, Makuc DM, o.a. Stads- och Lantliga Vård- Chartbook som är Vård-, United States, 2001. Hyattsville MD: Medborgare Centrerar för Vård- Statistik, 2001.
 29. Krakauer JC, Franklin B, Kleerekoper M, Förkroppsligar o.a. sammansättning profilerar härlett från dubbel-energi Röntgar absorptiometry, förkroppsligar slutsumman bildläsning och dödlighet. Förebyggande medelCardiology 2004; 7: 109-115.
 30. Roth GS, Ingram DK, LaneMOR. Sakta att åldras vid caloric begränsning. NaturMedicin 1995; 1 (5): 414.
 31. Chan Y-C, Suzuki M, Yamamoto S. En jämförelse av anthropometry, biochemical variabler och amino syror för plasma bland centenarians, åldring och barn betvingar. Föra Journal över av AmerikanHögskolan av Näring 1999; 18 (4): 358-365.
 32. Samaras TT. Fetmaepidemin, birthweighten, fortillväxten och övermannäringen. [Kapitel 7] I: Samaras T, redaktör. Människokroppen Storleksanpassar och Lagarna av Gradering: Fysiologiskt, Kapacitet, Tillväxt, Livslängd och Ekologiska Följder. New York: NovaVetenskap, 2007.
 33. Monteiro POA, Victora CG. Fortillväxt i spädbarnsålder och barndom och fetma i mer sistnämnd liv - ett systematiskt granskar. Fetma 2005; 6: 143-154.
 34. Jacobsen BK, Heuch all-orsakar Jag, Kvale G. Anslutning av den låga åldern på menarche med ökande dödlighet: en 37 årsuppföljning av 61.319 Norska kvinnor. Amerikanen Förar Journal över av Epidemiology 2007; 166: 1431-1437.
 35. Singhal A, Colen TJ, Fewtrell M, Kennedy K, Stephenson T, Elias-Jones A, Lucas A. Befordran av snabbare väger affärsvinst i fött litet för spädbarn för gestational ålder. Finns det ett motsatt verkställer på mer sistnämnd blodtryck? Cirkulation 2007; 115: 213-220.
 36. Fond för VärldsCancerForskning/AmerikanInstitut av CancerForskning. Mat, Näring, LäkarundersökningAktivitet och Förhindrandet av Cancer: ett Globalt Perspektiv. Washington DC: AICR 2007.
 37. Silventoinen K. De första författaresvaren. Amerikanen Förar Journal över av Epidemiology 2007; 165 (1): 114.
 38. Sunda Tuomilehto J. Högväxt är härlig och hjärta? EuropéHjärta Förar Journal över 2010. Tillgängligt från: Doi: 10.1093/eurheartj/ehq183.
 39. Bartke A. Långlivad mutant, genknockout och transgenic möss. I: Samaras T, redaktör. Människokroppen Storleksanpassar och Lagarna av Gradering: Fysiologiskt, Kapacitet, Tillväxt, Livslängd och Ekologiska Följder. New York: NovaVetenskap, 2007. P. 191-212.
 40. Coleman RJ, den Anderson RMEN, Johnson SC, Kastman EK, Kosmathka KJ, Beasley TM, den Caloric begränsningen försenar o.a. sjukdomstart och dödlighet i rhesusapaapor. Vetenskap 2009; 325: 201-204.
 41. Fontana L, Weiss EP, Villareal AVSKILJARE, Klein S, Holloszy JO. Långsiktigt verkställer av alorie- eller proteinbegränsning på serumkoncentration IGF-1 och IGFBP-3 hos människor. Åldras Cellen 2008; 7 (5): 681-687.
 42. Willcox BJ, Yano, K, Chen, R., Willcox, DC, Rodriguez, BL, Masaki, KH, o.a. Hur mycket bör vi äta? Anslutningen mellan energiintag och dödlighet i 36 år en uppföljande studie av Japan-Amerikan manar. Föra Journal över av Gerontology: Biologiska Vetenskaper 2004; 59A: 789-795.
 43. SongS. Göra svält har ett långsiktigt att verkställa på cohortdödlighet? Bevisa från Storen 1959-1961 Hoppar Framåt svält i Kina. Föra Journal över av Biosocial Vetenskap 2009, 41, 469-491.
 44. Topia Granados JA, Liv för Diego RouxAV. och död under den Stora Fördjupningen. Förfaranden av MedborgareAkademin av Vetenskaper 2009; 106: 17290-17295.
 45. Werner C, Furster T, Widmann T, Poss J, Roggia C, Läkarundersökning övar o.a. förhindrar cell- senescence i cirkulerande leukocytes och i skyttelväggen. Cirkulation 2009; 120: 2438-2447.
 46. Frotté DF, Nolan V, Andersen SL, Perls TT, Cawthon R. Anslutning av längre telomeres med bättre vård- i centenarians. Föra Journal över av Gerontology: Biologiska Vetenskaper 2008; 63A (8): 809-812.
 47. Maier AB, skåpbil Heemst D, Westendorp RGJ. Förhållande between förkroppsligar höjd och replicative kapacitet av människafibroblasts i nonagenarians. Föra Journal över av Gerontology2008; 63A: 43-45.
 48. de Simone G, Devereux RB, Daniels SR, Mureddu GF, Romaren MJ, Kimball TR, Slår o.a. volym och hjärt- som tillverkas i normotensive barn och vuxen människa. Cirkulation 1997; 95: 1837-1843.
 49. Giovannelli L, Saieva C, Näringsrikt Masala G o.a. och livsstilbestämmande faktor av oxidative skada för DNA: en studie i en Medelhavs- befolkning. Carcinogenesis2002: 23: 1483-1489.

Nyckel- Benämner

Höjd förkroppsligar storleksanpassar, näring, ekologi, förorening, resurser, fortillväxt, fetma, livslängden, kroniska sjukdomar, cancer, hjärtsjukdom, centenarians, caloric begränsning, biologisk mekanism och att åldras, telomeres.


Bekräftelse och förfrågan

Avläsare är inbjudna behar för att reagera. Behaga bruk den nedanföra svarslättheten.

Stämning: Samaras T. Resonerar för att vara lilla. [VärldsNäring för Kommentar], Mars 2011, 2, 3: 108-135. Obtainable på www.wphna.org

Författare påstår: Över åren har min kollaboratörer inklusive Lowell Stormar, Harold Elrick, Antonia Demas, Jonn Desnoes, Andrezej Bartke och David Rollo. Tack till dem och också till den Geoffrey Kanonen för att tillåtelse ska använda fyra av hans framlade glidbanor på Kongressen för Värld II på Allmän hälsaNäring som rymms i Porto i September 2010.

Advertisement