Hårtransplantatroboten får FDA nickar

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Den Förenta staterna regulatorn, Mat och DrogAdministratören (FDA) har godkänt en bearbeta med maskin som kallas det Artas Systemet för reklamfilmbruk. Enligt producentÅterställandeRobotics är Artas ”ett växelverkande, dator - det hjälpta systemet som använder avbilda-vägledd robotics för att förhöja det kvalitets- av plockningen för hårfollicle”, genom att kombinera ”flera särdrag däribland ett växelverkande avbilda-väglett robotic, beväpnar, speciala avbilda teknologier, stansar litet dermal, och en dator har kontakt.”, Artas kan användas endast på tålmodig med raksträckabrunt, eller svarthår på detta arrangerar.

Systemet använder dess intelligensenhet för att skörda hårfollicles med ”avbildar vägledd robotics” sade företaget. Systemet har en stol med en kamerautrustning som fungerar under doktorn kontrollerar. Hårfolliclesna transplanteras manuellt, når du har dragits ut. Företaget som något att säga detta system kan förbättra extraktion, klassar till 750 till 1.000 enheter per timme. Detta är mycket mer snabb och mindre invasive än traditionella plockningtekniker som de tillfogar.

artas_system_650x660

Från Producenten

Är Vad ARTAS™-Systemet?

ARTAS är ett växelverkande, datoren - det hjälpta systemet som använder avbilda-vägledd robotics för att förhöja det kvalitets- av plockningen för hårfollicle. Till Och Med dess design och lindra-av-bruk har ARTAS det potentiellt som löser mest av de tekniska utmaningarna som är naturliga i den manuella FUE-tekniken. Systemet fungeras under riktningen av en läkare.

Hur Fungerar ARTAS™-Systemet?

ARTAS-Systemsammanslutningarna flera särdrag däribland ett växelverkande avbilda-väglett robotic beväpnar, speciala avbilda teknologier, stansar litet dermal, och en dator har kontakt. Efter Systemet har placerats över tålmodigns donor område av skalpera, är ARTAS kapabel av att identifiera och att skörda follicular enheter. De follicular enheterna lagras, tills de inympas in i tålmodigns mottagareare område genom att använda strömhandboktekniker.

Advertisement