Indiana representantnågot att säga som de ska trotsar federalt beställer på Planned Föräldraskapet

Den Statliga advokatnågot att säga måste de lyda en lag som undertecknas av regulatorjumbomånaden som bommar för finansiering till kliniker som erbjuder aborter. Medicaid representanter varnade denna vecka att att förneka betalningar för dolda hälsovård var olagligt och kunde utsätta för fara alla federala Medicaid betalningar till det statligt.

Medborgare Förar Journal över: Indiana Trotsar Federal regering På Planerat Föräldraskap
Indiana representanter sade att Torsdagen dem ska trotsar ett federalt beställer för att fortsätta finansieringen Planerat Föräldraskap och andra kliniker, som erbjuder abort servar. Republikanen Gov. Mitch Daniels undertecknade en lag i Maj som skulle för snitt federal finansiering av från Indiana kliniker, som utför aborter. Lagen siktas i första hand på tillståndets de Planerade Föräldraskapklinikerna, som får federala familjeplaneringlån att administrera servar unrelated till abort (Räv, Brownstein och DoBias, 6/2).

CQ HealthBeat: Mann Berättar Påstår Dem Kan inte Göra Vad Indiana Försökte Att Göra
Juni 1" berättar den informativa informationen” som är förberedd vid den federala Medicaid Direktören som Cindy, Mann in verkställer, påstår dem kan inte lagligt förneka den Medicaid finansieringen till det Planerade Föräldraskapet, som Indiana önskar att göra till och med en för en tid sedan antagen lag. Mann satte inte exakt den ditåt i informationen. Hon gjorde inte, till exempel, att använda uttrycker ”Indiana” eller ”Planerat Föräldraskap.”, Men det menande av informationen är klart i ljust av en märkaOnsdag vid Centers för Medicare, och Medicaid Servar Administratören (CMS) Donald M. Berwick. CMS-chefen sade, att Indiana beslut som ska bommas för avtalar med någon familjeförsörjare av abort servar, annan, än ett sjukhus, överträder federal reglemente som gäller till Medicaid (Reichard, 6/2).

Också i Iowa, finner ettsläkt lagstiftnings- förslag en understödja riskerar - 

Des Moines Register: Missad Abort Mäter Tucked In I Budgetproposition
Ett missat lagstiftnings- förslag, att skulle förbjuda låg-inkomst Iowans från att ha enbetalad abort i fall av våldtar eller incest gången tillbaka Torsdag, tucked insida vad förväntas för att vara tillståndets den nästan $6 miljard budgetpropositionen. ”Gjorde Vi vad Jag tror är gör rakt till här,” Tekniker. Tom Shaw, R-Laurens, sade om relaunching av abortbestämmelsen (Clayworth, 6/3).

Under Tiden föreslår en ny röstning att allmänheten växer uttröttad av slagsmål över abort -

Politico: Röstning: Allmänhet som Tröttas Av AbortDebatt
Amerikaner växer tröttade av abortdebatten och önskar till flyttningen på till en mer bred diskussion om reproduktivt vård-, en ny granskning vid Demokratiska fynd för en röstningfirma. Röstningen som föras av Laken Blir Partner med, funnit, att AmerikankänselförnimmelseKongressen har fokuserat för mycket på abort och inte nog på lik förebyggande medelomsorg för saker, reproduktivt vård-, och utvidga ta fram till födelsekontroll (Nocera, 6/2).


http://www.kaiserhealthnews.orgDenna artikel trycktes om från kaiserhealthnews.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.