Ny forskning for å undersøke sammenhengen mellom aluminium og Alzheimers sykdom

Ny forskning blir utført ved Keele universitetet for å undersøke sammenhengen mellom aluminium og Alzheimers sykdom.

En studie av forskere ved Keele som ble publisert i 2006 viste at aluminium kan bli fjernet fra kroppen av personer med Alzheimers sykdom ved å be dem om å drikke en silisium-rik mineralvann.

En ny studie er en forlengelse av dette, der pasient og pleier både drikker silisium-rik mineral vann over en periode på 13 uker, hvor deres urinutskillelse av aluminium, silisium og jern overvåkes. Forskerne er nå ute etter å rekruttere personer inn i studien i løpet av de neste ukene.

Dr Christopher Exley, Reader i Bioinorganic kjemi ved Keele, sa:. "Det primære målet er å bekrefte at regelmessig drikking av en silisium-rik mineral vann vil bidra til å fjerne aluminium fra kroppen hovedsak tanken på lengre sikt er at hvis aluminium bidrar til Alzheimers sykdom, deretter fjerne den fra kroppen kunne hjelpe personer med Alzheimers sykdom. "

I denne studien er de også overvåke kognitive evne til pasient og pleier løpet av de 13 ukene studien varte å se om noen kan ha nytte av å drikke silisium-rik mineralvann.

Dr Exley la til at det var viktig å understreke at mens demens er et satsingsområde for den sittende regjering, er det ingen effektiv behandling for Alzheimers sykdom, selv etter 40 års forskning. Den Keele teamet prøver å teste hypotesen om at aluminium kan bidra til Alzheimers sykdom, og hvis dette er sant så Alzheimers sykdom pasienter vil ha nytte av den enkle oppgaven med å drikke silisium-rik mineral vann hver dag!

Kilde: Keele universitet

Advertisement