Tar robotic kirurgi bort för den Transaxillary thyroiden noduler med inget synligt ärr

Som klassa av thyroidcancer fortsätter för att klättra, manipulerar manar tålmodig för att vara försiktigare om thyroidnoduler, en allmänningoordning som är ansvariga för ett litet, men växande antal av thyroidcancer cases.  Thyroidnoduler påverkar nästan 13 miljon Amerikaner och är ett resultat av onormal celltillväxt på körteln.  Till för en tid sedan var det enda långt som tar bort noduler och som ut härskar cancer, till och med kirurgi som krävde ett fem cm snitt över bekläda av hångla.  Tillvägagångssättet och det stora ärret, som resulterade, var en skrämseleffekt för många tålmodig som fruktade att förändra deras utseendemässigt för något, som inte kan vara liv - hota.  I Dag emellertid, finns ett nytt alternativ, som låter kirurgar ta fram hångla till och med armhålan och att låta för en biopsi av silkespappret med inget synligt ärr.  

”Har Vi nu ett minsta invasive av att bestämma, om en thyroidnodul är cancerous,” sade Jose Dutra, M.D., huvud och hånglar långt den kirurgiska oncologisten och direktören av den Kirurgiska Kliniken för Thyroiden på det Nordvästliga Minnes- Sjukhuset.  ”Är Det en att närma sig att mer tålmodig är bekvämt förfölja.  Om vi kan identifiera cancerous celler tidigare oss förhöjning riskera av att ta bort cancern, för det spridningar.”,  

Tillvägagångssättet, transaxillary robotic thyroidkirurgi, använder kameror 3D, och special planlagt robotic beväpnar för att skapa ett litet snitt inom armhålan, beväpnar det mekaniskt något liknande för arbete precis räcker att låta den specialiserade kirurgen fungera avlägset med preciserar kontrollerar och förehavanden för att ta bort misstänksama noduler.  

”Underarm har området mer få nervändelser än anterior att hångla område, så finns det mindre smärtar, ingen scarring på hångla, och med bra omsorg, läker det ska snitt snabbare,”, sade Dutra, som är också en förbunden professor på avdelningen av otolaryngology/huvudet och hånglar kirurgi på den Nordvästliga Universitetar Feinberg Skolar av Medicin.

Denna sommar Socorro Delaluz blev en av de första tålmodina på den Nordvästliga Minnesmärken som genomgår robotic kirurgi för den transaxillary thyroiden.  Fostra av två imponerades för att ha alternativet som lämnade inget synligt ärr och den snabba återställningen som var tillhörande med tekniken.  

”Önskade Jag inte att påminnas constantly, varje morgon, då Jag får klädd att Jag hade ett ärr över mitt att hångla. Jag skulle måste att förklara till alla vad händde hela tiden,” uttryckta Delaluz.  

Another gynnar av det minsta invasive att närma sig är att precisionen av roboten låter läkare ta bort alla av potentiellt cancerous silkespapperstunder som avvarar mer av strukturera som omger körteln.  

”Kontrollerar thyroidkörteln hur förkroppsliga använder energi. Ändringar till körteln kan orsaka en myriad av vård- utfärdar,” förklarade Dutra, medlemmen av Robert H. Lurie Omfattande som Cancer Centrerar av den Nordvästliga Universitetar.  

Thyroidnoduler är sex-tider mer allmänning i kvinnor än manar och kan vara svåra att diagnostisera, därför att de inte framlägger ofta tecken eller tecken.  Mest noduler är lilla och finnas ofta incidentally under en rutinmässig läkarundersökning, eller avbilda för ett unrelated villkora.  Villkorar som kan orsaka en eller flera noduler för att framkalla i thyroidkörteln spänner från overgrowth av det normalathyroidsilkespappret, tumors, en cysta, inflammation och strumor.  Individer bör rutinmässigt kontrollera deras hånglar och bör tala med deras manipulerar, om de märker några klumpa sig eller erfar tecken liksom bulnad, besvärar att svälja och smärtar i halsen eller hesheten av uttrycka.

Robotic kirurgi används för närvarande brett för minsta invasive hjärta och lägre buk- tillvägagångssätt, endast ha för en tid sedan det robotic beväpnar applicerat till det involverade begränsade utrymmet hånglar och head in kirurgi.  Gynnar för robotic thyroidkirurgi inkluderar kortare återställningsperiod, smärtar mindre hånglar in efter kirurgi och bättre bevarande av de laryngeal nerverna och parathyroidkörtlarna.

Jennifer Panaro hade en stor nodul att tas bort från henne thyroidkörteln av långt av robotic kirurgi för den transaxillary thyroiden och var för en tid sedan tillbaka på tennisbanan precis sex veckor efter henne kirurgi.  De åriga 28na imponerades med den fartfyllda återställningen och behogs henne uttrycker skyddades.  ”Hänfördes Jag för att inte erfara några ändringar i mitt uttrycker eller för att ha avtal med ett stort ärr på mitt att hångla.   Som en revisor, talar Jag till beställare all dag, och Jag skulle är själven som var medveten om att ha ett utländskt, markerar över min hals,”, sade Panaro som är tålmodig på den Nordvästliga Minnesmärken.

Fördriva ny teknik har stora fördelar, belastar Dutra detta alternativ är inte det bäst för alla tålmodig, och inte alla tumors kan tas bort med denna att närma sig.  

Nordvästligt Minnes- Sjukhus för KÄLLA

Advertisement