Getmjölk har näringsegenskaper nytta för människors hälsa

Forskare vid universitetet i Granada har funnit att getmjölk har näringsegenskaper bra för hälsan. De har fastställt att getmjölk har många näringsämnen som gör det liknar bröstmjölk.

Forskargruppen AGR 206 vid universitetet i Granada Institutionen för fysiologi och Institutet för näringslära och livsmedelskemi Teknik "Jose Matáix", som samordnas av professor Margarita Sánchez Campos, har visat att getmjölk har näringsegenskaper bra för hälsan.

Den regelbundna konsumtionen av getmjölk av personer med järnbrist anemi förbättrar deras tillfrisknande, eftersom den gör näring av järn och förbättrar förnyelse av hemoglobin, vilket innebär att denna typ av mjölk minskar kalcium och interaktioner järn. Omvänt, skyddar denna typ av mjölk DNA stabilitet, även i fall av järnöverskott orsakad av långvarig behandling med detta mineral för att behandla blodbrist.

Granadas universitet har forskare funnit att getmjölk har många näringsämnen-som kasein-som gör det liknar bröstmjölk. Getmjölk innehåller mindre kasein alfa-1-som mänskliga mjölk, som ansvarar för de flesta allergier mot komjölk. Därför är getmjölk allergivänliga. "Därför, i vissa länder används som grund för utveckling av modersmjölksersättning i stället för komjölk", universitetet i Granada påpekar forskarna.

Dessutom är en annan bra aspekt av getmjölk att det innehåller en stor del av oligosackarider. Getmjölk har mer oligosackarider med en sammansättning som liknar bröstmjölk. Dessa föreningar når tjocktarmen osmält och fungera som prebiotika, dvs de bidra till att utveckla probiotiska flora som konkurrerar med patogena bakterieflora, vilket gör det försvinna.

Mindre laktos

Likaså innehåller getmjölk en lägre andel av laktos än komjölk, ca 1% mindre och, eftersom det är lättare att smälta, kan personer med intolerans mot detta mjölksocker tål getmjölk ".

Den väsentliga skillnaden mellan sammansättningen av ko-och getmjölk härstammar från arten av deras fetthalt: det är inte bara den begränsade storleken på getmjölk är blodkroppar, utan profil för sina fettsyror. Getmjölk innehåller mer essentiella fettsyror (linol-och arakidonsyra) än komjölk. Båda hör till omega-6-serien. Likaså har getmjölk 30-35% medellånga fettsyror (C6-C14) MCT, medan komjölk har bara 15-20%. Dessa fettsyror är en snabb energikälla och lagras inte som kroppsfett. Dessutom minskar getmjölk är fett totalt kolesterol nivåer och upprätthåller tillräckliga nivåer av triglycerider och transaminaser (GOT och GPT). Detta gör det ett livsmedel i valet för att förebygga hjärtsjukdomar.

När det gäller deras mineralsammansättning, universitetet i Granada Forskarna påpekar att getmjölk är rik på kalcium och fosfor "det är mycket biotillgängligt och gynnar nedfall i den organiska vävnaden i ben, vilket leder till en förbättring av benbildningen parametrar". Den har också mer zink och selen, vilka är nödvändiga mikronäringsämnen bidrar till antioxidant försvar och för förebyggande av neurodegenerativa sjukdomar.

Av alla dessa skäl, forskare anser att "kan getmjölk anses naturligt functional food, och regelbunden konsumtion bör främjas bland befolkningen i allmänhet, speciellt bland dem med allergi eller intolerans mot komjölk, malabsorption, höga kolesterolvärden, anemi, osteoporos eller långvarig behandling med järntillskott ".

Källa: http://canalugr.es/health-science-and-technology/item/49665

Advertisement