Topiramaatti lääke voi auttaa ihmisiä laihtua

Huumeiden Topiramaatin voi auttaa ihmisiä laihtua niin kauan kuin ne sietävät haittavaikutuksia, mukaan laatijat uudessa tutkimuksessa, että tarkistetaan lääketieteellisessä kirjallisuudessa. Brasilian Tutkijat esittelevät tuloksia lauantaina klo Endokriiniset Societyn yhdeksäskymmeneskolmas vuosikokouksessa Bostonissa.

Niistä yli 3300 ylipainoisia tai lihavia potilaita, jotka ottivat topiramaatin vähintään neljä kuukautta menetti 11,8 kiloa enemmän keskimäärin kuin yksityishenkilöitä, jotka esittivät "dummy" pillereitä, tai lumelääkettä, löytyy meta-analyysi, systemaattinen ja kvantitatiivinen tarkastelu julkaistuissa tutkimuksissa .

"Topiramaatti ei hyväksytty lääke lihavuuden hoitoon. Vastaavat yksittäisten kliinisten kokeiden ei välttämättä riitä tukemaan lääkärien päätöksestä määrätä sitä tähän käyttöön, ja vankkaa näyttöä sen turvallisuudesta puuttuu", sanoo johtaa tutkija Caroline Kramer, LKT. Hän on endokrinologian klo kliinisen sairaalan Porto Alegre Brasiliassa.

Tällä hetkellä topiramaatti on hyväksytty antikonvulsiivinen hoitoon kouristuksia ja ehkäisyyn aikuisilla migreeni päänsärkyä.

Tutkijat yhdistäneet tutkimuksen tulokset 10 satunnaistetussa, kontrolloidussa kliinisessä tutkimuksessa (pidetään kultakanta tieteelliseen tutkimukseen), joka arvioi hyötyjä ja haittavaikutuksia topiramaatin määrätty laihtuminen. He analysoivat tietoa tehokkuudesta topiramaatin painonpudotusta 3320 potilasta ja tietoa haittavaikutuksia 6620 potilasta, hän sanoi.

Mukaan analyysiin, kesto ja annostus hoidon vaikutti painonlasku etuja. Laihtuminen oli suurempi, kun lääke oli määrätty annoksilla 96-200 mg päivässä yli 28 viikkoa verrattuna alle 28 viikkoa, kirjoittajat raportoitu. Verrattuna oppiaineista, jotka ottivat lumelääkettä, topiramaatti saaneista potilaista sai seitsemän kertaa likelier menettää yli 10 prosenttia painostaan.

Kuitenkin havaitsivat, että potilaat olivat lähes kaksi kertaa todennäköisemmin lopettaa topiramaattihoidossa sivuvaikutusten vuoksi kuin olivat lumelääkettä saaneista potilaista. Yleisimmät haittavaikutukset, mukaan Kramer, mukana polttava tunne (parestesia), tyypillisesti noin suun heikentynyt maku, ja psykomotorinen häiriöitä, mukaan lukien hitaampi ajattelun ja vähentyneestä liikunnasta liikkeitä. Keskittymisvaikeuksia ja muistin heikkeneminen myös lisättiin.

"Topiramaatti on merkittävä vaikutus laihtuminen, ainakin verrattavissa laihtuminen, että muut lihavuuslääkkeisiin aiheuttaa", Kramer sanoo. "Meillä on niin vähän farmakologisia vaihtoehtoja liikalihavuuden hoitoon että uskon topiramaatti voi olla hyödyllinen väline yhdessä ruokavalion ja liikunnan kanssa."

Hän sanoi, että on kuitenkin tärkeää, että potilaat voivat ymmärtää lääkeaineen tunnettujen mahdollisia sivuvaikutuksia ja tiedostaa, että se voi olla melko harvinaisia ​​haittavaikutuksia, että tutkijat eivät ole vielä havaittu.

National Institutes of Health varovaisuutta, että ihmisten pitäisi käyttää reseptiä painonlasku lääkkeitä vain, jos ne on suurentunut riski terveysongelmien takia ylipaino.

Lähde: Endokriiniset Society

Advertisement