Hornen av Afrika nationer riskerar ”massiv svält,” Schahnågot att säga

Nationerna i denslågna Hornen av Afrika ”är på riskerar av ”massiv svält, ”, berättade den Rajiv Schahen, administratören av U.S.-Byrån för LandskampUtveckling (USAID), Huffingtonen Postar Onsdag.”, ”Är Den mycket sträng,”, sade Schah. ”Vet Vi från datan att vi har samlat att denna är den värst torkan i 60 år och den går att ha stränga följder. Elva och halvt miljon folk är på verkligt riskerar av malnutrition, och svält redan,”, Postar Huffingtonen rapporter (Hersh, 7/13).

På Onsdag sade LandskampKommittén av Röda Koret i ett meddelande som ”[I] n några delar av Somalia, numrera av barn med sträng akut malnutrition har nästan dubblerat, sedan Mars” och ”evelsna [l] av malnutrition har nett ett nytt nå en höjdpunkt och är för närvarande det högst i världen,” anmäler Reuters (7/13).

UNICEF på Onsdag återupptog luftbroar av bistår in i delar av Somalia, som kontrolleras av den militant gruppalen-Shabab, når det har inställt, luftar leveranser i 2009 på grund av hot från gruppen, VOA-Nyheterna noterar (7/13). VärldsMatProgramet på Onsdag ”sade att det kunde gå tillbaka till söderna, om villkorar låter, och om den nödvändiga säkerhetsrensningen från Förenta Nationen beviljas, ”” Reuters skriver (7/13).


http://www.kaiserhealthnews.orgDenna artikel trycktes om från kaiserhealthnews.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement