Geit melk har ernæringsmessige egenskaper gunstig for menneskers helse

Forskere ved universitetet i Granada har funnet ut at geit melk har ernæringsmessige egenskaper gunstig for helsen. De har fastslått at geitemelk har mange næringsstoffer som gjør det lik morsmelk.

Forskergruppen AGR 206 ved Universitetet i Granada Institutt for fysiologi og institutt for ernærings-og matdepartementet Technology "Jose Matáix", koordinert av professor Margarita Sánchez Campos, har bevist at geitemelk har ernæringsmessige egenskaper gunstig for helsen.

Det vanlige forbruket av geitemelk av personer med jernmangel anemi bedrer deres utvinning, siden det øker næringsverdien bruk av jern og øker regenerering av hemoglobin, dette betyr at denne typen melk reduserer kalsium og jern interaksjoner. Omvendt, beskytter denne typen melk DNA stabilitet, selv i tilfeller av jernoverskudd forårsaket av langvarig behandling med dette mineralet å behandle anemi.

Universitetet i Granada forskere har funnet ut at geitemelk har mange næringsstoffer, som kasein, som gjør det lik morsmelk. Geit melk inneholder mindre kasein alfa 1-som morsmelk-, som er ansvarlig for de fleste allergier mot kumelk. Derfor er geit melk hypoallergenic. "For denne grunn, i noen land er det brukt som grunnlag for utvikling av morsmelkerstatning i stedet for kumelk", University of Granada forskere påpeke.

I tillegg er en annen nyttig aspekt av geitemelk at den inneholder en betydelig mengde oligosakkarider. Geitemelk har mer oligosakkarider med en sammensetning som kan sammenlignes med morsmelk. Disse forbindelsene når tykktarmen ufordøyd og fungere som prebiotika, dvs. de bidra til å utvikle probiotiske flora som konkurrerer med sykdomsfremkallende bakterie flora, noe som gjør det forsvinne.

Mindre laktose

Tilsvarende inneholder geitemelk en lavere andel av laktose enn kumelk-ca 1% mindre, og som det er lettere å fordøye, kan personer med intoleranse overfor denne melkesukker tolerere geitemelk ".

Den viktige forskjellen mellom sammensetningen av ku og geitemelk stammer fra naturen av deres fettinnhold: det er ikke bare den lille størrelsen på geitemelk blod celler, men snarere profilen sin fettsyrer. Geit melk inneholder flere essensielle fettsyrer (linolensyre og arachidonic) enn kumelk. Begge tilhører omega-6 serien. Tilsvarende har geitemelk 30-35% medium-chain fatty acids (C6-C14) MCT, mens kumelk har bare 15-20%. Disse fettsyrene er en rask kilde til energi og ikke lagres som kroppsfett. I tillegg reduserer geitemelk er fett kolesterolnivået og holder tilstrekkelig nivå av triglyserider og transaminaser (GOT og GPT). Dette gjør den til en mat av valget for forebygging av hjerte sykdommer.

Når det gjelder deres mineralsammensetning, University of Granada forskere påpeker at geitemelk er rik på kalsium og fosfor "det er svært biotilgjengelig og favoriserer deres deponering i organisk matrise av bein, fører til en forbedring i beindannelse parametre". Det har også mer sink og selen, som er essensielle mikronæringsstoffer bidrar til antioksidant forsvar og for forebygging av nevrodegenerative sykdommer.

For alle disse grunner, forskere mener at "geitemelk kan anses naturlig funksjonell mat, og regelmessig inntak bør fremmes blant befolkningen generelt, spesielt blant de med allergi eller intoleranse overfor kumelk, malabsorpsjon, høyt kolesterol, anemi, osteoporose eller langvarig behandling med jern kosttilskudd ".

Kilde: http://canalugr.es/health-science-and-technology/item/49665

Advertisement