Χαμηλή τεστοστερόνη συνδέεται με κιρσοκήλης

Όπως πολλοί ως 15 τοις εκατό των ανδρών έχουν κιρσοκήλη, μάζες της διευρυμένης και διασταλμένες φλέβες στους όρχεις. Υπάρχουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι κιρσοκήλη, πολύ γνωστό ότι αποτελεί αιτία της ανδρικής υπογονιμότητας, επηρεάζει την παραγωγή της τεστοστερόνης - μια κρίσιμη ορμόνη για την διατήρηση της υγείας των ανδρών.
Υπάρχουν καλά νέα επίσης: Μικροχειρουργικής μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης σε αυτούς τους άνδρες. Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας από τον ιατρό-επιστήμονες του NewYork-Presbyterian Hospital / Weill Cornell Medical Center είναι σε μια πρόσφατη έκδοση του BJU International.

"Κιρσοκήλη είναι ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα. Χαμηλή τεστοστερόνη προκαλεί σημαντικά προβλήματα υγείας στους άνδρες. Εκτός προκαλώντας χαμηλή ενέργεια, μειωμένη μυϊκή δύναμη και σεξουαλικά προβλήματα, είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για οστεοπενίας / οστεοπόρωσης και μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλαγές στη γνωστική και ψυχολογική λειτουργία, ιδίως, την κατάθλιψη, "λέει ο Dr Marc Goldstein, ο οποίος ξεκίνησε και ηγήθηκε της μελέτης. Είναι ο Ματθαίος Π. Hardy Διακεκριμένος Καθηγητής της Αναπαραγωγικής Ιατρικής και καθηγητής ουρολογίας στο Weill Cornell Medical College και το χειρουργό-in-chief του ανδρικού αναπαραγωγικού ιατρικής και χειρουργικής του NewYork-Presbyterian Hospital / Weill Cornell Medical Center. Είναι επίσης ανώτερος επιστήμονας με το Κέντρο του πληθυσμού Συμβουλίου Ιατροβιολογικών Ερευνών, το οποίο βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Rockefeller.

Κιρσοκήλη συνήθως εμφανίζονται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια ή λίγο μετά την εφηβεία, εξηγεί ο Δρ Goldstein. «Η κοινή σοφία έχει να τους αφήσουμε μόνους, εκτός εάν προκαλούν πόνο ή υπογονιμότητα. Αλλά, ως αποτέλεσμα της μελέτης μας, συστήνω ότι οι έφηβοι και οι άνδρες με σοβαρή κιρσοκήλη να παραπεμφθεί σε ανδρικό αναπαραγωγικό ουρολόγο με εμπειρία στην χειρουργικής αντιμετώπισης Δ. ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ μικροχειρουργική. Είναι πολύ πιο εύκολο να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα γονιμότητας και χαμηλή τεστοστερόνη από ό, τι περιμένετε μέχρι η ζημιά έχει ήδη συμβεί. "

Ενήλικες άνδρες με κιρσοκήλη και η χαμηλή τεστοστερόνη θα πρέπει να εξετάσουν επίσης μικροχειρουργική αργά ή γρήγορα, λέει ο Δρ Goldstein. "Η μικροχειρουργικές τεχνικές που είναι διαθέσιμες σήμερα (και αναπτύσσονται, κατά μεγάλο μέρος, σε NewYork-Presbyterian/Weill Cornell) έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό επιπλοκών και αποτυχίας σε σύγκριση με τις πιο επεμβατικές τεχνικές έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Μικροχειρουργικής είναι μια καλή επιλογή για τους άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνης, καθώς δεν υπάρχουν φάρμακα από το στόμα για την αύξηση της τεστοστερόνης. Και αν και η τεστοστερόνη πυροβολισμούς, σφαιρίδια και τζελ είναι αποτελεσματικές, δεν είναι ανεκτή ή κατάλληλες για πολλούς ασθενείς, όπως οι άνδρες που προσπαθούν να συλλάβουν, και είναι σίγουρα λιγότερο βολικό από το να προβεί η ίδια η τεστοστερόνη σας. "

Στην παρούσα μελέτη, ο Δρ Goldstein και οι συνεργάτες του μέτρησαν τα επίπεδα τεστοστερόνης προεγχειρητική από 325 άνδρες με κιρσοκήλη και το 510 άνδρες χωρίς κιρσοκήλη. Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες σε κάθε ηλικία με κιρσοκήλη είχε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης (416 έναντι 469 ng / dL) σε σχέση με την ομάδα σύγκρισης. Μετά την έκθεσή του χειρουργικής αντιμετώπισης Δ. ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ μικροχειρουργικής, τα επίπεδα τεστοστερόνης αυξήθηκε σημαντικά στο 70 τοις εκατό των ασθενών, με μέση αύξηση των 178 ng / dL.

