Statistiken av bröstcancer riskerar

Ibland kan manipulerar det vara svårt att förstå folk som talar om cancer, speciellt, forskare och reporter. Delen av resonera är, därför att de använder så många numrerar och statistik, utan förklaring exakt vad de betyder. En berömd filosof sade en gång att ”Matematik är språket av vetenskap.”, Men mest av oss talar inte att språket mycket väl. Är Här någon väg till funderare om numrerar att professionell kan använda när de talar om cancer.

Till exempel numrerar många av dig ska ser eller hör om Latinamerikanska kvinnor riskerar av bröstcancer är en statistik som är bekant som förekomst. Denna är en general numrerar som berättar dig vad händer ut i världen rätt nu. Det ser en grupp av uppehällefolk -- en grupp som är stor och allmän nog att vara det ansedda ”genomsnittet”, -- och berättar dig, hur många av dem fick sjukdomen som du talar om.

Många statistik använder procentsatser (%), som hjälpmedlet ett obetydligt lappar av 100 -- 100 procent av något alltid alla hjälpmedel av det. , om Så du gick att äta lunch med 9 vänner, och endast 3 av dig hade wine, skulle som, var 30 procent. Förekomsten av bröstcancer i kvinnor i ett nytt år var 78,1 i 100.000, så det mer få hjälpmedel så långt, än 1 procent allra Latinamerikanska kvinnor fick år för bröstcancer däri.  För 2009 översätter detta till beräknade 14.200 nya fall i Förenta staterna.

Är Vad riskera som du ska får bröstcancer?

Nu riskerar vad om ditt egna personligt? Om bröstcancer kör i din familj som är din riskera ska är högre än det av någon som är din samma ålder, om den kvinna inte har nära släktingar med sjukdomen. Detta är, därför att familjemedlemmar delar viktiga gener, och de ansar också för att bo i liknande miljöer. Andra personliga riskerar dela upp i faktorer, liksom ditt väger, alkoholbruk, och bruk av hormonterapi för klimakterium, kan också påverka ditt riskerar.

Forskare som ser tillbaka över år av data grundar att 1 i 11 ska Latinamerikanska kvinnor framkallar något bildar av bröstcancer i deras livstid. Således om du glömmer om annan riskerar, dela upp i faktorer nämnt över, din personliga livstid riskerar är a bet över 9 procent.

Men detta numrerar berättar inte dig att vad riskerar ditt eget, är styrkan, därför att du inte kan glömma om allt den annat dela upp i faktorer att lönelyften eller fäller ned ditt riskerar. Men, om du inkluderar endast din ålder (med alla andra personliga kännetecken som ut i genomsnitt uppgå till), finns det exakt statistik som ska betraktas.

När du funderare av ditt riskerar av framkallande bröstcancer över den nästa en årsfrån åldern 40 till och med ålder 70, numrerar är mycket mindre, fast de gör förhöjning varje år. För ålder 40, är riskera 1 i 1.404 (sju-hundradelar av 1 procent). Riskera är 1 i 657 (en-femtonde av 1 procent) För ålder 50. Riskera är 1 i 343 (en-femte av 1 procent) För ålder 60.

Numrerar kan förväxla, och du har rakt till en förstå vilka professionell kan vara träffande dig om ditt vård-. Så tveka inte att fråga dem att förklara, tills du får egentligen meddelandet.

Institut för KÄLLMedborgareCancer

Advertisement