«Αυτή η έρευνα δείχνει ότι η χειρουργική επέμβαση κιρσοκήλης, τουλάχιστον, αποτρέπει την περαιτέρω επιδείνωση της παραγωγής τεστοστερόνης», λέει ο Δρ CIGDEM Tanrikut, ένας από τους συντάκτες της μελέτης. Ο Δρ Tanrikut έκανε μια υποτροφία σε άνδρες αναπαραγωγικής ιατρικής και μικροχειρουργικής υπό Δρ Goldstein. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής της χειρουργικής στο Harvard Medical School, ουρολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και επίκουρος βοηθός καθηγητής της ουρολογίας και της αναπαραγωγικής ιατρικής στο Ιατρικό Κολλέγιο Weill Cornell.

Εκτός από την Δρ. Goldstein και Tanrikut, συμβάλλοντας συγγραφείς είναι οι Δρ. James S. Rosoff και Richard K. Lee από NewYork-Presbyterian/Weill Cornell. Ο Δρ John P. Mulhall και Χριστιανικό J. Nelson είναι στο Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Ο Δρ Mulhall έχει μια κοινή συνάντηση στο Ιατρικό Κολλέγιο Weill Cornell.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ασθενείς μπορεί να καλέσει (866) NYP-NEWS.

NewYork-Presbyterian Hospital / Weill Cornell Medical Center

NewYork-Presbyterian Hospital / Weill Cornell Medical Center, που βρίσκεται στην πόλη της Νέας Υόρκης, είναι ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιατρικά κέντρα στον κόσμο, που αποτελείται από το νοσοκομείο διδασκαλίας NewYork-Presbyterian και το Ιατρικό Κολλέγιο Weill Cornell, την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Cornell. NewYork-Presbyterian/Weill Cornell προσφέρει state-of-the-art νοσηλείας, περιπατητική και προληπτική φροντίδα σε όλους τους τομείς της ιατρικής, και έχει δεσμευτεί για την αριστεία στην περίθαλψη των ασθενών, την εκπαίδευση, την έρευνα και την υπηρεσία της κοινότητας. Weill Cornell ιατρό-επιστήμονες έχουν υπεύθυνες για πολλές προόδους της ιατρικής - συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του τεστ Παπανικολάου για τον καρκίνο του τραχήλου? Τη σύνθεση της πενικιλίνης? Την πρώτη επιτυχημένη εμβρύου-βιοψία εγκυμοσύνη και τη γέννηση στις ΗΠΑ? Η πρώτη κλινική μελέτη για τη γονιδιακή θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον? την πρώτη ένδειξη της κρίσιμο ρόλο του μυελού των οστών στην ανάπτυξη του όγκου? και, πιο πρόσφατα, την πρώτη επιτυχημένη χρήση του κόσμου της εν τω βάθει διέγερση του εγκεφάλου για την αντιμετώπιση ενός ελάχιστα συνειδητή ασθενούς με εγκεφαλική βλάβη. NewYork-Presbyterian Hospital περιλαμβάνει επίσης NewYork-Presbyterian Hospital / Columbia University Medical Center, Νοσοκομείο NewYork-Presbyterian/Morgan Stanley Παίδων, NewYork-Presbyterian Hospital / Westchester Division και NewYork-Presbyterian/The Allen Hospital. NewYork-Presbyterian είναι το νοσοκομείο # 1 στην Νέα Υόρκη μητροπολιτική περιοχή και είναι σταθερά κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων ακαδημαϊκά ιατρικά ιδρύματα στη χώρα, σύμφωνα με USNews & World Report. Weill Cornell Medical College είναι το πρώτο κολέγιο των ΗΠΑ ιατρική να προσφέρει ένα πτυχίο ιατρικής στο εξωτερικό και διατηρεί μια ισχυρή παγκόσμια παρουσία στην Αυστρία, τη Βραζιλία, την Αϊτή, την Τανζανία, την Τουρκία και το Κατάρ. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.nyp.org και weill.cornell.edu .

Advertisement